La Dăbuleni este timpul recoltei de cartofi dulci. Leguma originară din Coreea a fost aclimatpztă cu success la Stațiunea de Cercetare din Dăbuleni, iar producția anul acesta nu este deloc rea: 30 de tone la hectar.
Poveastea cartofului dulce de Dăbuleni a început acum trei ani când a început colaborarea cu un insitut de cercetare din Coreea. În primăvara anului 2014 au sosit 70 de tuberculi la Stașiunea de Cercetare. Cu ajutorul sfaturilor date de omologii coreeni, cercetătorii din Dăbuleni au reușit să aclimatizeze leguma care se împacă de minune cu terenul nisipos din zonă. „Din cauza condițiilor climatice anul acesta am întârziat puțin recoltarea cartofilor dulci. Este o legumă perfectă pentru că are un conținut mare de amidon , vitamina C, E, dar are și un indice glicemic mic, iar datorită acestui lucru poate fi consumată și de diabetici“, a precizat Aurelia Diaconu, directorul Stațiunii de Cercetare Dăbuleni.
Producția de anul acesta a fost foarte bună și Stațiunea de Cecretare are cerere de la magazinele din toată țara. Localnicii din Dăbuleni se gândesc să renunțe la lubenițele care i-au făcut faimoși și să se orienteze către cartoful duce, mai ales după anul acesta când producția de pepeni a suferit din cauza vremii capricioase, iar prețurile au fost doarte mici.