RAADPFL Craiova combate ambrozia. Craiovenii sunt rugați să semnaleze prezența plantei

RAADPFL Craiova combate ambrozia. Craiovenii sunt rugați să semnaleze prezența plantei

16.767
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
American common ragweed ( Ambrosia artemisiifolia ) causing allergy

Angajații RAADPFL Craiova sunt, de azi, în căutarea Ambroziei, o plantă care provoacă alergii oamenilor. Pentru ca acțiunea de identificare şi combatere a ambroziei să aibă succes 100%, reprezentanții Regiei roagă cetățenii să trimită sesizări și fotografii pe pagina de facebook a instituției (RAADPFL Craiova) și o echipă va interveni pentru distrugerea plantei. 

Ambrozia (Ambrosia artemisiifolia) înfloreşte în perioada iulie-septembrie și poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii. Crește în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute.

RAADPFL Craiova a încheiat la nivelul orașului toaletarea zonelor verzi, în această perioadă se desfășoară a doua cosire. Facem un apel la cetățenii care dețin terenuri private să ia măsurile de toaletare a spațiilor verzi. Craiovenii care observă tufe de ambrozie sunt rugați să ne sesizeze, urmând ca o echipă a RAADPFL Craiova să intervină  în cel mai scurt timp. Oricine poate ajuta la împiedicarea răspândirii ambroziei prin dezrădăcinarea şi distrugerea acesteia înainte de a produce  polen şi seminţe”, se arată într-un comunicat de presă al Regiei.

Pe de altă parte, potrivit HCL nr. 319/2009, proprietarii de terenuri sunt obligați să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, vegetației ierboase și lemnoase, colectarea și transportul deșeurilor rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, în caz contrar riscând sancțiuni între 1500 și 2500 lei.

5 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6865

  E o buruiana da-o in mama masii. Asta e.. selectie naturala. Alergiile vin de la prea putin contact cu natura sa stiti si voi.
  Ea are efect benefic. De aia se doreste distrugerea ei.. fiindca are efect benefic.

  Astia de aia au bagat ca fiind toxice o gramada de plante naturale si au interzis ceaiurile si medicamentele naturiste bazate pe acele plante.. sa vanda ei medicamente chimicale sintetice..

 2. #2
  Member
  Data de inscriere
   01-01-2015
  Mesaje
  233

  Ambrozia este o planta foarte periculoasa, care intr-o tara civilizata ar fi fost starpita demult, fiind o planta anuala. Imi petrec mult timp in natura de cand ma stiu, nu ma stiu alergic, dar cu ambrozia e altceva. E singura planta care am observat ca-mi provoaca reactii alergice, si asta de doi-trei ani. Nu lucruri grave cum sunt in cazul altor persoane, dar care-ti dau de gandit.

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6865

  Eu am stat cu ambrozia la nas… n-am nici pe dracu.. Cum am zis.. selectia naturala.. Natura se rasvrateste .
  Unii sunt alergici la fan.. hai sa interzicem fanul acum.. unii la iarba.. hai sa parjolim toata iarba.. Altii la polen.. hai sa eradicam toate florile.. Punem artficiale.. no problem.
  Bai 90% din alergii vin fiindca nu ati avut contact cu natura. Cand te delimitezi de natura adevarata si te inchizi in globul de cristal.. pai asteapta-te nene la repercursiuni.
  Asta cu ambrozia planta foarte periculoasa deja mi se pare o manipulare ordinara de cea mai joasa speta… de parca te-ar omori instant pe loc daca tragi pe nas in apropiere de ea..
  S-au gandit mintile luminate cum sa mai faca ceva banuti la buget.. Pai simplu, iti dau amenda o suta de milioane lei vechi vechi daca te prind ca ai ambrozie..

  Singurele reactii alergice pe care le-am avut in viata mea si le am au fost si sunt la… medicamentele chimicale

 4. #4
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2825

  Koss, ești și antivaccin, nu?
  PS. Ești sigur că știi teoria selecției naturale? E un pic diferită de ce crede poporul.

 5. #5
  Senior Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  667

  Mişto faza asta cu facebook-ul. Asta înseamnă cumva că trebuie să mă fac prieten cu RAADPFL-ul? Că n-aş prea vrea.
  Mai bine ar dezvolta un pic ideea şi ar face ceva de genul unei aplicaţii pe mobil, prin care cetăţenii să sesizeze diferite chestii, nu numai ambrozia: gropi în asfalt, indicatoare rupte, copaci rupţi, câini vagabonzi etc.
  Nici n-ar fi greu, poţi să te duci la un liceu de informatică şi organizezi un concurs cu premii modice, nu trebuie să cumperi de la Sebi Ghiţă pe milioane de parai.
  Cică aşa e prin oraşele civilizate. Şi nu trebuie să ne gândim la cine ştie ce ţări străine, chiar la Cluj-Napoca există aşa ceva: https://cluju.ro/my-cluj-aplicatia-primariei-cluj-napoca-pentru-sesizari/
  Aşa, e mult mai complicat. Eu, de exemplu, am sesizat la primărie, pe mail, că se parchează la greu maşini în parcul sf. dumitru, care e, practic, o mare parcare, nu parc. Au redirecţionat la poliţia locală, s-au gândit vreo 3 săptămâni, mi-au răspuns tot pe mail că nu se poate face nimic, că cică nu există indicatoare care să interzică accesul maşinilor în parc?!?! (genial răspuns, nu credeţi?)
  După alte vreo 3 săptămâni, s-au răzgândit şi au găsit totuşi soluţia: au montat nişte stâlpişori ca să nu mai intre nesimţiţii cu maşinile să le parcheze în parc, pe alei.
  Aşa că, cei care obişnuiaţi să parcaţi pe acolo, vă aştept cu „mulţumiri”!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.