Municipalitatea anunţă circa 7.000 de racorduri la consumatori în cartierele mărginaşe

Municipalitatea anunţă circa 7.000 de racorduri la consumatori în cartierele mărginaşe

1.697
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Asociaţiei TMUCB S.A. – MITLIV EXIM S.R.L., câştigătoarea primului contract de lucrări care se va executa în cadrul Proiectului ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj” (CL 1 Craiova). Investiţiile derulate în cadrul CL 1 vizează îmbunătăţirea sistemului de distribuţie a apei potabile şi a sistemului de canalizare la nivelul municipiului Craiova.

Cu această ocazie, autorităţile au ajuns la concluzia că lucrările de branşare la reţelele de apă şi canalizare pentru cartierele mărginaşe sunt în întârziere. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, constructorii au motivat că au trebuit să aştepte ca Societatea Elpreco să-şi modifice linia de fabricaţie pentru cămine, exact cum era prevăzut în proiect.

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, le-a solicitat constructorilor să se încadreze, cât mai rapid, în graficul de timp prevăzut prin contract, în caz contrar urmând să se perceapă penalităţi.

„Sunt foarte interesată ca acest contract de lucrări să se realizeze în termenul prevăzut, adică în doi ani de la emiterea ordinului de începere. Acest contract – CL 1 – prevede reabilitarea a 34 km de reţea de apă şi reabilitarea a 72 de km de reţea de colectare a apelor uzate, în cartierele Romanescu şi Bariera Vâlcii, totalizând un număr de circa 7.000 de racorduri la consumatori. Îmi doresc ca, într-un timp relativ scurt, majoritatea cetăţenilor municipiului Craiova să fie racordată la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare şi vreau ca firmele să-şi facă treaba cât mai repede şi cât mai bine”, spune Lia Olguţa Vasilescu, edilul Craiovei.

În prezent, se efectuează lucrări de extindere pe următoarele străzi: Drumul Jiului, Romaniţei, Târgului, Grădinari, Cocorului, Mălinului şi Rodnei, pentru ca de săptămâna viitoare, să demareze lucrările şi pe străzile Carpenului şi Toamnei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.