Isu dolj

Isu dolj

283
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

BULETIN INFORMATIV
 
În ziua de 10.07.2012, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu Echipa Pirotehnică pentru ridicarea unei bombe aruncător cal. 120 mm şi a unui proiectil perforant cal. 30 mm, în comuna Pieleşti.
În urma unor lucrări la structura de rezistenţă a centurei ocolitoare a oraşului Craiova (km 9), au fost descoperite cele două muniţii neexplodate care sunt din al II lea Război Mondial. Pe timpul operaţiunilor de identificare, ridicare, transport şi depozitare nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti sau pagube materiale.
 
                                   Recomandări
Pentru evitarea catastrofelor sau evenimentelor neplăcute cu, care se pot confrunta  cetăţenii, pe timpul unei excursii, când săpă o fundaţie pentru ridicarea unei construcţii, când efectuează diferite lucrări agricole, etc., în locul unde s-a descoperit muniţie neexplodată, aceştia trebuie să respecte următoarele reguli elementare :
– Nu le atingeţi.
– Nu le loviţi sau mişcaţi.
– Nu le introduceţi în foc.
– Nu încercaţi să demontaţi focoase sau alte elemente componente.
– Nu lăsaţi copiii să se joace cu asemenea componente.
– Nu ridicaţi, nu transportaţi sau nu introduceţi muniţiile neexplodate în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi.
– În zonele unde se presupune că ar exista muniţii neexplodate nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri funciare, săpături manuale şi nu aprindeţi focul.
– Interziceţi circulaţia vehiculelor, oamenilor şi animalelor în zonă;
– Anunţaţi de urgenţă descoperirea muniţiei neexplodate la: Protecţie civilă – 982, Poliţie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 112Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.