Olguţa Vasilescu: „Salariile poliţiştilor locali sunt foarte, foarte mici”

Olguţa Vasilescu: „Salariile poliţiştilor locali sunt foarte, foarte mici”

1.598
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 1,00)

Aleşii locali, precum şi primarul Craiovei, sunt de părere că angajaţii Poliţiei Locale au salariile mici. Observaţia a fost făcută în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu, la punctul 1 de pe ordinea de zi, privind rezultatele obţinute de acest serviciu în anul 2013.

Salariile celor de la Poliţia locală sunt foarte, foarte mici. Toţi primarii din municipii am cerut Guvernului să facă o suplimentare în acest sens, pentru a rezolva această situaţie„, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Polițiștii locali au dispus, în anul 2013, ridicarea unui număr de 2.454 de autovehicule depistate ca fiind staționate neregulamentar. Totodată, aceştia au constatat 21 de infracțiuni săvârșite pe linie de circulație și au aplicat 11.105 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.713.642 de lei, fiind acordate 17.208 puncte penalizare în temeiul O.U.G. nr. 195/2002 republicată, dispunând – ca măsură administrativă – ridicarea celor aproape 2.500 de autovehicule parcate ilegal.

Pe de altă parte, poliţiştii locali au participat la 39 de acțiuni de verificare și control a activității comerciale la agenți economici ce desfășoară activitatea în piețele agroalimentare din municipiul Craiova și Târgul de săptămână (32 acțiuni cu forțe proprii și 7 acțiuni în colaborare cu celelalte structuri), precum și 1.651 de controale specifice la societăți comerciale ce au puncte de lucru pe raza municipiului Craiova.

Au fost verificate şi 3.351 de construcţii, aplicându-se 271 de amenzi, emise
724 de somaţii în vederea desfințării (chioșcuri, garaje, tonete, panouri, împrejmuiri etc), pentru abateri de la legislatia in vigoare, fiind încheiate 1.264 note de constatare în temeiul Legii nr. 50/1991 republicată, privind disciplina în construcții.

Au fost demolate 326 de construcții provizorii ce ocupau fără forme legale
proprietatea municipiului Craiova și desființate 186 panouri publicitare de mari
și mici dimensiuni amplasate la sol.

În urma activităţilor desfășurate de către polițiștii locali, au fost constatate 56 de infracţiuni, persoanele suspecte fiind conduse la secțiilor Poliţiei municipiului Craiova, în vederea continuării de cercetări.

Datele au fost relevate în Raportul privind rezultatele obţinute de Poliţia Locală a Municipiului Craiova în 2013, prezentat astăzi în şedinţa Consiliului Local.



12 COMENTARII

  1. #1
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1042

    Pai sa desfinteze politia locala ca si asa are doar angajati cu 8 clase si oamenii se cred ca lucreaza la FBI…la cate abuzuri fac…

  2. #2
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1045

    Pe cat facem pariu ca olga are vodca in sticla aia???

  3. #3
    Junior
    Data de inscriere
     17-11-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    89

    sunt curios si eu arthundere ce obiectiv de activitate ai tu de le stii asa pe toate si comentezi pe forum pe la toate rubricile… esti pensionar?

    majoritatea comentariilor tale sunt mult prost si cam fara rost…

  4. #4
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2359

    m a daca isi fac treba e bine.sa fie platiti dupa capacitate fiecare

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    982

    Eu am impresia ca amenzile le dau la „comanda” Au o norma de facut! La fel si cu demolarile baracilor, unde au instiintat dupa care au stat de paza acolo cand le-au dat jos cu buldozerele! Sunt niste oameni usor de manipulat! Dupa care sunt laudati.., ii gadila un pic.. si „se umfla cascheta pe ei”
    Din punctul meu de vedere, diferenta de bani care ar trebuii sa li se acorde la salariu, sa o trimita statul catre spitale, dispensare din zonele rurale, scoli, copii cu probleme etc.. Dar nu la ei, celor care vara merg deschisi la camasi pana la buric si cu cascheta pe ceafa.., nu ies din sediu nici cand langa acesta este mare cearta. Au sarit oamenii de pe strada sa desparta „certaretii”. Fac de ras institutia statului..

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    886

    bogdanfbj? insitutia statului e deja facuta de ras, nu e nevoie de politistii comunitari sa o faca. eu, intamplator, cunosc foarte bine un politist comunitar si pot sa va spun ca nu toti au doar 8 clase (sunt intr-adevar cateva specimene care nu stiu nici sa scrie corect un proces verbal) dar institutia se perfectioneaza, se trimit in transe oameni la cursuri de calificare. salarii? niste mizerii, ca de altfel toate salariile din sistemul public. nu ii apar dar nici nu ii condamn si ii batjocoresc in ultimul hal ca pana la urma ei isi fac treaba in modul in care le este ordonat, sefii sunt de vina pt tratamente preferentiale si ochi inchisi. de ordine publica se ocupa jandarmeria, politia locala (in dotarea standard a unui agent) nu are in dotare decat un baston, poate un spray paralizant. oricare dintre noi ar interveni intr-un scandal doar cu un baston?

    pe ARTHUNTER il suspectez ca de fapt e mititelu, ca prea e ingust intre urechi.

