Prima lună de zbor cu Wizz Air: 3.000 de pasageri pe ruta...

Prima lună de zbor cu Wizz Air: 3.000 de pasageri pe ruta Milano-Craiova-Milano

505
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, miercuri, că strategia județeană de a transforma Aeroportul din Craiova în principalul obiectiv investițional nu a fost greșită, după ce primele date privitoare la cursa aeriană Craiova – Milano scot în evidență o dublare a traficului de pasageri.

„La o lună de la inaugurarea cursei de Milano, astăzi (ieri, 12 iunie n.r.) m-am uitat pe primele cifre privitoare la acest zbor operat de Wizz Air, care ne arată că traficul de pasageri s-a dublat. În prima lună de zbor, numărul pasagerilor care au ajuns sau au plecat de la Craiova se cifrează în jurul a 3.000 de persoane. S-a zburat aproape cu casa închisă, în sensul că aceste aeronave care au o capacitate de 170 de pasageri au fost încărcate în proporție de peste 85 la sută.
Dar acest aflux de oameni, care au venit din Italia în România sau care au plecat de la Craiova la Milano, nu este singura veste bună, pentru că așa cum știm fiecare pasager înseamnă și o taxă pe care Aeroportul din Craiova o încasează. În această lună, de când este operațională cursa de Milano, Aeroportul Craiova a încasat numai din aceste taxe aproximativ 10.000 euro.

Din datele care mi-au parvenit astăzi (ieri n.r.) de la directorul Aeroportului, domnul Mircea Dumitru, vreau să spun că am ajuns ca prin această cursă de Milano să «culegem» pasageri dintr-o arie foarte largă. Avem cazuri de pasageri italieni care sunt din Roma și care au preferat să ia o cursă internă low-cost până la Milano și apoi să zboare spre Craiova. De asemenea, avem persoane din Dâmbovița, Argeș sau Teleorman care au preferat să se întoarcă acasă în România, prin Aeroportul din Craiova. Această cursă, Craiova – Milano, și-a dovedit din plin viabilitatea.

Iată că această investiție de reabilitare și modernizare a Aeroportului din Craiova își dovedește viabilitatea, pentru că odată cu aceste venituri directe pentru aeroport, sunt convins că și operatorii de taximetrie au câștigat, la fel cum și randamentul cazărilor la operatorii hotelieri a cunoscut o îmbunătățire.

Estimez ca din toamnă, odată cu această cursă de Londra pe care ne pregătim să-i dăm drumul, la care adăugăm și cursa de Roma, operată de CarpatAir de la sfârșitul lunii iunie, traficul pasagerilor care ajung sau pleacă din Craiova să crească semnificativ.

Consiliul Județean Dolj a mizat foarte mult pe această investiție și, așa cum ne-o arată primele statistici, a fost un pariu pe care l-am câștigat. Odată cu inaugurarea Podului de la Calafat, apreciez că traficul de pasageri pe Aeroportul din Craiova va crește. Cred cu tărie că strategia Consiliului Județean Dolj de a face din Aeroportul Craiova principalul obiectiv investițional nu a fost greșită, iar acum începem să culegem roadele muncii depuse în ultimii ani”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     13-06-2013
    Mesaje
    0

    O treaba reusita

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.