ROREC: Craiova colectează deșeurile electrice pe 29 martie 2014!

ROREC: Craiova colectează deșeurile electrice pe 29 martie 2014!

412
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiova, 27 martie 2014 Campania Asociației RoRec, ”Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și S.C. Salubritate Craiova S.R.L, revine în Municipiul Craiova sâmbătă, 29 martie 2014.

Ai unul sau mai multe aparate electrice defecte, baterii uzate, becuri sau neoane, adică deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE)? Nu merită să-ți ocupi casa cu ele și în nici un caz nu trebuie să le arunci la gunoi sau în natură – este ilegal! DEEE-urile poluează mediul în care trăim. Fă un gest simplu, corect și responsabil – scapă de aceste deșeuri în cadrul campaniei de colectare Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, a declarat Dan Burciu, reprezentant local al Asociației RoRec.

Sâmbătă, 29 martie 2014, între orele 10.00-17.00 vor fi deschise 9 puncte provizorii de colectare, unde craiovenii pot aduce deşeurile electrice şi electronice de care doresc să se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenajate în următoarele locuri:

  1. Şcoala Gimnazială nr. 36 “Gheorghe Bibescu” – Str. Dr. Nicolae Siseşti

  2. Şcoala Gimnazială nr. 33 “Elena Farago” – Str. Elena Farago

  3. Şcoala Gimnazială nr. 12 “Decebal” – Bd. Nicolae Titulescu

  4. Şcoala Gimnazială nr. 30 “Mihai Viteazu” – Str. Duiliu Marcu

  5. Liceul “Matei Basarab” – Str. Vasile Alecsandri

  6. Colegiul Tehnic Energetic Craiova – Str. Amaradiei

  7. Liceul de Arte “Marin Sorescu” – Str. Tabaci

  8. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – Str. Brestei

  9. Liceul Teoretic “Henri Coandă” – Str. Henri Coandă

Dacă ai deșeuri electrice mari și grele, Asociația RoRec, împreună cu autoritățile locale, îți pun la dispoziție serviciul gratuit de preluare a DEEE-urilor voluminoase direct de la domiciliusau sediu de firmă ori instituție. Tot ce trebuie să faci este să apelezi gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic între 9.00 și 17.00.

După ce i-am explicat despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice, bunica m-a lăudat și mi-a spus că facem un lucru foarte frumos. Și-a amintit că în vremea când era elevă și ei colectau sticlă, hârtie, fier vechi și se simțeau utili societății”, a povestit o elevă voluntară implicată în acțiunile de colectare ale Asociației RoRec.

TelVerde 0800 444 800 îți stă la dispoziție oricând ai nevoie să scapi de deșeuri electrice și nu știi unde sau cum o poți face! TelVerde este un serviciu gratuit, zilnic la dispoziția ta dacă vrei să afli unde și cum te poți debarasa de deșeurile electrice, unde există puncte de colectare, când și unde sunt zile de colectare în localitatea ta, precum și alte informații despre colectarea DEEE.

După acțiunea de colectare va avea loc o tombolă organizată de Asociația RoRec cu sprijinul membrilor Candy, Tristar și Skill, la care câțiva craioveni vor putea câștiga și premii: un frigider, 5 mașini de găurit, 4 cuptoare cu microunde, 5 cafetiere, 5 mașini de călcat și 5 mixere. Tragerea la sorți la câștigătorilor va avea loc luni, 31 martie, la Primăria Municipiului Craiova, ora 10.00.

La acțiunile de colectare din cadrul campaniei ”Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”, desfășurate până acum în Municipiul Craiova, au fost colectate în total aproximativ 43 tone de deșeuri electrice și electronice (DEEE). Ultima campanie organizată a avut loc în luna noiembrie 2013, când aproximativ  10 tone DEEE au fost colectate de la 200 deponenți.

De ce și cum trebuie să colectăm deșeurile de echipamente electrice și electronice ca să trăim într-o lume curată și mai puțin poluată? Aflați pe www.rorec.ro și pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunând la TelVerde 0800 444 800, zilnic, între 9-17.

Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociația RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2562

    hai cu tinichelele

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.