Prevenirea accidentelor de circulaţie – prioritate pentru poliţiştii rutieri

Prevenirea accidentelor de circulaţie – prioritate pentru poliţiştii rutieri

379
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Duminică, 20 mai a.c., efective din cadrul Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat o acţiune având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea de către conducătorii auto a regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum.
Totodată, poliţiştii au acţionat şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanța portului centurii de siguranță.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost controlate în trafic aproximativ 122 autovehicule şi legitimate peste 140 persoane.
Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii au aplicat 82 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 9790 lei în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R. Astfel, au fost aplicate 43 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil şi alte 22 amenzi pentru neportul centurii de siguranță.
De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduse autovehicule pe drumurile publice 3 permise de conducere
Exemplu: M.SECTOR, 63 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Ştirbei Vodă din municipiu cu viteza de 102 km/h.
Poliţiştii l-au sancţionat pe acesta cu amendă în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2002 R.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.