(INTERVIU) Ektro: „Când scriu despre Știința, pixul scrie singur și îmi cere...

(INTERVIU) Ektro: „Când scriu despre Știința, pixul scrie singur și îmi cere coală după coală”

3.519
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 5,00)

În viața de zi cu zi e un simplu vânzător, dar inspirația și talentul îi pot oferi un viitor strălucit. Pe scenă se recomandă simplu „Ektro”, dar muzica rămâne, momentan, doar o pasiune. Locul de muncă actual primează în fața versurilor.

Ca majoritatea băieților Băniei, Gheorghe Alin Ionuț, în vârstă de 20 de ani, iubește fotbalul. În copilărie visa să ajungă cineva în sportul rege, dar soarta nu i-a dat voie. La un contact mai dur cu un adversar, tânărul s-a accidentat și a fost silit să pună repede ghetele în cui. „Mai joc doar pe un sintetic, din cânc în când”, spune Alin.
Fotbalul, prima dragoste, muzica, o alinare

Accidentarea nu l-a descurajat, ba din contră. Tot răul spre bine pentru Alin, cel care și-a găsit refugiul în muzică. A început șă aștearnă versuri pe hârtie, regăsindu-și astfel o altă pasiune a copilăriei sale. De mic compunea poezii pentru prieteni. Dar nici nu se putea gândi că versurile sale vor fi pe buzele multor adolescenți craioveni și nu numai.

„Ektro” rămâne modest atunci când vine vorba de banii câștigați din muzică. E conștiient că mai are mult de muncă până să ajungă sus, așa că  a ales să muncească pentru a se întreține. E un simplu vânzător, dar nu îi e rușine deloc cu ceea ce face.

Versuri „albastre” pentru Știința

De curând, interpretul a susținut primul său concert, la câțiva zeci de kilometri de Craiova. A avut câteva emoții, mai ales că, printre cei prezenți în sală,  a fost si căpitanul echipei lui suflet, Mădălin Ciucă.

Dragostea pentru FC Universitatea Craiova, dar și orașul în care s-a născut și a copilărit sunt doze de inspirație pentru majoritatea pieselor compuse de artist. „Leii din Bănie”, „Orașul meu” sau „11 lei” sunt deja hituri în Cetatea Băniei.

Alin Ionuț a vorbit pentru Craiova Forum despre muzică, Universitatea Craiova și planurile sale de viitor.

Reporter: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru muzică?

Alin Ionuț: Păi, scriu versuri de prin clasa a V-a, tot felul de poezioare amuzante făcute pe seama colegilor sau prietenilor, replici haioase, însă pasiunea pentru muzică a aparut acum aproape doi ani. Am renunțat la pasiunea mea, fotbalul, din cauza unei accidentări la picior, iar de atunci m-am apucat sa scriu hip-hop. La inceput era doar un mod de a suplini marea mea dragoste, fotbalul, însă a început să îmi placâ din ce în ce mai mult ceea ce făceam, iar în urmă cu un an m-am apucat să și cânt ceea ce scriam.

Reporter: Ce anume te inspiră atunci când compui versurile?

Alin Ionuț: Mă inspir din viață, sunt trăirile mele și iți zic că nu e nimic mai frumos decât să îți expui sentimentele pe un beat, fie că se referă la o fată, la o echipă, la un oraș. Însă, am și piese în care fabulez, dau frâu liber imaginației.

Reporter: Câstigi și ceva ban, sau momentan e doar un hobby?

Alin Ionuț: Bani? Nu, man, nu am ajuns la nivelul acela la care să câștig bani din asta, cu toate că mi-aș dori, normal. E doar un hobby momentan.

Reporter: Altfel ai un job stabil?

Alin Ionuț: Da! Lucrez de aproape un an ca vânzător.

Reporter: Revenind la muzică, îți mai aduci aminte primul concert? Cum a fost?

Alin Ionuț: Mi-l aduc aminte, normal. A fost de curând. A avut loc la Filiași și, ce să iți spun, am fost puțin emoționat, dar a fost mai mult decât mi-aș fi imaginat. Căpitanul Universității Craiova, Mădălin Ciucă, a venit să mă încurajeze și îmi amintesc momentul cu mare drag. A fost o experiență plăcută.

Reporter: Si urmatorul concert când va vea loc?

Alin Ionuț: Vom vedea. E în discuție ceva, dar nu vă pot da mai multe detalii, nu pot spune nimic concret.

Reporter: Ești foarte apreciat pentru melodiile dedicate Universității Craiova… Cum ai descoperit-o pe „Știința”?

Alin Ionuț: O știu de mic (râde)…Glumesc acum. Știința e un fenomen! Când intru pe stadion imi dau lacrimile. Poate vi se pare că vorbesc tâmpenii, dar când fac o melodie despre „Știința” pixul scrie singur și îmi cere coală după coală. Cu toții iubim FC Universitatea Craiova și o vrem acolo unde îi este locul!

Reporter: În fotbalul internațional ai o favorită, sau FC Universitatea e unica echipă pe care o simpatizezi?

Alin Ionuț: „Știința” e prima pe listă, asta e clar! De vreo doi-trei ani apreciez mult și Borussia Dortmund a lui Jurgen Klopp.

Reporter: Pe viitor ce iți doresti?

Alin Ionuț: Ce-o vrea Dumnezeu, ce să zic… Îmi doresc să realizez ceva cu muzica asta, dar sunt convins că va fi foarte greu.

Reporter: Locul de muncă actual ramâne pe primul plan  sau muzica îi ia locul?

Alin Ionuț: Deocamdată locul demuncă rămâne în prim-plan, fiindcă acolo sunt plătit. În schimb nu pot spune că nu îmi doresc ca muzica sa îi ia locul, dar cred că mai e până acolo.

de Florin Tomescu

Foto: arhivă personală



6 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     12-08-2013
    Mesaje
    43

    Bravo frate ! Iti doresc multa bafta cat mai multe melodii . Pana sa vad acest post nu am auzit de tine dar de acum mai ai un ” fan ” .

  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1768

    Bravo tie Ektro.

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     12-07-2009
    Locatie
     La etaj :D
    Mesaje
    864

    Bafta in continuare!

    "Vaneaza-i pe cei slabi si vei supravietui, vaneaza-i pe cei puteici si vei trai!"
  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2291

    succes tinere

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-04-2013
    Mesaje
    11

    intre tot ce este ,,negativ” …uite ca avem si tineri care inseamna ceva pt viitor…..bravo…felicitari!!

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4789

    Succes!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.