IPJ Dolj: 700 de acţiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

IPJ Dolj: 700 de acţiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere

893
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Pentru îndeplinirea unuia din obiectivele prioritare ale Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, și anume creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile din județul nostru, Serviciul Rutier Dolj, împreună cu Biroul Rutier Craiova și celelalte formațiuni de poliție rutieră de la nivelul tuturor subunităților Inspectoratului, au organizat și executat 701 acțiuni de prevenire și combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Aceste activități preventive s-au concentrat pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație în județul nostru, care, conform analizei efectuate pe primele șase luni ale anului în curs sunt:

–         Viteza neregulamentară, neadaptată la condițiile de drum, care a cauzat 29 de accidente de circulație, pentru combaterea căreia s-au organizat 277 de acțiuni preventive;

–         Traversările neregulamentare, cauză generatoare a 27 de accidente de circulație, pentru combaterea căreia s-au organizat 50 de acțiuni preventive;

–         Neacordarea de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, care a stat la baza a 18 accidente de circulație, pentru combaterea careia s-au organizat și executat 52 de acțiuni preventive.

Cu ocazia controalelor efectuate în trafic, polițiștii de la formațiunile rutiere ale IPJ Dolj au constatat 831 de fapte de natură penală, pentru care au întocmit dosare de cercetare penală (cea mai des întâlnită infracțiune fiind conducerea fără permis de conducere – 146 de fapte, urmată de conducerea sub influența băuturilor alcoolice – 136 fapte), precum și 38.534 abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora polițiștii rutieri au aplicat amenzi în valoare totală de 38.916.000 lei.

Deasemenea, ca măsură complememntară, au fost reținute 2.621 permise de conducere și s-a luat măsura retragerii unui număr de 766 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice grave sau aspect estetic necorespunzător.

Ca urmare a documentării activității infracționale și pe baza probatoriului administrat în cauzele penale instrumentate de polițiștii rutieri, magistrații și-au însușit propunerea de arestare preventivă și au emis mandate de arestare preventivă împotriva a 8 persoane învinuite de comiterea de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice sau alte infracțiuni pe linie de poliție rutieră.

Pe primele șase luni ale anului în curs, în județul Dolj au fost înregistrate 24 accidente de circulație comise de conducători auto care au părăsit locul accidentelor fără încuviințarea organelor de poliție, în toate aceste cazuri polițiștii rutieri reușind identificarea autorilor la scurt timp de la producerea acestora. Mai mult decât atât, în 13 astfel de cazuri, polițiștii rutieri au definitivat cercetările, iar învinuiții au fost trimiși în judecată pe baza referatelor de terminare a urmăririi penale întocmite în cauzele respective.

Polițiști din cadrul formațiunilor de poliție rutieră s-au implicat activ în derularea mai multor campanii de prevenire și de educație rutieră desfășurate în județul Dolj, “ALEGE VIAȚA”, “VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, “ÎMPREUNĂ PENTRU SIGURANȚA COPIILOR NOȘTRI”, campanii în cadrul cărora au fost organizate întâlniri cu participanții la trafic, cu copiii, părinți și cadre didactice în timpul cărora au fost prezentate sfaturi pentru adoptarea unui comportament preventiv în timpul deplasării pe drumurile publice.

În primele șase luni ale acestui an, pe drumurile din județul nostru s-au produs 123 de accidente de circulație grave, în urma cărora și-au pierdut viața 27 de persoane.

 Polițiștii rutieri vor continua activitățile de prevenire a accidentelor rutiere prin intensificarea prezenței pe drumurile publice, unde se va acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare, viteza excesivă, traversările neregulamentare și neacordarea de prioritate pietonilor.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    758

    Bravo IPJ Dolj…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.