O delegaţie a Bibliotecii Aman reprezintă România la Washington

O delegaţie a Bibliotecii Aman reprezintă România la Washington

873
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, şi Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman”. Rămâneţi pe Lupa pentru a afla subiectele acestei conferinţe

Cristina Avram, directorul Bibliotecii Melineşti, Nicoleta Traşcă, coordonator program Biblionet, şi Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Aman vor participa la o conferinţă în Statele Unite ale Americii, unde vor prezenta parteneriatul între APIA Dolj şi Biblioteca Aman. ”Este o conferință extrem de importantă la care vor participa 20 de biblioteci din toata lumea, 5 dintre acestea vor primi un premiu în valoare de 10.000 de dolari. Vom merge și noi acolo să împărtășim experiențele noastre cu privire la parteneriatul Biblionet-Apia. În anul 2011 Biblioteca Jidețeană a instruit bibliotecari din Dolj să învețe oamenii din mediul rural cum să facă cererile, pentru primirea subvențiilor pentru agricultură, în format electronic dorect din bibliotecă. Doamna Cristina Avram a fost desemnată să meargă la Washington pentru realizările importante pe care le-a avut în comuna Melinești. Pentru această comună au fost centralizate 3.900 de cereri de subvenţii depuse de fermieri on-line către APIA prin intermediul calculatoarelor aflate în biblioteca din comuna doljeană. Cei de la Apia au spus că fără acest proiect Biblionet mulți oameni nu ar fi venit în Craiova deoarece nenumăratele drumuri pe care trebuia să le facă erau prea costisitoare. 66 de biblioteci din județ au intrat în Biblionet și încercăm să le atragem și pe restul 27 la care mai sunt câteva reglaje de făcut. Arătând aceste rezultate şi celorlalte biblioteci, sperăm ca şi ceilalţi doljeni dar şi biblioteci, mai ales acolo unde există conexiune de internet, să intre în acest proiect.”, – Lucian Dindirică, manager Biblioteca Alexandru şi Aristia Aman.

„Cred că Lucian Dindirică și echipa sa au o vocție deosebită, Biblioteca Județeană este una dintre cele mai active instituții ale Consiliului Județean. În ultimul timp a apărut acest program Biblionet care a însemnat pentru judeţul Dolj o provocare care a fost preluat de colectivul Bibliotecii Aman, a fost şi o luptă cu autorităţile locale de a sprijini bibliotecile, de a păstra un loc de bibliotecar. În Bibliotecă, şi aici este noutatea, de aceea au fost şi selectaţi colegii noştri, se petrec şi alte lucruri şi inovaţia a fost aceasta de a-i ajuta pe oamenii care deţin terenuri dar nu aveau posibilitatea să îşi depună aceste cereri. Eu sunt deosebit de plăcut impresionat de ceea ce se întâmplă la Biblioteca Aman, iată că vor face parte dintr-o delegaţie în SUA şi cu siguranţă nu se vor întoarce cu mâna goală de acolo pentru că vor fi acordate şi nişte premii” – Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Sursa: lupamea.roSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.