”Ştiinţa” de a manipula brand-ul sportiv al Craiovei şi Olteniei !

”Ştiinţa” de a manipula brand-ul sportiv al Craiovei şi Olteniei !

554
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(11 voturi, media: 3,55)

Universitatea Craiova, F.C., C.S. sau cum Dumnezeu or vrea s-o mai numească ”salvatorii” fotbalului craiovean, este prilejul de a-i batjocori pe fanii ŞTIINŢEI, Campioanei unei mari Iubiri ori Craiovei Maxima. LEGENDA e obiect de dispută între cei care se dau iubitorii, salvatorii, ocrotitorii şi chiar apostolii şi sfinţii a tot ceea ce înseamnă fotbal în Craiova.

Adevărul despre ceea ce reprezintă echipa de fotbal a Craiovei l-au exprimat, cât se poate de sincer, dezinteresat şi din dragostea pentru această stare de spirit, nimeni alţii decât suporterii – CRAIOVA, UN STRIGĂT, O LACRIMĂ, UN SURÂS DE FERICIRE ! În schimb, parodia – căci altfel nu o putem numi – de conferinţă de presă de duminică 14 iulie e bomboana pe coliva defunctei Universitatea Craiova.

Miercuri, 10 iulie 2013, ora 8:38:49, presa primea următorul comunicat: “ Prezentarea oficială a lotului de jucători al CS Universitatea Craiova va avea loc duminică, ora 12.30,in sala de conferinte a Sălii Polivalente din Craiova, într-o conferinţă de presă susţinută de directorul CS Universitatea Craiova, Pavel Badea, antrenorul echipei, Erik Lincar, şi directorul sportiv Zeno Bundea. La conferinţa de presă vor mai participa şi doi dintre componenţii echipei de fotbal CS Universitatea Craiova.”

O ştire de presă are ca 5 întrebări de bază şi 2 auxiliare. Cele 5 sunt următoarele: Cine? Ce? Când? Unde? Cum?

Cea de-a doua întrebare nu a primit răspunsul duminică:

Î: Ce?

R: Prezentarea oficială a lotului de jucători al C.S. Universitatea Craiova.

Pavel Badea, un produs 100% al Universităţii Craiova, aia adevărată, ne-a vorbit frumos, duios şi chiar cu patos. Crede. Poate chiar crede într-un miracol, adică în renaşterea Universităţii Craiova. Şi-a arătat bunele intenţii. A cerut şi crede în sprijinul presei, suporterior, oamenilor de bine (o mai exista aşa ceva ?).

“Bădiţă” s-a dorit a fi scurt, concis şi la obiect. Dar a fost incomplet şi total nelămuritor.

Eric Lincar, în schimb, precum mielul la tăiere, n-a îngăimat o frază inteligibilă. A blufat la maximum şi ne-a oferit imaginea unui clovn perfect, a unei păpuşi bine coordonată, dar cu obligaţia de păstra tăcere totală. Ieşirea la ”rampă” a conducerilor administrativă şi tehnică (mai ales no name-urile Lincar şi Bundea, ăsta ”îndrăgostit” mortal de Craiova ) a fost un eşec total. O mostră totală de incompetenţă managerială sportivă. Startul în Craiova a ceea ce se numeşte echipa de fotbal C.S. Universitatea Craiova e ratat complet.

Prostiile emanate pe tot timpul conferinţei legate de componenţa lotului, numele jucătorilor, a jocurilor amicale cu porţile închise, aşa-zisa secretomanie faţă de această entitate sportivă au dat impresia unei afişări, de paradă, a unor no-name-uri care îşi declară “dragostea” pentru: Craiova, performanţă etc.

O echipă care se pregăteşte prin Bucureşti, care la un moment dat o să vină să joace prin Craiova şi, posibil, chiar prezentată, cică prin 16 august, e cea mai proastă glumă prezentată craiovenilor, doljenilor, oltenilor şi tuturor românilor care poartă în suflet iubirea alb-albastră. Păi ceea ce a făcut Neţoiu Craiovei pare acum o glumă pe lângă ce ne perorează băieţii aştia. Ce trebuie să reţină însă suporterii?  În fasciculele alăturate aveţi baza legală a desfăşurării activităţii sportive, dar mai ales a ceea ce înseamnă afilierea cluburilor.

