La Kaufland… „este TOTUL în ordine”?!

La Kaufland… „este TOTUL în ordine”?!

3.848
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Nu mică a fost surprinderea clienţilor din supermarket-ul Kaufland când au aflat că nu au voie să cumpere o cantitate prea mare de produse decât cea dictată de conducerea magazinului, din motive numai de ea (adică de conducere) ştiute. Fără explicaţii  sau anunţuri prealabile, cumpărătorii au fost lăsaţi… cu marfa-n cărucioare, pentru că politica magazinului s-a schimbat peste noapte. 

Mai exact, zilele trecute, cei care au cumpărat zahăr – că, deh, e toamnă şi s-au copt strugurii – au fost înştiinţaţi chiar în momentul când îşi deschideau portofelele pentru a plăti că nu au voie să cumpere mai mult de 20 de kilograme. Motivul: „Nu ştim de ce. Aşa ne-a spus conducerea”. Bineînţeles, niciodată nu e vina mesagerului (în cazul de faţă – a casierului) astfel încât oamenii au cerut o explicaţie de la vestita Conducere. Care conducere nici nu a binevoit să-şi facă apariţia în faţa nemulţumiţilor, nici să afişeze la loc vizibil un anuţ cum că, cităm, „într-un căruţ nu pot să fie mai mult de 20 de kilograme de zahăr” – asta făcând parte tot din încercarea de explicaţie a bieţilor casieri. Singura posibilitate de a ieşi cu câte kg doreşte fiecare e să facă atâtea drumuri câte rezultă din împărţirile şi înmulţirile cu cele 20 de kg admise.

Am mers şi noi la supermarketul cu pricina, pentru a da sau nu curs zvonurilor, şi uimirea noastră s-a dovedit a fi mai mare decât cea a uimiţilor de dinaintea noastră:  o nouă zi, o nouă regulă – doar 10 kilograme de zahăr admise pe cap de cărucior. Şi noi, ca şi restul cumpărătorilor, am fost avertizaţi asupra cantităţii exact după ce am aşezat cu greu pe bandă 22 de kilograme de zahăr. Explicaţia: aceeaşi, dezinteresul şi lipsa de respect aceleaşi. „Aşa ni s-a comunicat, n-aş putea să vă spun care este motivul”.

Se  pare că, totuşi, noi am fost mai norocoşi: am primit propunerea ca cele 22 de pachete să fie separate şi plătite pe două bonuri. Culmea ironiei a fost la final, odată cu emblematica întrebare adresată de casierele de la Kaufland clienţilor: „A fost totul în ordine?”. Şi dacă aveţi de gând să spuneţi „Nu”, resemnaţi-vă, fiindcă întotdeauna după el vine şi un „la revedere”.

Niciunul dintre şefii de magazin nu s-a deranjat să ofere explicaţii clienţilor. 

 



25 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     30-03-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    854

    Sunt foarte deacord cu aceasta practica.In tarilie civilizate este la fel,nu ai voie sa umpli caruciorul de cumparaturi cu acelasi produs,putin sa ajunga tuturor.

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    184

    aia au morcovu in cur, sunt niste caractere jalnice pe acolo de nu poti sa ii condamni majoritatea martalogilor sunt pile cuosc bine situatia

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     26-10-2006
    Locatie
     Mofleni,Craiova,Dolj
    Mesaje
    301

    La fel este si in Germania,pentru a nu epuiza stocul rapid.Una este ca 1000 oameni sa ia 10 kg,alta e sa ia cat vor. Problema este la conducerea Kaufland pentru ca nu informeaza din timp.

  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     16-02-2012
    Mesaje
    1

    Este foarte bine, pentru ca la Kaufland se mentioneaza, inca de cand intri in magazin, ca „nu vindem decat in cantitati pentru consum personal” sau asa ceva si m-am saturat sa stau la coada pentru toti care cumpara din Kaufland sa vanda la magazinele personale, cu cate 2 cosuri

  5. #5
    Member
    Data de inscriere
     14-02-2009
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    168

    E de mult timp politica asta, eu am un prieten care are o fabricuta de fursecuri si ma mai duceam cu el sa cumpere.

