Olguta Vasilescu in vizita prin cartierele Craiovei

Olguta Vasilescu in vizita prin cartierele Craiovei

363
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

​Candidatul USL la Primăria Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, și-a continuat, la începutul acestei săptămâni, vizitele în cartierele Craiovei. Senatorul social-democrat s-a întâlnit, ieri, cu craiovenii din Cartierul 1 Mai, în Parcul „Nicolae Romanescu”, Lia Olguța Vasilescu fiind însoțită de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Craiovenii prezenți în Parcul „Nicolae Romanescu” i-au reclamat candidatului USL la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu,  lipsa locurilor de muncă și numărul foarte mare de câini, care se află pe străzi, precum și problema locuințelor, solicitându-i sprijinul pentru rezolvarea acestor probleme.
Candidatul USL la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că în ceea ce privește lipsa locurilor de muncă, autoritatea publică locală trebuie mai întâi să scadă taxele pentru a crea premisele unor investiții.
„Primul pas este acela de a scădea taxele locale pentru că Iașiul și Craiova au cele mai mari taxe locale pentru investitori. Din această cauză nici nu se înghesuie să vină aici. Vreau să avem locuri de muncă în Craiova, nu să gonim investitorii către Balş sau Slatina, fiindcă unii cred că putem face turism, în loc de industrie.
Îmi doresc să lucrez cu firme craiovene care oferă locuri de muncă, în primul rând, craiovenilor. Din păcate, în Craiova, doar firmele portocalii, de la București, au avut acces la fondurile publice”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.
​Despre problema câinilor comunitari, candidatul Lia Olguța Vasilescu, a spus că: „în momentul de față legislația în vigoare este permisivă și îi dă posibilitatea primarului să ia măsuri, în sensul eutanasierii câinilor bolnavi și agresivi, iar restul câinilor luați de pe străzi să fie ținuți în adăposturi special amenajate, așa cum se întâmplă în orașe, precum Piteștiul”
​În legătură cu problema locuințelor pentru tineri, candidatul USL la fotoliul de primar al Municipiului Craiova a spus că „unul dintre proiectele importante, va fi construirea unui cartier de locuințe pentru tineri, după modelul primarului Constanței, Radu Mazăre, cu locuințe ieftine. O garsonieră va costa aproximativ 15.000 de euro, iar un apartament maxim 25.000 de euro.
​Primăria va pune la dispoziția constructorilor terenul și infrastructura, adică fundația… până la cota 0, utilitățile și instalațiile, iar constructorul va fi obligat să vândă tinerilor cu circa 400 euro pe metru pătrat.
​Banii de investiții vor fi de la bănci, rămâne doar ca viitorul proprietar să plătească o rată în jur de 100 euro pentru o garsonieră, iar pentru un apartament aproximativ 200 euro pe lună.
​Așadar, este o investiție realizabilă pentru că ea deja există într-un mare municipiu al României, așa cum este Constanța, și care presupune eforturi financiare reduse de la bugetul local”, a conchis candidatul USL, Lia Olguța Vasilescu.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Dolj și candidat din partea USL la un nou mandat, Ion Prioteasa, a afirmat: „Am ieșit în această după-amiază alături de candidatul nostru la Primăria Craiova, doamna senator Lia Olguța Vasilescu, pentru a sta de vorbă cu oamenii și să le prezentăm viziunea de dezvoltarea a municipiului a candidatului USL la primărie. Am fost bine primiți de oameni, iar faptul că Lia Olguța Vasilescu primește sprijinul craiovenilor nu poate decât să mă bucure.
Vreau să-mi reafirm sprijinul pentru candidatul USL la Primăria Craiova, doamna senator Lia Olguța Vasilescu”.
La evenimentul de luni-după amiază din Parcul „Nicolae Romanescu”, alături de candidații USL la Primăria Craiova și președinția Consiliului Județean Dolj, Lia Olguța Vasilescu, respectiv Ion Prioteasa, au mai participat președintele PSD Craiova, Mihai Fifor, precum și câteva sute de membri USL.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.