 

Baza legală este destul de clară. F.R.F.-ul precizează clar că C.S. Universitatea Craiova ar trebui înscrisă în ultima ligă competiţională. Legea educaţiei fizice şi sportului subliniază că toate regulamentele trebuie să respecte normele internaţionale. Nu s-a spus nimic, în conferinţă, despre acordul public-privat al C.S. Universitatea Craiova, pentru ca această echipă să nu încalce normele U.E.F.A. şi F.I.F.A. F.R.F.-ul specific foarte clar: ” Cluburile sportive de drept public nu pot fi membre ale F.R.F.”.

Care ar fi concluziile? Păi în baza legilor, următoarele:

–       C.S. Universitatea Craiova nu poate evolua în Liga a II-a. Consecinţele

sunt dintre cele mai grave. Orice plângere, sau sesizare, la U.E.F.A. poate genera sancţiuni foarte drastic pentru întreg fotbalul românesc, mergând până la excluderea, pentru o bună perioadă de timp, a echipelor de club, precum şi a echipei naţionale, din competiţiile internaţionale;

–       F.C. Universitatea Craiova, în modul cum ne este prezentată, cu Adrian

Mititelu acţionar principal, nu poate nici ea evolua în Liga a II-a. Aici problemele sunt de natură financiară, întrucât patronul F.C. Universitatea Craiova are reale probleme cu fiscul.

Aceste concluzii sunt trase în baza a ceea ce înseamnă un stat de drept (dar drept!), un respect pentru lege şi o aplicabilitate normal a legii.

Dincolo de partea legală, orgolioşi şi mândrii cum sunt oltenii, intervine şi partea morală. Cum să ne înfiinţăm cu echipă de fotbal direct în Liga a II-a. Doar Dinamo şi Steaua au fost create în Divizia A, dar într-o altă epocă, în condiţiile specific acelor vremuri.

Vrem, tânjim, ne dorim şi suferim după dragostea noastră – ŞTIINŢA!

Sunt convins că suntem sute de mii, dacă nu chiar milioane.

Vrem însă să ne păstrăm demnitate, cinstea şi FAIR-PLAY-ul.

Nu putem să fim contra naturii. Nu vrem să fim o invenţie contra naturii, demnităţii, bunului-simţ, dar mai presus de toate a FAIR-PLAY-ului.

Suntem prea orgolioşi ca să avem povara de a fi similari lui Dinamo şi Steaua.

Vrem echipă, dar nu cu orice preţ!

Vrem echipă, dar nu să călcăm pe cadavre!

Vrem echipă, dar să ne vrea şi ea!

Vrem echipă, dar în condiţii legale, normale, morale şi de bun-simţ!

Vrem echipă, dar nu vrem să fim minţiţi!

Vrem echipă pentru noi, nu monedă a unor orgolii şi ambiţii politice!

NE VREM ŞTIINŢA INAPOI, EA SINGURĂ CU NOI !

 

Legea nr. 69/2000, Legea educaţiei fizice şi sportului

Art. 14

(10) Condiţiile de practicare a sportului profesionist se stabilesc prin normele federaţiilor sportive naţionale, cu avizul Agenţiei Naţionale pentru Sport.

Art. 29 
(1) Cluburile sportive de drept public sunt persoane juridice, înfiinţate ca instituţii publice în subordinea organelor administraţiei de stat, şi au drept obiect de activitate performanţa, selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii interne şi internaţionale.
Art. 31 
(1) Cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca asociaţii fără scop patrimonial sau societăţi comerciale sportive pe acţiuni, care au obţinut licenţa din partea federaţiei sportive naţionale, emisă în conformitate cu statutele şi regulamentele federaţiilor internaţionale pe ramura de sport.
Art. 36 
(1) Federaţiile sportive naţionale se vor constitui numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului.