  6. #6
    Ami
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Mesaje
    2

    Sunt de acord parţial cu părerile voastre. Mi se pare ridicol să mi se spună după ce am pus toate produsele pe bandă că nu le pot cumpăra „pentru că aşa a spus conducerea”. Într-un magazin care se respectă nu primeşti o explicaţie ca asta. Ok, foarte bine, asta e politica lor, dar ar putea să ofere o explicaţie de bun simţ, eu ştiu, ca de exemplu „considerăm că toţi clienţii noştri trebuie să aibă posibilitatea de a achiziţiona respectivul produs etc.”. Cârtotaşi şi nemulţumiţi vor fi tot timpul, dar politica de marketing trebuie făcută ca la carte într-un supermarket de talia Kauflandului. Merităm măcar o explicaţie, nu?

  7. #7
    Junior
    Data de inscriere
     08-07-2010
    Locatie
     Around The GLOB
    Mesaje
    57

    Este corect “nu vindem decat in cantitati pentru consum personal” KAUFLAND si REAL regula de aur.. care in REAL am vazut ca se incalca vine cu 3 4 prieteni fiecare cu un carucior si se fac bonuri diferite.. cum am mai vazut in perioada asta.. zaharul este AUR.. il cumpara mai ieftin pentru al vinde mai scump..

    O tara ce nu-si cunoaste trecutul este ca un copil care nu-si cunoaste parintii.
  8. #8
    Oldtimer
    Data de inscriere
     29-03-2007
    Mesaje
    1303

    Si la Real au adoptat aceeasi masura, luata impotriva celor care sunt revanzatori, dupa cum mi-au spus cei de acolo.
    Au fost nevoiti sa ia aceasta masura pentru ca erau foarte multi care veneau si cumparau baxuri intregi dintr-un anume produs (sau din mai multe produse), si cei care aveau mai putine trebuia sa astepte infernal de mult.
    Pe de o parte, mi se pare corect, dar pe de alta, cel mai corect ar fi fost sa se faca 4-5 case de marcat unde poti sa platesti si daca iei 100 de bucati din produsul x. De exemplu, una e sa cumperi 50 de kg de zahar si cu totul altceva sa cumperi 50 de pliculete de zahar vanilat, adica o cutie.
    Cei de la Real au incercat sa faca o treaba cu casele prioritate (pentru mai putin de 10 produse), insa nu prea le respecta nimeni.

    La Kaufland eu am avut alta problema. Am luat 2 produse electrocasnice diferite iar la casa mi s-a spus ca nu le pot lua pe amandoua pe acelasi bon, ca nu primesc garantia pentru ele
    Nu era scris niciunde ca pentru a primi garantie pentru produsele electrocasnice, acestea trebuie achitate separat.

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-06-2012
    Mesaje
    17

    Si eu cred ca nu e corect ca unii sa-si umple carucioarele cu baxuri de ulei sau zeci de kg de zahar si altii care vor pentru consumul curent (cate un kg) sa nu mai aibe de unde cumpara. Mi s-a intamplat zilele trecute, vroiam sa cumpar un litru de ulei, rafturile erau goale iar in fata mea la casa doi insi (sot si sotie) abia impingeau doua carucioare pline la maxim numai cu ulei. E normal asta ? Magazinele gen Kaufland sunt gandite pentru desfacere „en detail” si nu „en gros”, ca urmare au o logistica a aprovizionarii care este data peste cap de cei care cumpara cantitati industriale in detrimentul marii majoritati a cumparatorilor.

