Reacții după sinuciderile în lanț ale copiilor orfani. Florin Stancu director DAGSPC...

Reacții după sinuciderile în lanț ale copiilor orfani. Florin Stancu director DAGSPC Dolj: “La nivel de instituție nu avem de ce să ne simțim vinovați.”

1.226
22
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza
florin stancu
florin stancu

Doi tineri aflați în plasament s-au sinucis la interval de două zile. În urmă cu 5 zile o fată de 14 ani s-a spânzurat de țeava de gaze din spatele blocului de unde locuia. Un alt tânăr de 19 ani s-a aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc aflat în construcții, chiar de ziua lui.

Cei doi erau prieteni buni. Băiatul a mai avut trei tentative de suicid, iar când a aflat ce s-a întâmplat cu prietena lui a decis să-și pună capăt zilelor. Cu o zi îninte de a-și lua viața băiatul și-a anunțat intenția pe facebook: „Suferința din sufletul meu nu o poate calma nimeni. Așa ca prețuiți viața pentru ca e una singura. ..Va pup. .Adio”.

 

Nimeni nu a făcut nimic

 

Asistentul maternal care a avut grijă de el timp de doi ani a aflat ieri de tragedie. Femeia spune că băiatul suferea mult pentru că a fost abandonat de familie. Nicu Cristea era cel mai mic dintre cei 7 copii din familie. A fost singurul abandonat și asta l-a afectat foarte tare spune Mariana Voinea, asistentul maternal care s-a ocupat de el timp de doi ani. „Am vorbit pe data de 5 decembrie cu el la telefon chiar de ziua lui. L-am chemat la mine, însă mi-a spus că nu îl lasă cei de la centru să vină. Eu abaia ieri am aflat că el s-a sinucis și nu îmi vine să cred. De ce nu a intervenit nimeni să îi salveze viața. El a scris pe pagina lui de facebook ce vrea să facă. Era un copil cuminte și ascultător. Cei de la Direcția pentru Protecția Copilului Dolj nu s-au implicat suficient în acest caz. El a mai avut trei tentative de suicid. Era trist și neînțeles. Toți copiii din casele de tip familial au nevoie de dragoste, iar din punctual meu de vedere acolo nu există așa ceva”, a povestit femeia.

 

Colegii și profesorii lui Nicu sunt șocați. Imediat ce au văzut mesajul postat de băiat pe facebook au anunțat supraveghetorii de la centrul de plasament. „Noi am anunțat imediat la centru și am spus că el a scris pe pagina de facebook ce vrea să facă. A mai încercat să facă acest gest de trei ori până în acest moment. Ne pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat. Eu am vorbit cu el cu câteva ore să recurgă la acest gest și i-am spus că totul o să fie bine și că sunt alături de el.”, a spus Mariana Bădîreacă, colega și prietena lui Cristi.

 

Directorul Direcției pentru Protecția Copilului Dolj spune că a aflat de mesajul de pe Facebook abia după ce băiatul s-a sinucis. “La nivel de instituție nu avem de ce să ne simțim vinovați. Practic au fost desfășurate toate activitățile și luate toate măsurile”, a declarat Florin Stancu, director DGASPC Dolj.

 

Cu toate acestea s-a demarat o anchetă la nivelul instituției. “Până în prezent nu a fost suspendat niciun salariat de la nivelul instituției din activitate pentru că anchetele în desfășurare nu au impus acest lucru”, a mai precizat Stancu. O anchetă a fost demarată și de procurori.

 

După cea de-a doua sinucidere din rândul orfanilor, 11 copii care locuiesc în casele de tip familial au ajuns la Spitalul de Psihiatrie din Craiova pentru consiliere. Managerul spitalului, Tudor Udriștoiu, a declarat că toți sunt marcați de aceste eveniment și au avut gânduri sinucigașe cu toții.

 



22 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    Pai cum dreaku sa va simtiti voi vinovati, ar fi si culmea >

  3. #3

    Daca era sănătos la cap nu se arunca după clădire.

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     24-09-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    307

    vai ce pro***a esti Mirea Doina…tu crezi ca daca aveau tot ce le trebuia ( adica dragoste si sustinere) mai faceau acest lucru?! Tu nu esti sanatoasa la cap, daca gandesti asa!

  5. #5
  6. #6

    Stiti pentru colectiv am ieșit cu totii stradă…eu cred ca acești copii merită să fim acolo!!!

  7. #7

    Sper ca copiii(nepotii daca ii ai) sa fie sanatosi la cap ! 3 3 3

  8. #8

    Doamnă cineva sănătos mintal nu ar pute face asa ceva asta este parerea mea daca va simțiți cumva
    Îmi cer scuze.

  9. #9
  10. #10

    Doamna Mirea Doina acei copii au intrat in depresie.depresia este o boala foarte urata care de cele mai multe ori duce la sinucidere.

