Nivelul Dunării a depășit cotele de apărare

Nivelul Dunării a depășit cotele de apărare

1.184
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administrația Bazinală de Apă Jiu anunță creșteri însemnate de niveluri şi debite pe Dunăre. În prezent, este in vigoare o informare meteorologică ce vizeaza creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea COTELOR DE APĂRARE pe Fluviul Dunărea. 

 

Conform diagnozei INHGA- CNPH, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), a fost în creştere până la valoarea de 10.900 mc/s, situându-se peste media multianuala caracteristica lunii martie (6700 mc/s). Debitul  Dunării aval Porţile de Fier la staţiile hidrometrice a fost în creştere la Gruia şi Calafat.

 

La ora 07.00 nivelurile pe Dunăre se situau peste COTELE DE APARARE, la stațiile hidrometrice:

  • COTA DE INUNDAŢIE la statiile hidrometrice:
  • Calafat, H = 612 cm (CI +12 cm), tendinţa este de creştere.
  • Bechet, H = 626 cm (CI +26 cm), tendinţa este de creştere.
  • COTA DE ATENŢIE la staţia hidrometrică:
  • Gruia, H = 665 cm (CA +55 cm), tendinţa este de staţionare.

 

Conducerea A.B.A Jiu  a dispus intrarea în dispozitiv de alertă hidrologică în momentul instuirii CODULUI GALBEN şi luarea tuturor măsurilor de monitorizare a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice.



5 COMENTARII

  1. #1

    Si totusi nu s-a imbunatatit „apararea” de-a-lungul timpului. Autoritatile se declara surprinse. /quote „Nu ne asteptam sa creasca Dunarea si anul acesta, a declarat pentru ziar Comisar sef Dunarel Olt”

  2. #2

    Mda…în urma cu câteva luni jegul de Dragnea și acoliții săi executau simulări contra inundațiilor pe zona Portului Bechet…sunt și acum grămezi de nisip …și saci încărcați cu nisip acolo…acum dacă se întâmpla ca în 2006 iar vor fi nepregătiți… Ca întotdeauna.. Rușine… Țară frumoasă condusă de hahalere.

  3. #3
  4. #4
    0-day Member
    Data de inscriere
     10-03-2016
    Mesaje
    3

    La Calafat poate sa creasca si de 10 m, nu are ce sa inunde.

  5. #5
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3864

    Daca inunda doar padurea nu i asa mare problema

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.