Prioteasa, secundat de Iovan şi Ivanovici

Prioteasa, secundat de Iovan şi Ivanovici

426
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima şedinţă a consilierilor judeţeni care au fost aleşi în urma alegerilor din 10 iunie nu a fost una lipsită de momente tensionate.

Nominalizările făcute de grupurile PSD şi PNL, Cristinel Iovan şi Laurenţiu Ivanovici, au atras critici din partea grupului democrat-liberal. “Domnule preşedinte, vă felicit pentru mandatul obţinut. Noi, consilierii PDL suntem în opoziţie, aşa s-a stabilit în urma alegerilor locale. Avem convingerea că tot ceea ce s-a spus în timpul campaniei electorale se va întâmpla, astfel încât oamenii să simtă că trăiesc mai bine. Tocmai pentru că suntem în opoziţie, noi nu o să propunem un consilier judeţean pentru a participa la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, dar ne rezervăm dreptul de a cunoaşte activitatea profesională a celor doi consilieri judeţeni popuşi. Astăzi s-a propus două persoane, domnul Cristian Iovan şi domnul Laurenţiu Ivanovici, ambii din partea USL. Pentru că în presă au apărut tot felul de materiale privind activitatea profesională a domnului Ivanovici, îl rugăm să ne spună dacă în trecutul dumnealui a avut anumite probleme cu legea. Tocmai pentru că va activa ca vicepreşedinte pe probleme economice, vrem să ştim dacă a avut probleme cu legea. Este normal să respectăm votul cetăţenilor, dar aici, ca şi consilieri judeţeni trebuie să votăm în cunoştinţă de cauză. Am citit în presă că domnul Ivanovici a avut o problemă cu legea în ceea ce priveşte fasul şi uzul de fals. Să ne spună dacă a fost condamnat în urmă cu zece ani din această cauză. Nu putem să dăm votul unui vicepreşedinte pe probleme economice care a fost condamnat pentru fals şi uz de fals. Noi nu o să votăm propunerile, chiar dacă apreciem activitatea vicepreşedintelui Cristinel Iovan, dar ambele propuneri sunt de la USL”, a declarat Ştefan Stoica, liderul grupului de consilieri PDL.

Imediat a venit şi răspunsul lui Ivanovici. “Vă asigur că în privinţa mea nu există nici o problemă, legea este respectată, îndeplinesc toate condiţiile legale pentru a candida şi devenii vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Dolj. Consilierii de la PDL pot să mă voteze sau nu”, a precizat Laurenţiu Ivanovici. În urma votului secret, consilierii au acordat 29 de voturi pentru Cristinel Iovan şi 25 de voturi pentru Laurenţiu Ivanovici. La şedinţa de constituire a noului Consiliu Judeţean au fost prezenţi deputatul Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj, dar şi fostul vicepreşedinte al CJ Dolj, Dan Mogoş, ambii venind să îşi susţină colegul de partid. Prezenţa lui Mogoş a fost remarcată de consilierul judeţean Marcel Marcea. „Profit de ocazie să îl salut pe domnul Dan Mogoş, căruia îi simt lipsa”, a spus, ironic, Marcea.

Sursa: lupamea.roSpune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.