Primăria Craiova nu-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Adrian Năstase

Primăria Craiova nu-i retrage titlul de cetăţean de onoare lui Adrian Năstase

764
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Lia Olguţa Vasilescu consideră  că nu se impune retragerea titlului de “cetăţean de onoare” al Craiovei lui Adrian Năstase, motivând că fostul premier continuă să fie “cel mai bun premier al Romîniei”.
Întrebată dacă Primăria Craiova intenţionează să-i retragă lui Adrian Năstase titlul de “cetăţean de onoare”, pe care l-a primit în perioada în care era premier, primarul Lia Olguţa Vasilescu a spus că acest lucru nu se va întâmpla întrucât nu s-au încălcat meritele pentru care distincţia a fost oferită la vremea respectivă. “Nu se va întâmpla absolut nimic cu titlul de cetăţean de onoare al Craiovei. Domnia sa l-a primit ca urmare a faptului că a fost cel mai bun prim-ministru al României. din cunoştiinţele mele, până la această dată continuă să rămână cel mai bun prim ministru al României. Colegii mei nu au vrut să comentăm absolut deloc o decizie a instanţei, trăind cu iluzia că suntem încă într-un stat de drept. Eu consider însă că ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian Năstase este o mare nedreptate. În primul rând, pentru că de cheltuielile din campania electorală nu răspunde preşedintele partidului, ci trebuie să răspundă mandatarul financiar. În al doilea rând, pentru că acolo se precizează foarte clar, în motivarea instanţei, că nu există probe practice care să-l încrimineze pe Adrian Năstase şi că nici unul dintre cei 900 de martori, mai mulţi ca la procesul de la Nurenberg, nu l-au încriminat în timpul procesului pe Adrian Năstase. şi atunci mă întreb, pe bună dreptate, cum a putut să primească o astfel de sentinţă”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Adrian Năstase a primit titlul de “cetăţean de onoare” al Craiovei în anul 2001, când îndeplinea funcţia de premier. În acel timp, Bănia era condusă de primarul Vasile Bulucea, la propunera căruia s-a şi acordat distincţia. Prim-ministrul Adrian Năstase a răspuns invitaţiei şi a venit în Bănie pentru a-şi primi titlul. În cadrul aceleiaşi ceremonii solemne, distincţia a mai fost oferită politicianului Nicolae Văcăroiu, scriitorului Adrian Păunescu, academicianului Mihnea Gheorghiu, profesorului Virgil Zoiţa, doctor în Ştiinţe istorice şi profesorului Irinel Popescu.

Sursa: cvlpress.roSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.