Romsilva investește 30 de milioane de lei pentru regenerarea de păduri. Doljul...

Romsilva investește 30 de milioane de lei pentru regenerarea de păduri. Doljul în primele județe

5.950
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
231 de hectare de pădure din Dolj vor fi împădurite în această toamnă de către Regia Națională a Pădurilor. Romsilva va investi peste 30 de milioane de lei pentru regenerarea a 3.456 de hectare din toată țara, urmând să se planteze aproximativ 5,5 milioane de puieti, din producție proprie. „În cursul acestei campanii de toamnă, vor fi regenerate natural 1.471 de hectare, alte 1.985 de hectare urmând să fie împădurite artificial. În plus, mai sunt prevăzute lucrări de completări curente pe 211 de hectare și altele de refacere pe 258 de hectare. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a programat pentru întreg anul regenerarea a 14.570 de hectare, aflate în proprietatea statului, din care 8.640 hectare prin regenerări naturale și 5.930 de hectare prin regenerări artificiale. În plus, au fost planificate completari curente de 2.525 de hectare și lucrări de refacere în urma calamităților pe 576 de hectare“, se arată într-un comunicat emis de Romsilva.
Cele mai întinse suprafețe pe care se vor efectua lucrări de împădurire sunt în Tulcea (712 ha), Dolj (231 ha) și Brăila (176 ha). Reprezentanții Direcției Silvice Dolj spun că cea mai mare parte a lucrărilor de va desfășura în Lunca Dunării. „Este zona cea mai problematică. Aici se vor efectua lucrări de reîmpădurire în mare parte cu plopi și  salcâm, dar și salcie. Suntem în grafic și cu singuranță vom termina toată suprafața. Se va planta și în centru, dar sudul are prioritate“, a declarat Dănuț Rățoiu purtător de cuvânt Direcția Silva Dolj.
sursa foto: ccib.ro


6 COMENTARII

  1. #1

    Aceste investitii ar trebui insotite si de angajarea mai multor padurari si inspectori, cat si de o campanie de informare a populatiei.

  2. #2

    Le vinde fura bani si investeste din buget…

  3. #3
  4. #4

    Buna așa, sper sa nu le distrugă ciobanii cu oile(s-a mai întâmplat)!

  5. #5

    si cand se fac mari vin aia sa ii taie

  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    191

    Citez: „Romsilva va investi peste 30 de milioane de lei pentru regenerarea a 3.456 de hectare din toată țara, urmând să se planteze aproximativ 5,5 milioane de puieti, din producție proprie. „În cursul acestei campanii de toamnă, vor fi regenerate natural 1.471 de hectare, alte 1.985 de hectare urmând să fie împădurite artificial.”
    Pai se pune la socoteala si regenerarea naturala tot ca investitie? Poate n-am inteles eu.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.