Pe 3 iunie a.c., participanții la un botez organizat la Restaurantul ”Jubilee” acuzau infecții cu salmonela de la localul cu pricina. Oamenii au făcut plângere la DSP, iar concluzia anchetei a fost: focar de toxiinfecție alimentară.
Din 64 de aprticipanți la eveniment, 50 ar fi necesitat tratament povesteau atunci oamenii. „Am crezut că mor. Este groaznic: dureri, spasme, frisoane, febră foarte mare. Duminică după-amiază și eu și soția ne-am simțit foarte rău. Am chemat salvarea, atât de grav a fost. Când am ajuns la spital, eram deja al treilea caz. Noaptea au început să apară și alți colegi de suferință. 50 am fost în total. Printre noi a fost și o prietenă însărcinată în luna a treia. Vă dați seama, putea să piardă copilul. Nu este normal așa ceva. Am depus plângere toți la DSP“, povestea Tony Popa Nistorescu, unul dintre participanții la eveniment, ajuns la spital în urma petrecerii.
Analizele efectuate la Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătatea Publică al DSP Dolj au scos la iveală o serie de neregului în ceea ce priveşte circuitele funcţionale ale restaurantului, nerespectarea etapelor procesului tehnologic și au fost declarate ca neconforme două probe alimentare şi trei probe de salubritate.
„În 31 mai a fost confirmată o coprocultură pozitivă pentru Salmonella de către Spitalul de Boli Infecţioase, la un pacient din focar. Pe 2 iunie au fost declarate ca neconforme două din probele alimentare din cele 18 preparate recoltate şi trei din probele de salubritate din cele zece recoltate, în urma analizelor efectuate de Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătatea Publică al DSP Dolj. În aceeaşi dată, s-a adus la cunoştinţă, sub semnătură, conducerii unităţii, măsura de suspendare a activităţii până la remedierea neconformităţilor. Menţionăm că procesul- verbal a fost semnat de conducerea unităţii fără obiecţiuni. În concluzie, au fost luate următoarele măsuri contravenţionale: suspendarea temporară a activităţii până la remedierea neconformităţilor, măsură luată după confirmarea focarului şi amendă contravenţională în valoare de 2.000 de lei pentru nepăstrarea probelor alimentare (o probă din fiecare aliment servit în recipiente curate, acoperite, etichetate şi la rece) şi neprogramarea de către angajator a personalului angajat la efectuarea examenelor medicale periodice prin medici de medicina muncii, cu fişă de aptitudini. În ceea ce priveşte evenimentele organizate după suspendarea activităţii au fost evenimente private, conform declaraţiei pe propria răspundere a organizatorului, şi nu s-a utilizat bucătăria unităţii şi angajaţii acesteia“, se arată în comunicatul emis de DSP.