Site-ul Aeroportului Craiova, atacat de hackeri

Site-ul Aeroportului Craiova, atacat de hackeri

4,999
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5.00)

După apariția informației că site-ul Antena 3 avea un script prin intermediul căruia vizitatorii minau criptomonede (monede digitale) fără voia sau cunoștința lor, site-ul start-up.ro a întocmit o listă cu alte site-uri românești care fac bani folosind procesoarele utilizatorilor.P rintre ele se numără și pagina electronică a Aeroportului din Craiova.

Practic, cel care a instalat extensia produce bani, în vreme ce computerele sau telefoanele cu sistem Android de pe care s-au accesat site-urile ”injectate” își reduc dramatic performanțele.

Site-ul aeroportului Craiova (aeroportcraiova.ro) are un script activ care se folosește de CoinHive pentru a mina criptomonede. Odată accesat, site-ul blochează practic computerul, folosind procesorul la capacitate maximă”, notează start-up.ro.

Conducerea aeroportului spune că asupra site-ului au existat trei atacuri de la începutul acestui an. “Astăzi, cu siguranță, o să înlăturăm povestea de pe site și trebuie să facem într-un fel să nu mai fie astfel de probleme. Site-ul Aeroprtului din Craiova a mai fost atacat și în trecut“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului din Craiova.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6975

  La antena 3 ei au pus scriptul de mining pe site sa faca bani de pe urma turmelor de spalati pe creieri care le viziteaza situl.. HAHA !!
  AU fost atat de jegosi latrineii incat il tineau setat pe full scriptul nu ca altii ca sa consume doar maxim 50% din resursele disponibile… varanei mici si mititei..
  La latrinei statea in 70-80% procesorul… hapsani rau mina la greu pentru varanei.

  Hai sa fim seriosi cu aeroportul din Craiova cine este atat de idiot sa-si consume timp si resurse pentru un site care are trafic de cateva sute de persoane pe zi care pierd pe el maxim 5 minute sa se uite la cursele avioanelor. Probabil administratorul sitului s-a gandit sa-si rotunjeasca si el veniturile ca nu-l platesc bine astia de la Pesede.. Nu fiti copii, scripturile astea le-au bagat administratorii sa-si monitizeze putin si ei traficul in 90% din cazuri.

  Pentru declaratia directorului aeroportului am dat 5 stele la articol. MI-a placut enorm delicioasa fraza *Astăzi, cu siguranță, o să înlăturăm povestea de pe site și trebuie să facem într-un fel să nu mai fie astfel de probleme. Site-ul Aeroprtului din Craiova a mai fost atacat și în trecut*

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.