Sirenele au anunțat căderea de obiecte cosmice. Ce trebuie să facă cetățenii...

Sirenele au anunțat căderea de obiecte cosmice. Ce trebuie să facă cetățenii în situații reale

9,938
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doljul a fost angrenat, astăzi, în intervalul orar 1000-1200, să pună în funcţiune sistemul de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei, în cadrul unui exercițiu desfășurat la nivel național – Producerea unor situații de protecție civilă generate de căderea unor obiecte din atmosferă, care pot cauza pierderi umane sau distrugeri materiale (generate de impactul produs asupra pământului de prăbuşire a unor sateliţi, meteoriţi sau comete).

În cadrul exercițiului au fost acționate toate mijloacele de alarmare acustică de pe teritoriul țării.

La auzirea semnalelor acustice, cetățenii trebuie să rămână calmi, să evite panica, să facă apel la calm și către persoanele din jur, și să urmeze măsurile dispuse de autoritățile publice locale.

CE facem la auzul sirenelor:

–  Ne informăm despre ce tip de dezastru este vorba (accident chimic, inundaţii, alunecări de teren, etc.).

 • Deschidem aparatele de radio şi televiziune şi ascultăm regulile şi măsurile transmise de autorităţi;
 • Pregătim rezerva de alimente, medicamente şi îmbrăcăminte, adecvată situaţiei apărute;
 • Daca este necesar părăsirea locuinţei luăm cu noi documentele personale, trusa sanitară, rezerva de apă, alimente şi îmbrăcăminte, un mijloc de iluminat precum şi un aparat radio;

Sirenele pot anunţa iminenţa producerii unei situaţii de urgenţă: alunecare de teren, inundaţie, acccidentele chimice, biologice, nucleare, căderi de obiecte cosmice

Hotărârea pentru executarea evacuării este luată de către primar sau de prefect, după caz, la propunerea comitetului pentru situaţii de urgenţă competent.

Mesajele de avertizare şi alarmare se transmit în mod obligatoriu, cu prioritate şi gratuit, prin toate sistemele de telecomunicaţii, posturile de radio şi de televiziune, care operează pe teritoriul României, la solicitarea preşedinţilor comitetelor pentru situaţii de urgenţă, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu operatorii de comunicaţii.

Majoritatea sirenelor de alarmare se împart în doua mari categorii: sirene electrice şi sirene electronice. Atât cele electrice cât şi cele electronice sunt de diferite puteri. Ele pot fi acţionate atât local, prin intermediul unor cofrete de alarmare cât şi centralizat prin intermediul unor centrale de alarmare. Astfel de centrale permit acţionarea simultană a sirenelor reducând la minim factorul uman.

La nivelul judeţului Dolj sunt 276 de sirene amplasate. Din total, 213 sunt sirene electrice de diferite puteri şi 63 sunt sirene electronice. In municipiul Craiova sunt 45 sirene,din care 32 se află în administrarea Primăriei Municipiului Craiova iar, 13 sirene la operatori economici.

ISU Dolj a informat populaţia prin intermediul presei scrise, on-line, radio şi tv, transmiţând următorul mesaj: Cetățeni, acesta este un exercițiu! Nu intrați în panică! Se vor acționa sirenele de alarmare cu semnalul alarmă la dezastre. Nu intrați în panică! Acesta este un exercițiu!”

6 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   11-04-2017
  Mesaje
  6

  Cand o fi sa dea cu bomba faci ceva pe sirenele astora din masina, nici sa le porneasca nu mai au timp Eu stiam ca sirenele sunt montate pe cladiri de cand eram eu mic, nu dastea goarne electrice ce au astia in remorca. Apropo, astea unde le tin alimentate in curte la pompieri ? sau prin nu stiu ce depozit doar ca accesoriu
  PS. Eu cand am auzit sirenele am crezut ca ne ataca rusii cu bombe si am fugit la subsolul blocului in adapost

  Legile țării nu interzic nimănui să fie imbecil
 2. #2
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2785

  Cei care au făcut planul ăsta sunt total retardați.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
 3. #3
  OVY
  Senior Member
  Data de inscriere
   04-12-2005
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  905

  Sincer…nu prea s’au auzit…
  Sirenele din dotare cred ca sunt de pe vremea lu’ “Ceasca”, atunci cand era trafic de 2-3 masini pe strada…
  Azi, eu unul, daca era o situatie de urgenta, nu auzeam nimic.

  Romania este o tara frumoasa...pacat ca este locuita!
 4. #4
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6802

  Eu am auzit sirenele joi seara pe langa parc desi la noi am citit ca era programat pentru vineri testul. Eu vineri nu am auzit nimic. Sunt total depasite sau nefunctionale fiindca atunci cand a mai fost un test din asta prin anii 2010 le-am auzit atunci.

  V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
 5. #5
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2785
  Citat Mesaj initiat de OVY
  Sincer…nu prea s’au auzit…
  Sirenele din dotare cred ca sunt de pe vremea lu’ “Ceasca”, atunci cand era trafic de 2-3 masini pe strada…
  Azi, eu unul, daca era o situatie de urgenta, nu auzeam nimic.

  Sirenele dinainte de 89 se auzeau și din mormânt. Astea sunt din alea moderne, cu licitație sau fără, alarme de jucărie.
  Chiar dacă le auzi, ce faci? Nu există adăposturi pt majoritatea populației, iar cele care există sunt găuri pt șobolani, nu adăposturi omenești.

  https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
 6. #6
  Junior
  Data de inscriere
   09-02-2012
  Mesaje
  86

  In centru la Rotonda nu sa auzit nimic !!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.