  7. #7
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    984
    Citat Mesaj initiat de boqqdan
    bogdanfbj? dar institutia se perfectioneaza, se trimit in transe oameni la cursuri de calificare. salarii? niste mizerii, ca de altfel toate salariile din sistemul public. nu ii apar dar nici nu ii condamn si ii batjocoresc in ultimul hal ca pana la urma ei isi fac treaba in modul in care le este ordonat, sefii sunt de vina pt tratamente preferentiale si ochi inchisi. de ordine publica se ocupa jandarmeria, politia locala (in dotarea standard a unui agent) nu are in dotare decat un baston, poate un spray paralizant. oricare dintre noi ar interveni intr-un scandal doar cu un baston?

    .

    Se perfectioneaza? Pe banii cui? Ii duc la cursuri de calificare? Ii invata sa scrie pe cei care nu stiu, pe banii nostri.. Daca stam sa ne gandim cine este de vina.. Sefii lor normal, dar cine este de vina ca sefii lor sunt asa? Si pana la urma ajungem in varful piramidei
    Oamenii aia care se certau langa sediul lor nu aveau in dotare decat pumnii.. Ei aveau bastoane si posibil spray-uri lacrimogen.. Nu era de ajuns? Le trebuia AK47? Sa fim seriosi… Ar fi trebuit sa intervina, nu sa stea ascunsi pe la colturi cu procesele verbale scrise deja, pandind un batranel care a pus piciorul langa trecerea de pietoni..

    Cat despre salarii, asa este, sunt foarte mici in mai toate institutiile statului, la functionari(executantii) nu salariile sefilor..

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     07-09-2009
    Mesaje
    129

    Au prea multa putere ciobani astia de politisti…tot jandarmeria si politia au oameni adevarati…astia sunt niste mascarici care se umfla in pene numai cand sunt mai multi,daca se intampla ceva si este doar unu nu se baga.(cunosc cazuri)nu vb din auzite

  9. #9
    Junior
    Data de inscriere
     21-09-2007
    Mesaje
    74

    Este un subiect interesant daca merita sau nu salarii mai mari politistii comunitari.Dar oare putem sa ne spunem oparere si fara sa jignim sau sa injuram.Daca vorbim urat nu inseamna ca avem si dreptate.Stiu pe cineva care lureaza la Politia locala si are 950 lei in mana,in conditiile in care 850 este minim pe economie.Ce pretentii sa ai?Oricum nu este indicat daca esti singur sa te bagi in mijlocul unei batai pentru ca mai mult ca sigur vei iesi sifonat,poti sa chemi pe cineva sa te ajute si dupa sa intervii.
    RESPECT.

  10. #10
    Senior Member
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    987

    Vezi ca este 850 BRUT ! Daca au 950 in mana, presupunand ca au si bonuri de masa, salariul lor ajunge undeva la 1400-1450 lei/ luna. Deci? Este putin ptr munca pe care o fac? Sau pe care nu o fac?
    http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_35192/Noul-salariu-minim-si-transmiterea-in-Revisal-o-ecuatie-cu-multe-variabile-In-cat-timp-raportam-majorarea-salariilor.html#axzz2s0hhTDHx
    Si inca ceva, ar fi trebuit sa intervina si unul singur daca era, facea parte din Politia Comunitara! Ar fi trebuit sa dea un exemplu! Cu bastonu’ intr-o mana si cu spray-ul in alta..
    Iesea „sifonat” de acolo, foarte bine! Dupa care se facea ancheta si ii prindeau pe agresori! Simplu! Cand si-a luat angajamentul ca apara locuitorii Craiovei cum a fost? Inseamna ca si veteranii de razboi au stat ascunsi in transee ca nu aveau ajutoare..
    Incet, incet, ajung la prima concluzie a lui ARTHUNTER, sa-i desfinteze! Sa mareasca salariile la altii ptr a evita coruptia!

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
  11. #11
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-12-2006
    Locatie
     Location Location...
    Mesaje
    887

    te intreb asa: daca ti-ar da unu 900 de lei pe luna, ti-ai risca viata sa te bagi singur intr-un scandal unde oricare din scandalagii pot sa aiba la ei un cutit? (iti dau exemplu copilului care a murit injunghiat langa arghezi) .. hai sa nu fim ipocriti! aaa, daca are in dotare pistol, da, trebuie sa intervina (desi la noi e foarte complicat cu folositul armelor din dotare pt ca risti sa faci puscarie daca nu o folosesti strict cum zice in lege si e greu de folosit asa)

  12. #12
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-06-2008
    Mesaje
    8

    Adevarul e ca merita si multi bani aia care au liceul terminat la seral

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.