Gigacaloria ridică gradele în CLM Craiova

Gigacaloria ridică gradele în CLM Craiova

674
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul reducerii preţului gigacaloriei incită spiritele în rândul aleşilor locali. Consilierii din opoziţie susţin că autoritatea locală le pune în braţe o propunere fără a le explica cum şi de unde vor lua banii, forţându-i, în felul acesta, să voteze “pe încredere”.

Dan Cherciu

Cei mai aprigi par să fie consilierii PDL, care nu au avut, totuşi, o atitudine vehementă la constituirea noului consiliu. Alesul local Dan Cherciu este de părere că proiectul reducerii preţului la gigacalorie este, în sine, o iniţiativă foarte bună, dar care nu este argumentată şi pe hârtie. “Să reduci preţul gigacaloriei la populaţie este un lucru extraordinar de bun. Ce nu înţeleg eu este de ce autoritatea locală nu ne spune şi cum se va face această scădere. Dacă vă uitaţi pe proiect o să găsiţi câteva explicaţii oferite de domnul director Pascu (n.r. – Nicolae Pascu) şi atât. Nu găsim nici o fundamentare venită din partea Regiei de Termoficare şi, respectiv, de la Complexul Energetic. În lipsa acestor detalii, pot să trag concluzia că se forţează mâna acestor două instituţii, dar şi nouă, consilierilor. Sau mai există varianta că doamna primăriţă să fi găsit soluţia economică cu care vom rescrie manualele de economie, fără să ne acuze nimeni de plagiat”, a declarat Cherciu.

Proiectul, criticat pentru fundamentare superficială

În cealaltă tabără, la UNPR, proiectul este catalogat ca o propunere cu tentă politică. Alesul Gheorghe Albăstroiu susţine că proiectul gigacaloriei se iniţiază “în mare grabă şi fără fundamentări” ţintindu-se momentul alegerilor din această toamnă. „E praf în ochi aruncat alegătorilor în perspectiva alegerilor din toamnă. Dacă ar fi fost o iniţiativă serioasă, s-ar fi prezentat ca atare în faţa noastră, nu aşa, fără avizul ANRE, fără fundamentări de la Termoficare şi Complex. Unii dintre noi am mai avut un mandat şi am lucrat altfel, mai ştim şi noi cum arată un proiect de hotărâre. Degeaba vin ei şi ne spun, în comisii, că doamna primar o să aducă şi avizul, că fiecare parte şi-a făcut socotelile şi au de unde să scadă preţul. Dacă nu avem nimic scris, suntem puşi să votăm pe încredere, ceea ce nu s-a mai făcut până acum în consiliu”, a declarat Albăstroiu. Pe de altă parte, consilierul spune că nici bugetul local nu trebuie să fie implicat în mare măsură întrucât ar fi discriminatoriu pentru craiovenii de la case.

Pascu: “Avizul ANRE nu este necesar”

Autorităţile locale au încercat să explice, ieri, că proiectul de hotărâre nu este condiţionat de avizul ANRE. Potrivit directorului economic al Primăriei Craiova, Nicolae Pascu, propunerea poate să fie pusă pe ordinea de zi pentru a fi luată în dezbatere de consilieri, aşa cum se va întâmpla vineri, într-o şedinţă extraordinară, întrucât obţinerea unui astfel de aviz nu ţine de competenţa autorităţii locale. “Proiectul poate fi votat şi fără avizul ANRE. Acest aviz se referă la un preţ de producţie, ori noi aprobăm vineri preţul facturat populaţiei, care este cu totul altceva”, a declarat Nicolae Pascu. În opinia acestuia, Complexul Energetic, care s-a angajat şi el la o reducere a preţului gigacaloriei, este singurul care trebuie să se adreseze autorităţii care reglementează preţul în domeniul energiei termice. Întrebat ce s-ar putea întâmpla dacă nu s-ar reuşi să se obţină acest aviz, Pascu a sugerat faptul că nu se va ajunge acolo.

Nicolae Degeratu

Măsuri organizatorice la Termoficare

Directorul Complexului Energetic, Constantin Bălăşoiu, nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii legate de modul cum intenţionează să reducă preţul de producţ

ie al gigacaloriei cu 17,4 lei, conform angajamentului. Singurele explicaţii concrete au venit din partea conducerii Regiei de Termoficare Craiova. Directorul interimar, Nicolae Degeratu, a spus, ieri, că, pentru reducerea cu 7 lei a preţului de distribuţie către populaţie, şi-a programat câteva măsuri organizatorice care vor avea efect imediat. “Vom lucra altfel cu oamenii. În primul rând nu se vor mai face ore suplimentare. Apoi, vor fi scoşi oamenii pe care îi aveam pe posturi în punctele termice automatizate. Ei nu îşi găsesc locul acolo şi sunt plătiţi degeaba”, a spus acesta. Potrivit lui Degeratu, în urma acestor măsuri se vor economisi în jur de  8,5 miliarde de lei, bani cu care va fi acoperită reducerea de tarif pe care regia şi-a asumat-o. La aceste măsuri se vor adăuga cele de anvelopare a blocurilor – pentru a nu mai pierde căldura, şi de modernizare a sistemului de distribuţie cu angajaţii de la Termoficare.

Sursa: cvlpress.ro3 COMENTARII

 1. #1
  Rocker
  Data de inscriere
   10-05-2010
  Locatie
   St. Mesmin
  Mesaje
  726

  Pai PDL si UNPR nu stiu decat sa ia de la populatie. Lor li se pare anormal ca cineva vrea sa le dea ceva si celor de jos. Pana la urma ei sunt in opozitie, sunt in minoritate si nu pot decat sa dea din gura. Ei au dat vreo explicatie cat au fost la putere? Au trecut legi de-a valma.
  In mod normal, PDL-isti si UNPR-isti ar trebui sa stea cu gapul plecat si gura inchisa macar cateva luni. Altfel devin penibil.
  Si sincer sa fiu, nu ma asteptam de la Cherciu sa devina goarna PDL-ului. Il stiu ca un om foarte cumpatat si cu capul pe umeri. Ce l-o fi schimbat in asa fel?

  "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
 2. #2
  0-day Member
  Data de inscriere
   26-06-2012
  Mesaje
  1

  Nu este normal ca valoarea intretinerii unui apartament cu 2 camere sa fie egala cu valoarea pensiei unor oameni care au muncit 30 de ani. Sunt 2 persoane, si-au montat si timpenii de gigacalorimetre si asta-iarna intr-o camera nu a fost pornita caldura. Sa nu aud tampenii de genul ca sa se mute intr-o garsoniera sau la tara. Asa ca nu este problema noastra ce vor face si cum vor face dar trebuie sa se ia masuri cu astia cu termoficarea ca sunt de groaza

 3. #3
  Member
  Data de inscriere
   03-06-2006
  Mesaje
  209

  Le reduc pe hartie acuma … si atat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.