  10. #10
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Locatie
     departe...
    Mesaje
    499

    mi se pare normal sa se intample asa , esti revanzator dute la metro , selgros , marlorex etc . sau daca nu ia cu tine 3-4 prieteni si cumpara pe bonuri separate

  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     30-11-2008
    Mesaje
    253

    Habar nu are ce scrie autoarea articolului ! Aceasta prevedere este de mult si este afisata la intrare ! Poate duci o campanie anti Kaufland in loc de antispeculantii din piete !

  12. #12
    Junior
    Data de inscriere
     09-06-2008
    Mesaje
    82

    practicarea unor preţuri de ruinare, în scopul înlăturării concurenţilor… este interzisa de legea concurentei …. cam asta fac marile magazine, exemplu : pretul zaharalui 4.59 lei / kg este unul de ruinare , blocare, a micilor comercianti, deoarece in metro , selgros , marlorex , nu poti gasi zahar la acest pret

  13. #13
    Newcomer
    Data de inscriere
     13-04-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    32

    mi se pare o masura corecta, ma enervau la culme cei care isi umpleau carucioarele cu zahar sau ulei, Kaufland este pentru consumul personal, daca vor mai mult, sa se duca in alte parti, de unde pot lua cu tonele.

    Guns dont kill mutants, I kill mutants!
  14. #14
    Junior
    Data de inscriere
     17-02-2012
    Mesaje
    84

    zilele trecute cineva in fata mea a cumparat 100 kg de zahar, daca sunt 10 clienti din astia pe zi ramane clientu de rand fara zahar…
    asa ca mai bine 10 nemultumiti decat eventual 100 de oameni care nu vor mai gasi zahar in raft.

    Edited by MOD - fara reclama site in semnatura!
  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     22-02-2010
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    37

    ce va place sa bantuiti…am ajuns iar pe vreamea lui ceasca…luam cu portia?…ia fiecare cat ii trebuie sau cat vrea…atata timp cat nu se cumpara pentru magazine nu vad care e problema?…daca eu vreau sa iau 1 tona de ulei ca sa am acasa…( ca asa imi place mie sa am mult ulei) care e problema?…daca ramane fara produs pe raft e problema magazinului..ca nu a facut aprovizionare….
    whois321 bati campii rau de tot…nu ai voie sa vinzi sub pretul de achizitie..atata tot…adica tu cumperi zahar cu 3 lei , pui 1% adaos si poti sa vinzi legal….asa e legea…nu mai informa aiurea

    AUTOTEHNIC(piese auto import)0757.518.201
  16. #16
    Afacerist
    Data de inscriere
     17-03-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    634

    Suntem un popor de betivani… Pe unde mergi, toata lumea vorbeste despre cat mai costa kg de struguri, cate sute de kg de struguri si-a cumparat pentru a face vin s.a.m.d, E normal ca betivanii vor sa faca vin mult, chiar mai mult decat pot duce si din aceasta cauza golesc rafturile magazinelor… Magazinele, daca au un ritm de aprovizionare de „n” kg zahar/luna, e normal ca nu doresc ca zaharul sa dispara din raft in 2 ore si sa fie cumparat de 20-30 de betivani, iar sutele (miile) din cei care vor sa faca un ceai sau o cafea sa mearga la alte magazine… Vai ‘mama noastra!

  17. #17
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    386

    Mi se pare normal, cu ce au gresit ei e ca la raftul cu pricina nu au spus nu mai mult de 10 kg nu mai mult de 20 kg oricum eu cat am fost in magazin cineva a luat de 2 ori cate un carucior plin, mai erau unii care nici nu au lasat angajatii Kaufland sa descarce zaharul in locul cu pricina, problema a aparut atunci cand s-au nimerit 2 cupluri de oameni in varsta care doreau sa cumpere 2 pungi, si cum bataia era la cel mai ieftin sortiment, iar cei care incarcau totul nu au vrut nici in ruptul capului sa cedeze 2 pungi sa iscat un mic scandal, care probabil a dus la impunerea limitei, acuma ii inteleg pentru ca si noi desi suntem salariati cautam ce este mai ieftin, iar asta se intempla des acum cu zaharul, s-a intamplat si cu uleiul cu faina, sunt cei care au magazine de cartier si cumpara si cate 2 carucioare … nu mi se pare corect. Nu e vorba ca te intorci pe vremea lu ceasca cum spune Tonu, dar e bine sa ajunga la toti …

