Pepenii de Dăbuleni vor umple tarabele din toată țara de săptămâna viitoare

Pepenii de Dăbuleni vor umple tarabele din toată țara de săptămâna viitoare

13,101
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primii pepeni românești vor pleca din Dăbuleni în piețele din toată țara chiar de săptămâna viitoare. Oamenii susțin că lubenițele vor pleca către engross la prețul de 2 lei kilogramul.
Agricultorii din patria lubenițelor susțin că începând cu săptămâna viitoare vor trimite zilnic în țară peste 300 de tone de marfă. Pepenii de Dăbuleni vor lua cu siguranță locul celor din Grecia sau Turcia. „Dulcele de Dăbuleni va ajunge cu siguranță săptămâna viitoare în piețele din toată țara. Producția anul acesta a fost bună, însă noi vrem și prețul să fie la fel. Noi vrem să vindem măcar la început cu 2 lei kilogramul, iar astfel vom reuși să ne scoatem investiția. O să vedeți că pe parcurs vom ajunge să ne vindem marfa și cu 50 de bani“, a declarat Marin Onică.
În Dăbuleni sunt cultivate 1500 de hectare de teren cu lubeniță. Oamenii susțin că anul acesta vor scoate undeva la 30 de tone la un hectar cultivat cu pepeni. „Eu am deja un client de la Sibiu, iar de la începutul săptămânii viitoare o să vină să cumpere odată la câteva zile peste 10 tone de marfă. Prețul este mult mai bun acolo, iar eu reușesc astfel să scap de o mare parte producție“, a spus Iulian Marcu, producător pepeni din Dăbuleni.
Pepenele care se vinde cel mai bine este cel închis la culoare, au mai precizat producătorii din Dăbuleni.

1 COMENTARIU

 1. #1
  TNN
  0-day Member
  Data de inscriere
   28-05-2017
  Mesaje
  0

  Daca le-a dat injectia”letala” sa se coaca instant e clar ca iasa cu ei acuma. Pentru cei ce nu stiu, taranii sau jmecherit, si nu mai asteapta pana la termen cu rosii, lubenita,etc, le injecteaza solutii de coacere instanta, ca sa iasa repede pe piata cand este scumpa, nu cand apare de la toata lumea. Eu am avut coleg in scoala din Isalnita, si mi-a spus ca le injecteaza cu seringa ceva seara, si dimineata e rosie, asa si astia acum cu pepenii, de aici si gusturile multora naspa si ciudat, nu mai este ce era odata. Sa spuna lu mutu ca astea acuma sunt “normale” daca la rosii mai intelegi ca le pun de iarna in solar si le uda si au caldura facuta, la pepeni te prostesc in fata. Pepenii pentru cei ce nu stiu, se pun odata cu porumbul, si trebuie sa stea 90 de zile, ia faceti socoteala cat este din aprilie/mai 90 de zile. Astia ies cu o luna aproape inainte de termen. Sezonul este iulie august pentru pepeni. Nimic nu mai este ce era odata, de aici si disparitia poftei de mancare a acestui fruct, si le arunca la porci iarna ca nu le vand, si stau cu ele pana in octombrie/noiembrie pe piata si se plang ca sunt degeaba si ieftine si nu se vand. Lumea sa saturat de mizerii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.