Mensa România organizează o sesiune de testare IQ, la Craiova

Mensa România organizează o sesiune de testare IQ, la Craiova

9,464
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4.00)

Mensa România organizează în data de 24 martie, la Craiova, o sesiune de testare IQ, la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică – Aula Constantin Belea, începând cu ora 11:00. Craiovenii sunt invitați să-și valideze inteligența printr-un test standardizat, administrat de un proctor acreditat Mensa, cu rezultat recunoscut internațional.

Candidații vor avea la dispozitie 20 de minute pentru a răspunde unui set de 45 de întrebări. Pentru copii (11-16 ani), Mensa folosește o variantă simplificată a testului, cu doar 25 de întrebări și timp total de răspuns de 15 minute.

Testele sunt calibrate pentru determinarea coeficientului de inteligență rațională, iar întrebările sunt de tip “culture fair”, bazate exclusiv pe imagini. Cei care obțin un rezultat ce îi plasează printre cele mai inteligente 2% persoane din total populație vor primi invitația de a se înscrie în Mensa România. Mensa – The High IQ Society este organizația oamenilor cu coeficient înalt de inteligență. Unicul criteriu de admitere este promovarea testului standardizat.

Înscrierea se face online pe https://mensaromania.ro/testare-mensa-in-craiova/, până în data de 22 martie.

Mensa România, fondată în 1991, este afiliată Mensa International cu statut de Full National Mensa și are peste 800 de membri. Dintre aceștia, aproximativ 13% constituie comunitatea Gifted Youth (membri cu vârste sub 18 ani).

2 COMENTARII

 1. #1
  Senior Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  667

  Hint:
  Prima întrebare va fi: “Ce e aia proctor?”
  A doua: “Cuvântul “Belea” din denumirea aulei, este substantiv sau verb?”

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.