OktobExflor – Festivalul Toamnei Oltenesti, 6-8 octombrie 2017, editia I, Craiova

OktobExflor – Festivalul Toamnei Oltenesti, 6-8 octombrie 2017, editia I, Craiova

9.588
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Daca e toamna, e festival de toamna! La OKTOBEXFLOR, festival aflat la prima editie, ce se va desfasura pe parcursul a trei zile in perioada 6-8 octombrie 2017 in Parcarea Exflor din str. Calea Severinului 129, vor fi zile dedicate traditiei și producatorilor din Oltenia care isi doresc un spatiu de expunere a produselor/serviciilor lor unice. Vor participa expozanti ce activeaza in domeniile: agricultura, alimentatie, servicii, carbutanti si industrie auto.

Va fi o nebunie de Festival, cu recitaluri: Dr. Mako & Friends – Oana Radu, Alina Statie, Reyna Vox, Niculina Stoican si Cristian Banateanu, Alex Velea si Antonia, asezonate bine cu cu bere din belsug (ca doar e Oktober, nu? Si Oktober a devenit sinonim cu OktoBeer), cu mititei si carnaciori oltenesti la gratar, cu miros de pastrama si vin proaspat.

Ne suflecam manecile si…. ne asternem pe distractie. Avem artisti, avem dansatori, avem competitii sportive. Avem… de toate pentru toti! Pentru prima data insa avem si o intrecere la “invartit polonicul” care-i invita la start pe cei obisnuiti indeobste sa invarta mai degraba condeiele.

Parafrazand basmul romanesc: “In condeie sa ne duelam sau in polonice sa ne luptam”, am raspunde in locul concurentilor invitati la start: in polonice, vitejilor, in iuteala de spirit si bagare de seama in ale aromelor!

Cupa presei “La ceaune” este o competitie cum nu s-a mai facut pe la noi, si vorba ceea, a curs destula apa pe Jiu de cand se tot organizeaza Festivaluri in Craiova. Pentru toate gusturile, pentru toate varstele. Ca orice competitie care se respecta, Cupa presei “La Ceaune” are probe de trecut si mai ales… premii de castigat! Probele, doua la numar (PRIMUS si SECUNDUS), ca si premiile aferente (SUMMA si MELIOR) sunt “pe gustul” tuturor.

PRIMUS

“Berea-n bucate” va provoaca sa faceti exact asta: sa gasiti licorii spumoase un rost in alcatuirea retetelor voastre. Sa jurizeze publicul, pe degustate, si sa ridice halbele cei ce-si vor fi castigat coronita de lauri! Si nu vorbim asa, de-o halba-doua, ci de inaltimea castigatorului in “bere la metru” – premiul oferit de Tuborg la aceasta proba. SUMMA deci! La mai mare, la mai multa desfatare!

SECUNDUS

In retete sa ne duelam si prin tragere la sorti reteta castigatoare sa o desemnam. Cum functioneaza? Simplu: fiecare dintre echipe propune o reteta. In preziua concursului se trage la sorti reteta castigatoare. Sunt anuntati castigatorii si lasati sa isi aleaga “ingredientul secret”, daca isi doresc vreunul. In ziua concursului, organizatorul prepara cosurile cu ingredientele necesare. Produsele de macelarie vin de la Macelaria Big Family Market, condimentele de la Fuchs, legumele de la producatorii locali ce participa si ei la eveniment si priceperea… ei bine, priceperea ramane toata-n seama concurentilor!  Se ascut cutitele, se bat tocatoarele, se incruciseaza lingurile si se porneste la asaltul final: se prepara “in capul locului” cum spun oltenii, aceeasi reteta. Se potriveste ceaunul pe pirostrii si se asteapta rabdatori invartind lingura de lemn cat sa nu se zaurdeasca preparatul. Se presara “pe sub gene” condimente dupa gustul si priceperea fiecaruia. Se da cu “sarea-n bucate” si la propriu si la figurat. Se glumeste, de feisbuceste, se tag-uieste, se posteaza, se abureste publicul cu vorbe cu dichis, doar-doar or vota mai cu spor strachina castigatoare.

Priceperea la vorba, ca si cea la gust vine la pachet cu “catindatii”. Fie, deci, ca cel mai bun sa triumfe si sa-si ia premiul MELIOR!

V-am facut curiosi?  Atunci dati cu like-ul pe pagina de facebook OktobExflor si tot acolo lasati numele celor gata sa lupte-n polonice cu tovarasii de breasla.
Si daca veti voi sa va aduceti intariri, atunci trebuie sa stiti unde sa dati adunarea:

 

Companiile prezente vor face samplinguri, vor oferi premii, tombole si vouchere de reduceri. Supermarketul EXFLOR va avea pe perioada festivalului, si nu numai, preturi mici si foarte mici la o gama de peste 10 000 produse.

Iată programul complet:

VINERI

18.00 Deschiderea Festivalului

In recital: Dr. Mako & Friends –Oana Radu si Alina Statie/Reyna Vox

SAMBATA

08.00 –18.00 Expozitie cu vanzare de produse agricole.

Expozitie firme producatoare produse conexe.

10.00-18.00 Competitie Carturi-Palatul Copiilor

10.00-15.00 Toamna copiilor

-Ateliere creative /concursuri cu premii

-Palatul Copiilor : Dansuri, muzica usoara, muzica populara, gimnastica, concurs carturi.

-Dansuri Scoala de dans “Patricia Dance”

-Expozitie de benzi desenate cu personaje celebre  – semnate Syndicart Promotion

12.00-15.00 Toamna-n bucate – Cupa Presei “La Ceaune”

14.00- 17.00   Spectacol Muzica Populara Cristian Banateanu, Niculina Stoican cu invitatii sai. (Sponsor al concertului – apa Linna)

17.00-19.00 Invitatie la… dans:Latino4You /Reyna Vox/ Motion/

19.00-21.00 Concerte Extraordinare: Alex Velea & Antonia

DUMINICA

08.00-12.00 Expozitie cu vanzare producatori agricoli locali

10.00-12.00 Centrul National de Educare Canina Craiova cu un spectacol educational si de terapie canină – coordonator Liviu Ionescu, presedintele Centrului.

10:00-12:00 Palatul copiilor cu programe de Muzica usoara, Dans .

10.00-12.00 Atelier de caricatura Syndicart Promotion

10.00-14.00 Concurs de carturi- Palatul Copiilor

10.00-11.00 Camara toamnei: atelier de preparat muraturi. Se pot inscrie copii si bunici/parinti pentru a invata prepararea muraturilor de sezon. Sponsor: EXFLOR

11.00-12.00 Atelier de origami pentru copii si bunici/parinti Sponsor EXFLOR .

10.00-12.00 Palatul copiilor – spectacol pentru copii . Sponsor EXFLOR/GRANINI

Bere TUBORG din belsug, produse alimentare preparate la gratar, produse alimentare si nealimentare traditionale.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.