Marius Voinea zis “Crețu” și gașca sa de carderi, pedepse reduse de...

Marius Voinea zis “Crețu” și gașca sa de carderi, pedepse reduse de Curtea de Apel Craiova

3.111
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

  Curtea de Apel Craiova a soluționat, ieri, apelul în dosarul carderilor lui Marius Ionele, fost Voinea, zis „Crețu”. Instanța le-a scăzut lui Marius Voinea și altor doi inculpați pedepsele de la 7 ani și 6 luni la 6 ani de închisoare. Decizia a fost luată cu „doi la unu”, întrucât unul dintre judecătorii completului a avut opinie separată în sensul reducerii și mai mult a pedepselor. Decizia Curții de Apel Craiova poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Magistrații Curții de Apel Craiova au luat, ieri, o decizie, în cazul apelului formulat de cei șase inculpați dar și de procurorii DIICOT Craiova, în cazul carderilor lui „Crețu”. Astfel, judecătorii le-au redus lui Marius Ionele (fost Voinea) zis Crețu, Ninel Constantin Bîrzăneanu, zis „Ambreiaj” şi Ninel Dorin Măceşanu, zis „Chelie”, pedepsele de la 7 ani și 6 luni închisoare, la câte 6 ani închisoare. Ionuţ Alin Bîrzăneanu, zis „Iulă” și Florin Staicu au primit câte 5 ani închisoare, iar Harry Horvath 2 ani închisoare, însă instanța de apel a menținut revocarea suspendării sub supraveghere pentru o altă pedeapsă, de 2 ani închisoare, primită în 2006 și rămasă definitivă prin decizia penală 47/18.03.2008 a Curţii de Apel Craiova, urmând ca Horvath să execute, în final, 4 ani închisoare. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Reamintim că poliţiştii BCCO Craiova împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au demarat, pe 14 iunie 2010, operaţiunea de destructurare a grupului de carderi condus de “Creţu”. Astfel, poliţiştii BCCO Craiova, cu spirijinul colegilor din cadrul DCCO – SCCI, i-au reţinut, pe aeroportul Băneasa, pe Ninel Bîrzăneanu, Dorin Măceşanu şi Harry Horvath, în urma percheziţiilor corporale şi a controlului bagajelor fiind găsite dispozitive electronice pentru copierea datelor cardurilor bancare, părţi componente ale unor astfel de dispozitive, telefoane şi suporturi optice de memorie. În acelaşi timp, alţi poliţişti descindeau, simultan, la mai multe locuinţe din Craiova şi Bucureşti, aparţinând celor trei  prinși în Capitală, dar şi lui Marius Voinea, Florin Staicu, Ionuţ Bîrzăneanu. Oamenii legii au petrecut ore bune şi la restaurantul “Crama Băniei” din centrul Craiovei, care îi aparţinea lui Voinea. La mai bine de o săptămână după această acţiune, în urma căreia Măceşanu, Staicu şi Ninel Bîrzăneanu au fost arestaţi preventiv, Voinea s-a prezentat şi el la Tribunalul Dolj, de unde a plecat încătuşat. Cei şase au fost trimişi în judecată la sfârşitul anului 2010 pentru iniţiere, aderare sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos sau deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi acces fără drept la un sistem informatic. Pe 7 iulie 2011, Tribunalului Dolj i-a condamnat pe Voinea, Bîrzăneanu Ninel Constantin, Măceşanu Ninel Dorin şi Staicu Florin câte 7 ani şi 6 luni închisoare, Horvath Harry a primit 4 ani închisoare, iar Bîrzăneanu Ionuţ Alin 5 ani închisoare. Instanţa a menţinu sechestrul asupra sumelor de 1.500 euro şi 1.950 lei, ridicate de la inculpatul Bîrzăneanu Ninel şi i-a obligat pe Voinea, fraţii Bîrzăneanu şi pe Măceşanu la plata a câte 3.000 lei cheltuieli judiciare, în timp ce Horvath trebuie să achite 3.100 lei, iar Staicu 3.400 lei, tot cu titlul de cheltuieli judiciare.

 

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.