Maidanezii, stăpânii Grădinii Botanice

Maidanezii, stăpânii Grădinii Botanice

1.891
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

„Intezis accesul cu bicicleta sau câini fără lesă sau botniță”. Este primul lucru de care te lovești când intri în Grădina Botanică. Acest lucru ar fi cât se poate de normal dacă din boscheți, încă de la intrare nu te-ar întâmpina veșnicii maidanezi. Câini comunitari au băgat spaima în plimbăreți, iar paznicii în stăpânii animalelor.

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă! Și când e vorba de câini legea pare să fie preferențilă. Nu mă înțelegeți greșit, sunt iubitor de animale, dar de ce unii să se bucure de viața de câine, iar alții să tragă ponoase, doar pentru că au stăpân?
De cum intri în Grădina Botanică, pe partea dreapta, imediat ce cobori scările te întâmpină un lătrat. Chiar în spatele cabinei paznicilor s-au aciuat câțiva maidanezi. Dacă nu ai câine și e soare afară s-ar putea să le fie lene să se ridice și să-ți vezi linistit de drum. Se schimbă situația dacă ai câine și ești echipat cum trebuie.“ Mi-am dorit foarte tare un câine și când l-am primit de la parinți am fost foarte fericit. De când era mic am avut grijă de el. Îl scot cel puțin 3 ori pe zi afară. Stau în zonă așa că îl plimb prin Botanică. E o adevărată aventură încă de la intrare. Uneori sunt câte cinci, șase care se pun pe latrat, de cateva ori chiar au sărit la bătaie. Mai ales seara devin foarte agresivi. Pe lângă faptul că sunt periculoși nu mi se pare normal că eu nu pot să-i dau drumul să alerge. Am încercat de cîteva ori, dar de fiecare dată au apărut paznicii care mi-au spus că mă amendeaza dacă nu îl țin în lesă, a declarat Ionuț Ștefănescu.
Să nu vă imaginați că o dată intrați ați scăpat. Și pe o parte si pe alta a lacului sunt maidanezi. Unii prea leneși să miște, alții puși pe scandal. “Ți-e și frică mamă să te plimbi. Săptămâna trecută am ieșit cu nepoțica la plimbare și am tras o spaimă soră cu moartea. Vreo trei hăndrălăi se repeziseră la noi. Am avut noroc cu niște tineri care i-au gonit. Ce se întâmpla dacă eram singură? Se mine nu mă interesează dar fetița are 3 ani, praf o făceau.“, ne-a spus Maria Velicu, în vârstă de 73 de ani. “La intrare scrie că nu ai voie fără lesă și botniță. Am văzut mulți copii cu lesă, la ăia mari le pun și botnița. Așa e civilizat. Da ce te faci cu maidanezii aștia? Am mai chemat hingierii dar degeaba. Tot mereu apar câini, a mai spus femeia. Până una alta câinii maidanezi își fac de cap, în timp ce cei cu stăpân trebuie ținuți in lesă. În caz contrar stăpânii riscă amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei.
Anul acesta Grădina Botanică va intra în reabilitare. Atunci va fi refăcut și gardul și așa autoritățile speră să rezolve problema. “Vom reface grădina din sponorizări, deja suntem în negocieri cu o companie. Sperăm să începem lucrările în curând. O să refacem și gardul și așa sperăm să nu mai intre alți maidanezi.“ a declarat Dan Claudiu Dănișior, rectorul Universității din Craiova.
Articol de Prejbeanu Lucian



5 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     21-03-2008
    Mesaje
    676

    Mai bine intrii pe cealalta parte, nu pe principala, nu mai ai treaba nici nu gardienii si poate nici cu cainii.

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    209

    Pai a trecut un an de cand VOLGUTA a promis un oras fara caini…………sunt de 10 ori mai multi ca pe remea celuilat……….promisiuni………..adapost pt 5000 de caini si doar daca s a facut pt 100……………………..promite stadion,ar incep lucrarle de la anu poate uita lumea…………………scarba…….

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-01-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    36

    am inteles ca se construieste un nou adapost pt. maidanezi…oare vom scapa vreodata de ei?in cart. lapus sunt sute, in haite ,daca nu esti atent sar de pe sub masini si te iau de picioare.oare suntem in era preistorica?

  4. #4
    OnLooker
    Data de inscriere
     30-10-2005
    Locatie
     In the future
    Mesaje
    10346
    Regulile ForumuluiCONCURS PARIURI FOTBAL SEZON 2012-2013
  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-01-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    42

    sa -i ia cu ei in casa,prostii aceea care-i iubesc….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.