  18. #18
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-11-2007
    Mesaje
    25
    Citat Mesaj initiat de leostoian
    Si eu cred ca nu e corect ca unii sa-si umple carucioarele cu baxuri de ulei sau zeci de kg de zahar si altii care vor pentru consumul curent (cate un kg) sa nu mai aibe de unde cumpara. Mi s-a intamplat zilele trecute, vroiam sa cumpar un litru de ulei, rafturile erau goale iar in fata mea la casa doi insi (sot si sotie) abia impingeau doua carucioare pline la maxim numai cu ulei. E normal asta ? Magazinele gen Kaufland sunt gandite pentru desfacere „en detail” si nu „en gros”, ca urmare au o logistica a aprovizionarii care este data peste cap de cei care cumpara cantitati industriale in detrimentul marii majoritati a cumparatorilor.

    de multe ori nu gasesti ulei in Kaufland, e bine sa se dea limitat , cine are chef sa cumpere la bax sa se duca in Selgros sau Metro unde numai asa poti cumpara
    Am observat ca de cand s-a deschis Auchan , Kaufland – Calea Bucuresti chiar sunt mai multi clienti desi multi ziceau ca dupa deschiderea Auchan , cozile sunt mai mari la Kaufland desi e mai mic , Odata parca iti dadeau si 1 leu la zece minute de stat la coada parca , Tot la Kaufland seara e bataie pe legume – sunt la jumate de pret

  19. #19
    Ami
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Mesaje
    3

    Salutare! Întâmplător (sau nu) autoarea articolului are habar! Sunt perfect de acord că cei care vor en-gros trebuie să meargă la Selgros sau Metro sau unde vrea pielea lor, dar nu sunt acord cu explicaţia – de fapt cu lipsa explicaţiei – că nu se poate că aşa a zis conducerea. În al doilea rând, de ce a trebuit să pună oamenii kg de zahăr pe bandă şi apoi să li se spună că nu au voie cu mai mult de 10, respectiv 20. Păi asta nu înseamnă tot pierdere de timp şi nervi pentru toată lumea, explicaţii, certuri. Plus dusul zahărului înapoi etc. Cineva spunea că ar fi normal să fie afişat la raft avertismentul. Normale ar fi multe lucruri, dar într-o societate normală – ceea ce, să fim realişti – nu e cazul. A, cât despre „anti-Kaufland”, dă-mi de ştire despre oricare alt magazin, restaurant, brutărie de nume sau de renume, cum că ar avea vreo chestiune de genul (mâncare stricată, politici trântite „ca la carte” etc) şi promit să scriu şi despre ele.

    Citat Mesaj initiat de masterjack
    Habar nu are ce scrie autoarea articolului ! Aceasta prevedere este de mult si este afisata la intrare ! Poate duci o campanie anti Kaufland in loc de antispeculantii din piete !
  20. #20
    Ami
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Mesaje
    4

    P.S.: Cât despre „antispeculanţii” din pieţe… Hmm… măcar ăia nu se dau cu… „pretenţii”. Speculanţii sunt o categorie specială despre care a scris şi va scrie toată lumea. Cu dovezi, acte, filmări etc. Cu autorităţi care spun că sunt conştiente de fenomen, dar nu pot să facă nimic (cum o veni asta?!). În fine, noi scriem, dar dacă nu se întâmplă nimic… Nu suntem poliţia şi nici doamna Poliţia nu poate face nimic fără… fără mandat, spre exemplu

    Citat Mesaj initiat de masterjack
    Habar nu are ce scrie autoarea articolului ! Aceasta prevedere este de mult si este afisata la intrare ! Poate duci o campanie anti Kaufland in loc de antispeculantii din piete !

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.