Şapte ani de puşcărie pentru Diculescu de la Patria Imobiliare

Şapte ani de puşcărie pentru Diculescu de la Patria Imobiliare

1.487
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Judecătorii Tribunalului Dolj au pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul în care patronul de la „Patria Imobiliare”, Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi cântăreţul Nelu Anca au fost judecaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Cei trei au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, Diculescu primind 7 ani cu executare, Neli Anca 4 ani, tot cu executare, în timp ce Lia Roxana Diculescu a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel, la Curtea de Apel Craiova.
Costinel Silviu Diculescu, soţia sa, Lia Roxana Diculescu, şi cântăreţul Nelu Anca au fost trimişi în judecată în aprilie 2012, de procurorii DIICOT Craiova care au reţinut în sarcina lor faptul că, între anii 2007 şi 2011, au constituit un grup infracţional şi au înşelat peste 20 de persoane care au cumpărat case prin agenţia „Patria Imobiliare”. În calitate de reprezentant al agenţiei Patria Imobiliare Craiova, societate administrată de soţia sa, Costinel Diculescu a întocmit mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare cu diverse persoane, cărora le-a promis construirea unor case în comuna Malu Mare.
După ce a încasat banii de avans, Diculescu a refuzat să încheie cu cumpărătorii contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică, motivul fiind că, între timp, înstrăinase către alte persoane imobilele în care cumpărătorii de bună-credinţă locuiau, de ani buni, în unele cazuri. În plus, Costinel Diculescu a contractat împrumuturi la diverse unităţi bancare, punând drept garanţii imobilele pe care le vânduse în baza antecontractelor, mulţi dintre oameni trezindu-se pe drumuri. Procurorii DIICOT au consemnat în rechizitoriu faptul că activitatea infracţională a inculpaţilor a adus grave prejudicii persoanelor vătămate, care au fost convinse să-şi vândă locuinţele proprietate personală la momentul încheierii antecontractelor de vânzare-cumpărare, în vederea obţinerii sumelor de bani necesare finanţării inculpatului Diculescu în realizarea proiectului imobiliar.
După un an de proces, astăzi, Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Diculescu la 7 ani de închisoare cu executare, instanţa menţinându-i arestarea preventivă, soţia sa a primit 3 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 7 ani, iar cântăreţul Nelu Anca a primit 4 ani de închisoare cu executare.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.