Oltenia în mișcare, cu Automotive Sud-Vest Oltenia!

Oltenia în mișcare, cu Automotive Sud-Vest Oltenia!

2.280
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Sectorul Automotive din Oltenia, reprezentat cu succes peste hotare, EVOBRAND, MAPAMOND si ADR S-V OLTENIA dezvolta impreuna Proiectul de promovare a Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia, unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din Sectorul Automotive, pentru Regiunea de Sud-Vest a Romaniei.

 

In ultimele luni, a continuat promovarea pe plan intern si international de produse si companii din regiunea noastra, in scopul atragerii de noi investitii si colaborari in domeniul Automotive. In fapt, acesta a fost si scopul pentru care la 13 ianuarie 2012 a fost infiintat Automotive Sud-Vest Oltenia – cel mai important cluster din domeniu, prin semnarea unui Acord de parteneriat între: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Universitatea din Craiova, Compania Ford şi Primaria Municipiului Craiova.

 

Astazi, Automotive S-V Oltenia are in componenta sa un număr de 36 membri, producători de autoturisme si piese auto, firme de proiectare, firme de consultanță, institute de cercetare – dezvoltare, unități de învățământ, organizații non- guvernamentale, autorități publice – dintre care putem aminti:

S.C. Ford Romania S.A. – producator de autoturisme

S.C. International Automotive Components Group S.R.L. – producator de interioare pentru autoturisme;

S.C. Popeci Utilaj Greu S.A. – producator de utilaje;

Kirchhoff Automotive Romania – producator de subansamble pentru industria auto; Altur Slatina S.A. – producator de piese turnate din aluminiu; Novel Industrie SRL- producator de piese turnate din aluminiu.

Indaeltrac S.R.L.– producator de sisteme electronice si electrotehnice de tractiune; Nextrom Industrie S.R.L. – producator de masini si utilaje de utilizare generala; SPIACT Craiova S.A. – productie industriala de aparataj centralizare si

 

Prezenta la a 52-a editie a Targului – International Motor Show Belgrad

 

Recent, producatorii de autovehicule, piese auto, firme de proiectare si institute de cercetare din Regiunea Sud-Vest Oltenia au fost reprezentati in Serbia, la Targul de Automotive – “Salon Automobila”. A fost cea de-a 52 editie a Targului – International Motor Show Belgrad, practic cea mai veche expozitie internationala a vehiculelor rutiere din aceasta parte a Europei, care aduna in fiecare an liderii mondiali in producerea de vehicule, componente si echipamente auto.

automotive 1

In plus, participarea intregii industrii auto, precum si prezenta expozantilor cu traditie din regiune, ii confirma pozitia de lider si importanta. Pe toata durata celei de-a 52 editii, ca de altfel si la targurile internationale anterioare – de la Budapesta si Zajecar, dar si la expozitiile nationale de la Bucuresti au fost purtate discutii privind oportunitatile economice, posibilitatile investitiilor de grup si colaborarile care se pot desfasura intre companiile din domeniul Automotive din Oltenia si companii similare pe plan international.

 

“In cadrul International Motor Show Belgrad au fost prezenti un numar total de 377 de expozanti, dintre care 229 locali si 148 straini, iar manifestarea a inregistrat un numar de aproximativ 150.000 de vizitatori. Promovam asadar dezvoltarea industriei de automotive din Regiunea Sud-Vest Oltenia, aratam ca aici au ales sa investeasca companii puternice pe plan mondial si dorim prin aceasta sa atragem noi investitii, in special investitii greenfield, de la zero, care sa transforme Craiova si de ce nu Oltenia, intr-un adevarat pol de dezvoltare in domeniul Automotive. De altfel si sloganul pe care l-am creat pentru Polul de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia este OLTENIA IN MISCARE”, a declarat Florin Lobda, manager compania EVOBRAND.

 

Si la acest targ international a fost prezentat un concept de vehicul actionat electric produs de catre firma craioveana Nextrom Industries, care va crea 62 locuri de munca, pana la finele anului.

 

“Este vorba de un vehicul inovativ, care promoveaza transportul ecologic si care este uşor de parcat, uşor de depozitat, nu poluează, are un acumulator puţin mai mare decât un laptop şi care are o autonomie de 25 kilometri. Pe langa compania Nextrom care produce acest vehicul, noi promovam toti membrii Polului de Competitivitate, in perioada urmatoare urman noi participari la expozitii, targuri si workshop-uri interne si internationale”, a spus Marian Nicola, manager Mapamond.

 

Pachet integrat de proiecte

 

Infiintarea Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia a geenrat deja rezultate notabile. „In aprilie 2013, ADR S-V Oltenia, în calitate de Entitate de Management a Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia a depus documentatia aferenta unui pachet integrat de proiecte în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”, Domeniul Major de Intervenţie 1.3 – Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului, Axa Prioritară 1 – „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”. Proiectele aferente pachetului integrat se deruleaza pe o perioada de 21 de luni si au o valoare totala de aprox. 8,5 mil. EURO, valoarea ajutorului financiar nerambursabil fiind de aprox. 5,2 mil. EURO”, a declarat Adrian Dulgheru, expert Implementare Proiecte in cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia.

 


1 COMENTARIU

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   24-06-2009
  Mesaje
  7

  Hai , lasa-ma, Primaria Craiova e parte din acest proiect?? Nu se poate, e rau! Injurati, bre, ce mai asteptati!

  Serios, acum: un lucru foarte bun ! Succes pe mai departe!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.