Olt: Portul Corabia va fi introdus în circuitul turistic

Olt: Portul Corabia va fi introdus în circuitul turistic

2.708
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 4,67)

Portul Corabia va fi modernizat şi amenajat printr-un proiect cu finanţare europeană, astfel încât în doi ani să facă parte dintr-o zonă de interes turistic alături de cetatea Sucidava, a declarat miercuri, pentru Agerpres, şefa serviciului de proiecte cu finanţare europeană din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Daniela Lungu.
Aceasta a precizat că proiectul privind reamenajarea portului Corabia a fost depus la ADR S-V Oltenia şi se află în faza de evaluare tehnică, iar Consiliul Judeţean Olt este partener în proiect alături de Primăria Corabia. Valoarea proiectului a fost estimată la aproximativ 2,5 milioane euro, jumătate din sumă – cofinanţarea – urmând a fi asigurată de CJ Olt, iar contribuţia Primăriei Corabia să fie de aproximativ 200.000 euro, cheltuielile neeligibile.

Portul turistic şi de agrement Corabia se va întinde pe o suprafaţă de 8.700 metri pătraţi, iar investiţia se va concretiza în execuţia unor lucrări hidrotehnice pentru a permite accesul navelor de croazieră şi de pasageri, construirea unor dane de acostare, platforme, racordare la reţea de utilităţi. Se va amenaja şi faleza Dunării din zona portuară.

În zona portului Corabia au fost făcute deja investiţii private pentru atragerea turiştilor, respectiv un hotel situat chiar pe malul Dunării şi o plajă şi un restaurant ridicate în imediata apropiere a zonei în care se amenaja portul turistic.

În prezent, în portul Corabia mai acostează doar navele care transportă cereale. Portul are o vechime de aproximativ 130 de ani, un front de acostare de peste 1.000 de metri şi 15 dane de acostare şi operare. Activitatea portului va creşte din acest an, odată cu darea în folosinţă a Bursei de Cereale de la Corabia.

Sursa: AGERPRES

2 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   11-04-2013
  Mesaje
  1

  In urma cu 100 de ani,era bursa de produse agricole

 2. #2
  Oldtimer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  1160

  asta i buna…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.