Lia Olguţa Vasilescu s-a întâlnit la sediul primăriei cu Ministrul Transporturilor Ovidiu...

Lia Olguţa Vasilescu s-a întâlnit la sediul primăriei cu Ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi

4.522
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit, luni 25.06.2012, la sediul primăriei cu Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. Edilul-şef al Municipiului Craiova i-a cerut ministrului să urgenteze rezolvarea proiectelor de infrastructură din perimetrului nodului rutier, Craiova neavând în momentul de faţă o centura ocolitoare în partea sudică a oraşului.
Construirea unei centuri ocolitoare, în momentul de fata este prioritate 0, în condiţiile în care Producatorul de Automobile Ford a început de astăzi producţia de serie a modelului B-Max, urmând ca traficul în zonă să crească considerabil. Aceasta a fost şi o cerinţa a producătorului pentru buna desfăşurarea a activităţilor.
Primarul Lia Olguţa Vasilescu i-a mai solicitat ministrului să fie construită şi Autostrada Sudului sau cel puţin un drum expres Craiova – Piteşti, întrucât susţine, edilul-şef al Băniei, că investitorii străini sunt interesaţi de infrastructură atunci când li se oferă posibilitatea să investească în Bănie.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi a declarat că pe termen scurt se poate construi centura ocolitoare a Craiovei, urmând ca în acest mandat să facă demersurile necesare pentru construirea unei autostrazi.
Ministrul spune că a emis ordinul de începere al lucrărilor în data de 30.05.2012, în ceea ce priveşte construirea variantei de ocolire a Craiovei pe direcţia Sud-Est, cu o lungime de 6,3 km. Termenul la care va fi finalizată lucrarea fiind, 30.11.2013. De asemenea, acesta, a mai spus că lucrările la centura de ocolire Craiova Sud – varianta SUD-VEST, cu o lungime de 9,9 km vor începe în curând, mai ales că a fost semnat contractul de finanţare în data de 7 decembrie 2011, iar ordinul de începere al proiectării a fost emis în data de 17.04.2012.
“V-am spus, acum pe termen scurt şi foarte rapid, ce putem rezolva. Celelalte proiecte, care sunt în pregătire, urmează să le discutăm şi să le prioritizăm împreună cu Compania pentru care am venit astăzi aici, pentru că este una dintre marii contribuabili la bugetul de stat şi merită toată atenţia noastră. Mai ales că, pe orizontală, când se dezvoltă, multiplică locurile de muncă, nu aş spune chiar exponenţial, dar aproape” – a încheiat Ovidiu Silaghi.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.