Spațiile verzi – Bijuteria Craiovei

Spațiile verzi – Bijuteria Craiovei

67.557
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 1,67)

Craiova este un oraș viu, plin de verdeață, în care umbra copacilor și parfumul florilor amplasate artistic în tablouri peisagistice te îmbie la relaxare.

Cu o suprafață totală de peste 800 hectare de spații verzi amenajate sau aflate în curs de reabilitare, Craiova este printre municipiile cu cele mai mari suprafețe de spații verzi/cap de locuitor din România.

Spațiile verzi reprezintă nu doar un confort vizual pentru craioveni și turiști, ci denotă și o grijă deosebită pentru sănătatea și mândria locuitorilor unei localități. Iar toate acestea se văd la tot pasul și s-au concretizat inclusiv în premii obținute de Primăria Craiova pentru spații urbane, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, ediția 2018.

Craiova este locul unde a prins viață unul dintre cele mai mari parcuri din Europa – Parcul Nicolae Romanescu, fiind un oraș care dispune în total de 15 parcuri și grădini, amenajate ca veritabile centre de exprimare culturală datorită artiștilor.

Elevi talentați au pictat zidul din Grădina Mihai Bravu, numeroase lucrări de sculptură în piatră, bronz sau lemn pot fi descoperite, la pas, prin Parcul Pușkin, Grădina Botanică, Parcul Hanul Doctorului, Parcul Tineretului, Parcul Independenței, Părculețul Colegiului „Elena Cuza” sau Parcul Colegiului Pedagogic „Ștefan Velovan”, iar muzicieni, actori sau balerini din Craiova sau de aiurea pot fi deseori urmăriți și admirați la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu. Iar cel mai important eveniment din acest an, organizat în preambulul aniversării a 117 ani de existență ai Parcului Nicolae Romanescu, a fost Gala Uniter, care a reunit la Craiova, sub cupola teatrului de vară, mari personalități din lumea teatrului românesc.



9 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7677

    Craiova e un oraș din care nu mai știi unde să pleci mai repede că doar nu oi sta zi de zi în parcuri să paști iarbă și să te uiți la stele..
    Bine, ăsta e articol tip Publicitate netăguită.. asta e viziunea pesedistă asupra Craiovei, nu viziunea realistă.

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9550

    Stim , daca ar fi dupa voi, ati planta tot iarba, dar din aceea …stii tu

    Perpetuum Mobile
  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     19-12-2006
    Mesaje
    2

    Cred ca mai aproape de adevar ar fi fost:
    Craiova este un oras gri in care zilnic nenumarate coloane de fum se inalta fara sa fie vazute de autoritati si in care daca nu-ti speli masina o data la 2-3 zile un strat gros de praf o va acoperi. In acest oras autoritatile se lauda cu spatii verzi create in urma cu 100 de ani in conditiile in care blocuri noi apar intre blocuri fara a mai avea vreun spatiu verde sau vreun loc de parcare. Si as putea continua… Sa stiti ca nu e ca si cand daca apar articole dintr-astea oamenii nu mai vad mizeriile si nu mai simt mirosul ala ingrozitor de la groapa de gunoi.

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de svengali_no
    in conditiile in care blocuri noi apar intre blocuri fara a mai avea vreun spatiu verde sau vreun loc de parcare. Si as putea continua…

    Propoaganda de tip ciuma rosie. Ei daca tund un copac si monteaza o banca intr-o zona verde de cand lumea, zic ca au costruit parcuri.

  5. #5
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9550

    Panaramelor ( ca tot e la moda ) , mergeti in gradina botanica si apoi mai vorbim .

    Perpetuum Mobile
  6. #6
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7680
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Panaramelor ( ca tot e la moda ) , mergeti in gradina botanica si apoi mai vorbim .

    Mergi in Bulgaria la Balchik sa vezi cum arata o gradina botanica adevarata.. nu panarama kitchoasa de gradina botanica din Craiova care numai gradina botanica nu mai e… Unde in lumea asta s-a mai pomenit pista de atletism in Gradina Botanica si terenuri de joaca pentru copii?

  7. #7
    De-al casei
    Data de inscriere
     04-03-2019
    Mesaje
    303
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Unde in lumea asta s-a mai pomenit pista de atletism in Gradina Botanica si terenuri de joaca pentru copii?

    Nu iti mai bate capul cu prostul ca are creierul spalat. Asta habar nu are ce semnificatie are denumirea de gradina botanica. Faptul ca vodkuta a transformato in parc prin cea ce a facut acolo e alta mancare de peste. Bine, practic n-a facut mai nimic, in afara de a asfalta aleile alea de dau roata, si in a face loc de joaca si turnat politan in jurul unei balti. Pfffff…. ce ti-e si cu lingaii astia.

  8. #8
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9551

    Ce se dau de ceasul mortii postacii platiti, sa duca in derizoriu niste realizari de care se bucura un oras intreg . Nu intereseaza pe nimeni parea voastra .Voi sunteti niste nimeni in drum .Zero .Voi nu ati realizat nimic notabil in viata vostra si nici nu o sa realizati , nici pe plan personal si cu atat mai putin pe plan politic . Pentru ca sunteti niste nulitati . Ca sunteti niste nulitai nu ar deranja pe nimeni , tradarea , invidia , rautatea de care dati dovada ,insa, face victime .Fatalailor !

    Perpetuum Mobile
  9. #9
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-06-2012
    Mesaje
    354

    Zice ala care sare de fiecare data in apararea PSD-ului la fiecare comentariu negativ despre ei. Comunistu’ nu stie ce inseamna critica si libera exprimare.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.