I.S.U. Mehedinți desfăşoară campania de prevenire „Sărbători fără incendii”

I.S.U. Mehedinți desfăşoară campania de prevenire „Sărbători fără incendii”

403
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În perioada 19.12.2011-06.01.2012, Inspectoratul pentru Situaţii de   Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi va desfăşura o campanie de conştientizare şi informare preventivă a populaţiei, denumită „Sărbători fără incendii”.

Campania se referă la informarea cetăţenilor cu privire la regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor, având ca obiectiv principal reducerea numărului de incendii specifice sărbătorilor de iarnă.

Derularea acestei campanii a fost determinată de datele statistice care arată că, în perioada sărbătorilor de iarnă din ultimii 2 ani, în judeţul Mehedinţi, s-a înregistrat un număr 34 incendii, ca urmare a nerespectării regulilor şi măsurilor de prevenire a incendiilor la utilizarea sobelor, coşurilor de fum şi a instalaţiei electrice.

În această perioadă, vor fi desfăşurate acţiuni de comunicare publică în localităţi din juţeţ, pe timpul controalelor desfăşurate de către cadrele Inspecţiei de Prevenire la restaurantele unde se organizează mese festive cu ocazia Crăciunului şi Revelionului, la biserici şi mănăstiri, dar şi la şcoli şi grădiniţe. Pe parcursul acestor acţiuni, vor fi distribuite pliante ce conţin sfaturi pentru evitarea producerii unor incendii în locuinţele şi gospodăriile cetăţeneşti.

Prima acţiune din cadrul acestei campanii se va desfăşura luni, 19.12.2011,  în intervalul orar 10.00-12.00, prin organizarea unor lecţii de informare preventivă la Grădiniţa nr. 3 şi Grădiniţa nr. 7, din municipiul Dr. Tr. Severin.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.