Primarii din Bechet și Argetoaia și-au pierdut mandatele

Primarii din Bechet și Argetoaia și-au pierdut mandatele

898
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Gheorghe Ionele (foto), primarul orașului Bechet, și Mircea Beznă, primarul comunei Argetoaia, au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate (ANI). Ieri, prefectul de Dolj a emis şi Ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de termen a mandatelor celor doi primari. 

Primarul oraşului Bechet s-a aflat în stare de incompatibilitate între 25.06.2008 şi 16.03.2009,  pentru că a deţinut simultan calitatea de viceprimar şi cea de administrator în cadrul SC La Maxim SRL. Îcepând cu data de 29.08.2006, acesta deţine şi calitatea de asociat în cadrul aceleiaşi societăţi comerciale. Gheorghe Ionele a încălcat și prevederile articolului 87 din Legea nr.161/2003, conform căruia funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de administrator la societăţile comerciale. La rândul lui, primarul comunei Argetoaia a fost acuzat că în 2006 şi-a angajat soţia la primărie pe funcţia de referent.

Potrivit legii, primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I. (2) Actele administrative emise sau actele juridice încheiate ori dispoziţiile emise cu încălcarea obligaţiilor prevăzute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absolută.  

Foto: arhivă

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  3516

  ce sa faca si ei.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.