Olguța Vasilescu: „Nicio firmă care are contract cu Primăria Craiova nu a...

Olguța Vasilescu: „Nicio firmă care are contract cu Primăria Craiova nu a sponsorizat PSD Dolj”

1.397
17
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lia Olguța Vasilescu, aflată în arest la domiciliu, scria, în urmă cu circa un an și jumătate, pe blogul personal, despre acuzațiile de corupție care i se aduceau în presa centrală. Acum, primarul Craiovei are opt capete de acuzare pentru fapte de corupție, patru dintre ele pentru luare de mită. Lia Olguţa Vasilescu a fost arestată la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, după ce magistrații Tribunalului București au respins cererea procurorilor DNA pentru arest preventiv.

 

Primarul Craiovei scria, pe blogul personal, chiar despre unele chestiuni care privesc acum dosarul de corupție făcut de procurorii DNA. Iată ce scria în urmă cu aproximativ un an și jumătate în urmă. “Am cerut, public, în emisiuni de televiziune, firmelor să facă sponsorizări PENTRU ORAŞ NU PENTRU MINE SAU PARTID. Ca să nu mai cheltuim de la buget sute de mii de euro pentru concerte sau pentru văruirea blocurilor din zona centrală sau pentru vreo grădiniță ori spital, de exemplu (…) Ce pot să afirm cu certitudine este că NICIO FIRMĂ care are contract cu Primăria Craiova nu a sponsorizat PSD Dolj. Fondurile se strâng DOAR DIN COTIZAȚIILE ŞI DONAȚIILE MEMBRILOR DE PARTID. Dacă vreo firmă a făcut sponsorizări, a făcut-o pentru municipalitate, cu facturi şi cu toate documentele justificative. Există şi astfel de primari, oricât de greu le vine unora să creadă… Iar faptul că am atras peste 80 milioane euro pentru dezvoltarea Craiovei, pentru mine e un titlu de glorie, nu de ruşine”, a scris Lia Olguța Vasilescu.

 

Conform procurorilor DNA primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu ar fi obținut prin mijloace nelegale sponsorizări din partea unor oameni de afaceri, atât în campania din 2012, cât și în 2014 pentru reabilitarea fațadelor blocurilor din Centrul Vechi. “În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. „Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguța, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor”, se arată într-un comunicat DNA.



17 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     18-10-2015
    Mesaje
    39

    Astea sunt balivernele celor de la „dna-lascu” , fosta securitate ! Daca a luat ea banii in scop personal – la puscarie ! Daca nu – demisia „procurorului” care a instrumentat dosarul ! Nu este normal sa distrugi viata unui om , chiar si cel mai mare dusman al tau , pe nedrept si tu sa nu patesti nimic ca esti tampitul de procuror al lui peste (lascu-kovesi) !

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8798

    Diversiune, ca sa o inlature din cursa electorala in care era favorita .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  3. #3

    Minti de nici tu nu crezi.Nu sunteti voi prosti cand vine vorba de furat.Spectacolele,banii dati celor care sau dus la mitingul lui Ponta de pe Arena Nationala si materialele de propaganda din banii cui au fost platite? Ati facut presiuni inclusiv asupra asociatiilor de propietari ca sa faca propaganda pentru Ponta.Cei care nu au fost de acord cu voi,ati trimis controale peste ei.Despre mafia PSD Dolj ar trebui sa stie mai multe DNA Craiova.

  4. #4
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5405

    M-am saturat de aceasta fiinta… Imi provoaca desgust total. Cine mai crede balivernele ei?

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  5. #5
  6. #6

    Nenorocita asta, pentru ce a facut parcului Romanescu, merita 10ani de puscarie.

  7. #7

    de ce ai distrus parcul?vroiai sa torni betoane si prin parc ,cum ai distrus tot orasul? esti o incapabila ! in puscarie sa zaci!

  8. #8
  9. #9

    Ai făcut multe tâmpenii madam ,ai nenorocit multi oameni ,unul s-a spânzurat ,avea spațiul comercial in Piata Centrala,ai distrus parcul Teatrului National si altele pe care le știi mai bine decât oricine.Madam,ai curajul sa te plimbi singura prin oraș ? Eu nu cred si sigur n-o s-o faci,pentruca știi cat rau ai putut sa faci oamenilor si orașului . In Craiova ești dusmanita cum nu a fost cineva vreodată .Stiu ca exista cineva ce deține informații care ar face ca DNA-ul sa te aresteze imediat,sper ca acel cineva sa vorbească .Ai avut pe CVT mentor si de la el ai moștenit mult tupeu ,aroganta si acțiuni spontane si negândite.Mare păcat ca orașul Craiova nu a avut parte de un primar adevărat .

  10. #10

    Romania Feng Shui putea f bun acolo

  11. #11

    Dar ce era interesant in parc????

  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     18-10-2015
    Mesaje
    40

    Constat cu durere ca postacii PNL sunt la datorie si improasca iar cu laturi in stanga si in dreapta ! Sau voi sunteti tinerii aia ” frumosi si liberi ” si da-ti in gropi de prosti ce sunteti ! Lasa ca este bine , sa dea Dumnezeu cel bun ce doriti voi altuia sa vi implineasca voua !

  13. #13
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5406

    Toti penalii din PSD la parnaiee.. Si aia din PNL.. si aia din alte partide.. La puscarie pentru toata mafia politica

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  14. #14
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    8800

    DNA -ul face politie politica , cum dracu numai astia de la PSD sunt luati in colimator ? Cocos si G.Stancu sunt inchisi ca au dat spaga saci de bani lui basescu pentru campania electorala , si el nu a patit nimic.
    Ne-am intors in stalinism .cu ajutorul „serviciilor ” si cu basescu la carma .
    Mai deunazi un extremist basist se lauda pe forum : v-am ciuruit .

    Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
  15. #15
  16. #16

    Asa zici tu sati fie rusine ia mai gîndestete

  17. #17

    NU oficial,in contabilitate,dar bani negri AI LUAT.Stim noi cum ai dat si autorizatii…de ce te ducea salvarea la Sp.Militar…Ar trebui sa fii declarata pers.non grata pt.Craiova.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.