Siguranţa traficului rutier – prioritate pentru poliţiştii doljeni

Siguranţa traficului rutier – prioritate pentru poliţiştii doljeni

1.068
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În acest sfârşit de săptămână poliţiştii rutieri au continuat activităţile de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere, acţionând totodată pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic.

Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi Biroului Rutier Craiova au acţionat pe principalele artere din municipiu, dar şi pe drumurile naţionale şi europene din judeţ, fiind vizate prevenirea accidentelor cauzate de viteză.

Poliţiştii au acţionat împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul Poliţiilor Municipale Băileşti şi Calafat, în sistem releu, pe D.N.56, totodată urmărindu-se şi conştientizarea conducătorilor auto şi a pasagerilor cu privire la importanţa portului centurii de siguranţă.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost constatate 186 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate sancţiuni în sumă totală de 21.881 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R. Astfel, au fost aplicate 86 sancţiuni pentru viteză neregulamentară, 49 pentru neportul centurii de siguranţă şi 15 pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului.

 

Exemple:

 • D.VILI, 29 de ani, din Filiaşi a fost depistat conducând un autoturism pe bulevardul Dacia cu viteza de 81 Km/h şi fără a purta centura de siguranţă. Acesta a fost sancţionat cu amendă în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 R.
 • C.IONEL, 49 de ani, cu domiciliul în Işalniţa a fost depistat conducând un autoturism pe Calea Severinului cu viteza de 99 Km/h.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   09-03-2009
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  143

  Nu se combate mai nimic . Sunt multi care au carnet de conducere desi nu ar trebui sa-l aibe . Duminica pe la ora 13.10 am incercat sa traversez pe la Materna Craiovita Noua asigurandu-ma ca nu vine vreo masina . Vreau sa mentionez si sa trag un semnal de alarma ca anumiti soferi nu respecta nimic . Merg aiurea, accelereaza la vederea unui pieton pe trecerea pietonala . Parca sunt nebuni . Era o masina la distanta de 200 metrii iar eu eram pe la mijlocul trecerii de pietoni . Daca nu grabeam pasul ma lua pe bord . In loc sa incetineasca a bagat piciorul in acceleratie . Eu cred ca ar fi timpul sa se treaca la sanctiuni dure . Daca era in locul meu o femeie mai in varsta pot sa spun ca acum era in ceruri . Viata unui om dupa cate vad eu nu prea mai valoreaza nimic . Suntem niste animale nu mai suntem oameni . Nu mai spun ca seara incepand de la ora 21 au loc curse de masini . caci se aud din casa desi ma aflu mai departe de strada . Cu motorete , cu masini etc . Am vazut si ziua ca sunt unii teribilisti care accelereaza in sens giratoriu . E o nebunie . Eu stiam ca atunci cand ai carnet de conducere ai o responsabilitate fata de cetatenii care merg pe jos . Asa ca astea cu siguranta rutiera sunt povesti. Eu sau poate toti oamenii intregi la minte vor fapte nu vorbe goale .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.