(Foto) RAT Craiova are două tramvaie noi: ”Craiova Maxima” și ”Parcul Romanescu”

(Foto) RAT Craiova are două tramvaie noi: ”Craiova Maxima” și ”Parcul Romanescu”

3.286
36
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(11 voturi, media: 4,55)

Angajații Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova au finalizat încă două tramvaie, în regim propriu, după ce în ianuarie a.c. RAT prezenta, în premieră, primul tramvai refăcut și modernizat în halele sale. Ca și ”prototipul”, și acestea sunt ”ambalate” în imagini reprezentând două simboluri ale Băniei: echipa Craiova Maxima și Parcul ”Nicolae Romanescu”. Din păcate, tramvaiele nu au fost dotate cu aer condiționat, însă conducerea Regiei susține că încearcă să găsească o formulă pentru a putea achiziționa și astfel de sisteme. Până la finalul anului, alte 12 tramvaie vor fi refăcute și, cel mai probabil, repuse în circulație la sfîrșitul anului, lucrările de modernizare a liniei de rulare din oraș preconizându-se a fi gata cam în aceeași perioadă.tramvai 8 (Large)

După trenul de mare viteză produs de Softronic și locomotiva fabricată la Electroputere VFU – Reloc, Craiova a plusat, azi, și la categoria transportului urban: RAT Craiova a finalizat încă două tramvaie, refăcute și modernizate complet de angajații RAT Craiova. 15 tramvaie vor fi scoase în circulație la finalul acestui an. Costurile cu modernizare sunt, spune directorul RAT Craiova, cu mult sub cele din restul țării: 40.000 de lei.

Noi zicem că arată și se comportă în trafic cu totul și cu totul altfel de cum sunt obișnuiți craiovenii sau cum arătau în urmă cu un an. Asistăm acum la finalizarea investiției de la linia de tramvai, probabil toată flota nostră de tramvaie o să fie modernizată și o să arate exact ca acestea, pentru că proiectul nostru ”Transport public de calitate în municipiul Craiova” cuprinde atât componenta de autobuze – și suntem în perioada de finalizare a licitației de autobuze – cât și cea pentru linia de tramvai, care este una dintre cele mai eficiente și mai productive componente ale activității RAT Craiova cu care sperăm să surprindem în mod plăcut craiovenii, în condițiile în care tramvaiele sunt refăcute și modernizate integral cu o sumă care sfidează orice concurență: costurile noastre sunt sub 40.000 de lei, cam de aproape 20 de ori mai puțin față de alte municipalități din țară. La Timișoara se preconizează a se dezvolta un proiect similar, dar cu o sumă între patru și opt miliarde de lei, adică ceea ce noi facem pentru toate tramvaiele. De un an și jumătate RAT Craiova a reușit să treacă peste perioada în care pierdea bani lună de lună și să producă un profit, ceea ce scutește municipalitatea craioveană de alte investiții sau acoperirea unor pierderi”, a declarat Radu Preda, directorul RAT CraiovaHPIM2737

La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a apreciat că cele două tramvaie arată ”frumos”, ba ”chiar mai bine decât primul”.

Îi felicit pe cei de la RAT. Cele două tramvaie prezentate azi arată chiar mai bine decât primul, ceea ce nu credeam că este posibil. Imaginile sunt din orașul nostru, cred că și celelalte vor fi la fel de frumoase. Am înțeles că încearcă să le alungească botul ca să semene un pic cu locomotiva de la Softronic. Între Timișoara și Craiova este sesizabilă diferența de bani, și oricine poate să vadă, chiar și cei care nu vor să vadă asta cu prea multe aprecieri la adresa noastră. Arată frumos, se comportă mult mai bine în trafic, sunt mai silențioase, mobilierul pe interior este complet schimbat. Atunci când vor ieși pe șină, craiovenii se vor bucura și ei, la rândul lor, de un transport public de calitate așa cum cu toții ni-l dorim”, a apreciat edilul Olguța Vasilescu.



36 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     17-02-2014
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    4

    stai sa inceapa tiganii sa deseneze scaunele si interiorul.. chiar si exteriorul

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-07-2013
    Mesaje
    47

    poate vor avea si ei un respect…pentru exterior…sau nu

  3. #3
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    840

    sper sa nu asocieze numele csu cu acel tramvai,cat despre travaie…rableme de acum 30 de ani vopsite si schimbat scaunele

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Mesaje
    96

    tramvaie frumusele dar pe unde ne dam cu ele, mai dureaza 2 ani pana monteaza calea ferata pt ele.