  11. #11
  12. #12

    legea sa mai lase copii sa stea unde le convine sa ia si ei sarci o decizie nu statu care e corupt si au sccopul sa ne ditruga si sa ajunga tineretul analfabet raportat la examenele pe care le dau le e frica ca tineretul acum este mai djgetet si le e frica sa nu ii dea jos roata se invirte om trai si om vedea ce se va intimpla si cu tineretul in loc sa le asigure servici isi bat joc pleaca saraci in alte tari si acolo sunt superi buni de unde doctori in tara la noi?

  13. #13

    In primul rand, nu s-a aruncat dupa cladire: rapoartele politiei au stabilit clar ca imobilul nu fugea nicaieri. In al doilea rand, cum ati reusit sa obtineti o conexiune la internet tocmai de acolo, din Evul Mediu?

  14. #14

    Eu imi cer scuzee pentru toti slugoii tuturor partidelor ce s-au infiltrat in administratie cu studii facute pe la universitati fantoma si care sunt lipsite de empatie !

  15. #15
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1532

    Măi copii, nu merită să faceți așa ceva. Nu trebuie…
    Învățați ceva, o meserie, o limbă străină, rezistați cîțiva ani în zona asta, pt că numai de atât e nevoie. După care puteți pleca în alte țări, unde să puteți trăi normal.
    E adevărat că e greu să reziști, să ai răbdare în zona asta infectă condusă de criminali boșorogi și slugile lor, dar e vorba de câțiva ani, după care poți pleca din România. E adevărat că aici vei vedea aceiași interlopi infecți și criminali în frunte, dar e vorba să rezistați doar câțiva ani, iar apoi să plecați unde vă place vouă. Nu trebuie să vă luați zilele din cauza unor jegoși și din cauză că veți trăi câțiva ani într-un ghetou infect (Oltenia, România). Gândiți-vă că timpul trece repede! Folosiți-l pentru a învăța o limbă străină, o meserie, după care veți fi liberi și veți putea pleca pentru totdeauna din cloaca asta!
    Sinuciderea e o prostie. Nu trebuie să le faceți pe plac interlopilor și boșorogilor criminali care controlează cloaca asta infectă.
    Ține minte, copile: câțiva ani trec foarte repede și într-o zi vei fi departe de aici, de zona asta infectă, îți vei aminti de sfatul meu și îmi vei mulțumi.
    Drum bun, succes și Doamne ajută (mai ales miilor de copii și tineri care părăsesc ”țara” chiar acum) !
    Nu uita: ai răbdare câțiva ani , vei pleca și totul va fi bine!

  16. #16

    Pentru astfel de cazuri numai este lumea revoltata..nu se mai iese in strada…pentru ei chiar ar trebui sa putem face ceva sa le fie puțin mai bine in ce conditii trăiesc si ce pățesc in aceste orfelinate

  17. #17

    DEMISIA intregii conduceri,in special a dlui Stancu,care este un incapabil. Sunt o multime de angajati la Directia copilului,care iau banii de pomana si taie” frunza la caini”,adica nu fac nimic ,produc doar suferinta acestor copii,care aleg calea sinuciderii.Asa ceva este inadmisibil in mileniul trei!

  18. #18

    Mirea Doina esti o cretinå de la prima literå a numelui pånå la ultima …o antisocialå si o analfabetå cu tot ceea ce cuvåntul contine in DEX…esti lipsitå de cunostintele elementare intr-o societate atåt de modernå si ai un suflet plin de putregai….sper cå nu ti-ai educat copii in acelas spirit si sper din toatå inima cå, indiferent de branså , nu esti un personal in contact cu oameni..ai fi un adevårat pericol pentru societate…habar nu ai ce inseamnå un copil abandonat la o caså de copii,habar nu ai ce inseamnå ca unui copil sau tånår så-i lipseascå siguranta spiritualå a unui pårinte sau ce inseamnå notiunea de „bolnav psihic” …

  19. #19

    Sinteti niste nesimțiți voi !! Cum sa va simțiți vinovați ?? Nu va e Rușine …?? sa aruncați vina tot pe copiii fara copilărie …? Maltratați …si fara ..o familie …? De ce nu aratati adevarul ?din interiorul caselor de copiii …? Cum trăiesc ? Cum sint tratati de personalul instituției ?? Sa va fie Rușine !!! E o mare frauda si in casele de orfani ..si voi cei ce lucrați acolo știți … Cine vrea sa înfieze legal un copil …! Nu reușește din cauza corupției din casele de copiii …!

  20. #20

    De Ce minti imbecilule , Haimana nerusinata , mai Ai tupeu sa afirmi ca la nivel de institutie noi nu avem Ce Ne reprosa ! Mitocan nenorocit cu chip de fiinta umana Pe name STAICU

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.