Noi sancțiuni pentru fumat și folosirea aparatelor de către adulți la locurile...

Noi sancțiuni pentru fumat și folosirea aparatelor de către adulți la locurile de joacă

45.970
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,33)

Deși Poliția Locală face zilnic astfel de activități în continuare bunul simț lipsește cu desăvârșire unor locuitori ai Craiovei. Amenzi în valoare de 15.650 lei au fost aplicate în luna Iulie celor care încalcă legea.

Având în vedere constatările polițiștilor locali, precum și sesizările cetățenilor efectuate atât la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cât și la linia specială ”Telefonul Cetățeanului ” (0251/984), cu privire la faptul că în incinta locurilor de joacă, amenajate pe proprietatea publică de către autoritatea locală, sunt persoane care fumează în timp ce copiii se joacă, dar și persoane majore care folosesc echipamentele de joacă din incinta locurilor amenajate, patrule de polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale au efectuat în perioada 01 – 31 iulie 2019 mai multe acțiuni specifice, punctuale, la locurile de joacă din cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială.

Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost aplicate 92 sancțiuni contravenționale (83 de amenzi și 9 avertismente) pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 349/2002 actualizată, modificată și completată prin Legea nr. 15/2016 – pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, întrucât persoanele sancționate au fost depistate în timp ce fumau în incinta locurilor de joacă, în cuantum de 8.100 lei.

Pentru folosirea echipamentelor de joacă de către persoane care nu se încadrează în limitele de vârstă, încălcând prevederile Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 319/2009 actualizată, au fost aplicate 37 sancțiuni contravenționale (26 de amenzi și 11 avertismente), în cuantum de 7.550 lei.

Valoarea totală pentru cele 129 sancțiuni contravenționale a fost de 15.650 lei.

Astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    6838

    legea aplicata

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.