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-09-2007
    Locatie
     Craiovita City
    Mesaje
    46

    Mie mi se pare un kitsch ca Olguta si Directorul RATC-ului si-au scris numele pe geamul din spate al tramvaiului, si chiar si pe panourile din statiile de autobuz. … prost gust.

  6. #6
    Gamer
    Data de inscriere
     31-07-2009
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    15

    aka numele ….. pe toate gardurile

  7. #7
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-06-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    45

    O tiganie mai mare nu credeam ca se poate!

  8. #8
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-07-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    44

    Ce face Olguta este o prostie ca sa scape de cheltuiala . Normal ca ii convine sa vopseasca tramvaiele vechi si sa puna tatuaje de la guma pe ele decat sa cumpere unele noi. Unde este avantajul nostru,al cetatenilor, in 2 luni tiganii, taranii, cocalarii si restul tampitiolor o sa inceapa sa scrie pe scaune „”leana+ pulica” „costel s*** p***”etc. daca au pus alte scaune si tapiterie noua ce? Sunt aceleasi tramvaie in care atunci cand ma urcam simteam ca merg cu caruta. Degeaba au refacut sinele daca nu cumpara altele noi. Daca imi amintesc bine si sper sa nu gresesc anul acesta in luna mai adica acum, dansa promitea ca o sa cumpere nu stiu cate autobuze noi ( prin noi ma refer la vechiturile germanilor , italienilor, cam tot ce am cumparat noi pana acum) unde sunt acele autobuze?

  9. #9
    Troll
    Data de inscriere
     12-08-2008
    Locatie
     Random Access Memories
    Mesaje
    1751

    Cum altcumva sa prosteasca si ea locuitorii craiovei? Concerte cu manele si tramvaie cu, Craiova Maxima.

    Tanar si nelinistit.
  10. #10
    Junior
    Data de inscriere
     22-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    62

    Ce-i mai plac actibildele…
    cand iti cumperi bilet pentru tramvai o sa-ti dea si un catalog in care sa notezi daca te-ai plimbat cu toate ?

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    240

    Da, mişto, sunt extaziat. E bine că au pus poze cu echipa de fotbal pe el, dar niște dotări care chiar ar raspunde nevoilor oamenilor or fi pus? Mă refer la un AC, un display care să arate stația urmatoare, niște cititoare de carduri magnetice (cu un sistem de bilete si abonamente pe bază de carduri), posibilitatea de a-ţi cumpăra bilet prin sms, un odometru care să detecteze și să interzică accesul împuţiţilor, eventual sa-i curenteze când se așează pe scaun, iar pe bilet niște îndemnuri de genul: „Spălatul este FUN!” sau „Dacă vrei să ai succes, spala-te cât mai des!”.
    Oricum, aștept tramvaiele „Pasajul suprateran” și „Balta Craioviţei”.

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     18-03-2009
    Mesaje
    153

    Sa-i spuna cineva doamnei ca nu e frumos sa arati cu degetu’. Daca tot isi scrie numele peste tot…

  13. #13
    Spammer
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    2398

    Niste uratanii !!!…

  14. #14
    Member
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    130

    un kkt vopsit

  15. #15
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1059

    Ala cu verde…are camuflajul PERFECT !!! Sa nu aud municipalitatea cum se plange ca in vre-o zona mai inverzita din Craiova…s-a urcat vre-un autoturism pe cararea „de pe” Tramvai. Mai am si cunostinte daltoniste,nu cred ca o sa circule mai mult de 2 saptamani ala in combinateie verde-rosu-maron…”fara sa fie facut acordeon” ! Iar cromatic….numai imagine cand o sa treaca cel albastru pe langa cel verde in statie,sau pe circuit…o sa aiba impact vizual de distruge si mama lor de celule „con si bastonase”…de nu or sa pice si ciorile ca in „The Happening”

  16. #16
    Junior
    Data de inscriere
     18-07-2012
    Locatie
     Metropolitan Craiova
    Mesaje
    70
    Citat Mesaj initiat de dragos2009
    aka numele ….. pe toate gardurile

    numele prostilor pe toate tramvaiele
    nu trebuia sa pui acele puncte de suspensie
    trebuia sa fi zis toata zicala de la un capat la altu
    ia auzi si tu transport de calitate in municipiul craiova
    olgutooooo craiova nu te vrea olguto
    dadura si ei cu o vopsea la pistol in curtea ratc-ului
    pusara podele noi
    montara alte scaune si colantara rugina de pe tramvaiele ale vechi
    si cu liniile r1 si r1t ce faci primarit-o le-ai pus pe butuci cum ai facut cu magazinele si cu pietele
    e de groaza lumii ce este in autobuze in orele de varf
    circul in fiecare zii cu aceste 2 autobuze si ma apuca groaza mai ales in orele de varf

    MB-GIGABYTE B85M-D3HCPU-INTEL G3220RAM-4 GB DDR3 FSB 1333VIDEO- INTEL HD GRAPHICHDD-80 GB SATA MAXTOR MAIN UNIT -160 GB SATA SEAGATE SECOND UNITOPTIC UNIT-DVD RW LG LIGHTSCRIBE -DVD RW PLEXTOR LIGHTSCRIBEPOWER -LC420H-12CASE-HP Pavilion Media Center t3615.de
  17. #17
    Junior
    Data de inscriere
     18-07-2012
    Locatie
     Metropolitan Craiova
    Mesaje
    71
    Citat Mesaj initiat de ovidiuradu777
    Da, mişto, sunt extaziat. E bine că au pus poze cu echipa de fotbal pe el, dar niște dotări care chiar ar raspunde nevoilor oamenilor or fi pus? Mă refer la un AC, un display care să arate stația urmatoare, niște cititoare de carduri magnetice (cu un sistem de bilete si abonamente pe bază de carduri), posibilitatea de a-ţi cumpăra bilet prin sms, un odometru care să detecteze și să interzică accesul împuţiţilor, eventual sa-i curenteze când se așează pe scaun, iar pe bilet niște îndemnuri de genul: „Spălatul este FUN!” sau „Dacă vrei să ai succes, spala-te cât mai des!”.
    Oricum, aștept tramvaiele „Pasajul suprateran” și „Balta Craioviţei”.

    foarte tare bine spus
    un odometru ar fi bun in toate autobuzele pe toate liniile

    MB-GIGABYTE B85M-D3HCPU-INTEL G3220RAM-4 GB DDR3 FSB 1333VIDEO- INTEL HD GRAPHICHDD-80 GB SATA MAXTOR MAIN UNIT -160 GB SATA SEAGATE SECOND UNITOPTIC UNIT-DVD RW LG LIGHTSCRIBE -DVD RW PLEXTOR LIGHTSCRIBEPOWER -LC420H-12CASE-HP Pavilion Media Center t3615.de
  18. #18
    Senior Member
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    807

    Propaganda politica din pacate. Sa te folosesti de Craiova Maxima pentru puncte politice mi se pare josnic. Cu 40.000 de lei se puteau moderniza sau renova cateva tramvaie.

    Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  19. #19
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     08-10-2007
    Mesaje
    96

    frumos , dar mai bine baga bani in echipa familiei !

  20. #20
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-07-2010
    Mesaje
    21

    Nu știu de ce, din păcate, singurul lucru pe care știe romanul (și implicit, craioveanul) să-l facă, este să comenteze și să vorbească de rău orice lucru nou care apare. Olguța nu e persoana mea favorită, nici pe departe, dar măcar mi se pare că se straduiește mai tare decat Solomon (care a avut grija sa se puna bine cu toti tiganii si sa modernizeze Craiovita de parca ar fi singurul cartier din Craiova). Si cred că face ce poate cu banii pe care ii are la dispozitie, dupa ce isi fură toti partea (inclusiv ea, de ce nu). Spre deosebire de cei care au mai fost la putere inaintea ei si carora nu le mai ramanea nici un leu sa faca ceva pentru oras dupa ce terminau de furat. Chiar cred ca ne meritam soarta, daca singurul lucru care se comenteaza pe acest subiect are legatura cu imaginile de pe tramvaie, cu armonia cromatica, cu biletele cumparate prin sms si, culminand cu faptul ca banii trebuiau folositi pentru „echipa familiei”! Pai, scuza-ma, dar mergi cu echipa familiei prin oras?! Cand te imbulzesti la orele de varf in niste tramvaie care te hurducaie si miros oribil si aproape se dezmembreaza pe șine, te salveaza echipa familiei?! Cred ca daca ne-am vedea fiecare de treaba lui si am gandi cu altceva decat cu partea dorsala din dotare, am lăsa lumea sa isi faca treaba, macar atat cat o fac, nu am mai fi doar o adunatura de carcotasi, vesnic nemultumiti de ce se intampla in jurul nostru. Chiar sunt curioasa daca, vreunul dintre cei care comenteaza atat de vehement impotriva oricarei modificari/modernizari/demolari, etc, s-ar descurca mai bine. Stiu, stiu, aruncati piatra: clar v-ati descurca mai bine! Tampenii!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.