(5) Federaţiile sportive naţionale se organizează şi funcţionează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile prezentei legi şi cu statutele federaţiilor internaţionale corespondente.

 

F.R.F. – REGULAMENT DE ORGANIZARE A ACTIVITĂȚII FOTBALISTICE, Bucureşti        2011

CAPITOLUL I – CLUBURILE

Articolul 1 – Afilierea cluburilor

1. Potrivit prevederilor Statutului Federaţiei Române de Fotbal, se pot afilia la FRF numai structurile sportive cu personalitate juridică, legal constituite și recunoscute oficial. Cluburile sportive de drept public nu pot fi membre ale FRF. Adunarea Generală a FRF este competentă să decidă asupra afilierii, suspendării, retragerii și/sau excluderii membrilor. Comitetul Executiv  poate hotărî cu titlu provizoriu afilierea, urmând ca această hotărâre să fie validată în cadrul primei Adunări Generale. Cluburile sportive de drept public afiliate în prezent la FRF au

obligaţia ca, până la data de 01.07.2012, să se organizeze în cluburi sportive de drept privat, în caz contrar urmând a fi excluse.

14. Cluburile nou afiliate se înscriu în ultima categorie competiţională, cu excepţiile prevăzute de prezentul regulament



12 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     19-11-2008
    Mesaje
    237

    se mai tine cont in tara asta de legi ??? bag mana in foc ca echipa primariei va juca in liga 2 iar echipa noastra de suflet nu o sa joace nici anu asta .

    http://www.frf-ajf.ro/dolj/echipe
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     26-12-2008
    Mesaje
    17

    CS U Craiova e o gluma… o parodie…. n-avem de ce sa tinem cu o asemenea echipa…

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    30

    ma dal in spumele marii pe badea asta e sclav uslist..in campanie la cine era palmaresu… raspund tot eu era(si e) la jegul de mititelul… astia din usl sunt mai curve ca alea pe centura…..cu olguta mas umple de bani daca as duceo in partea aia la „munca”//// Fortza U Craiova

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    321

    Echipa de suflet a noastra,a oltenilor este doar una si aceea se cheama ”U” Craiova….in cateva cuvinte ea este inima iar noi toti sufletul,pe scurt de ceva timp (cativa ani) inima noastra a incetat sa mai bata…vrem o resuscitare cat mai rapida…”Hai Stiinta,hai Craiova” cetatea baniei sufera.

  5. #5
    Troll
    Data de inscriere
     05-04-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    899

    …ceva de neimaginat. Dragi prieteni, Univeristatea Craiova nu mai exista, sau daca mai exista ceva din acea echipa, suntem doar noi suporterii! Universitatea Craiova mai este doar in sufletele noastre… acel nume, acele culori…acum sunt proprietate personala! din momentul in care aceasta echipa a ajuns pe mainile diferitor mercenari… pentru mine a incetat sa mai existe, a ramas doar o simpla amintire frumoasa! Nu pot sustine un infractor ordinar, acelasi care a adus echipa asta in situatia care este! Sa ne aducem aminte, Netoiu a luat jucatorii si ne-a lasat totusi in liga 1, a venit Staicu, a plecat cu jucatorii si ne-a bagat in B, a venit acest infractor pe nume Mititelu, a distrus definitiv echipa… a ajuns sa fie dezafiliata! Nu sustin nici noua echipa a orasului…pur si simplu prefer sa-mi aduc aminte de ce am prins frumos din acest mit!

  6. #6
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     22-07-2009
    Locatie
     Daca nu aici , in alta parte sigur.
    Mesaje
    1317
    PRIZONIERII UNEI SINGURE CREDINTE !!! "U"No need to cherish luxuriesCause everythin' come and go...
  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    616

    Aceasta echipa este o batjocura asa cum este si femeia care a pornit acest proiect si asa cum sunt si cei care o ling undeca pe doamna si sustin aceasta echipa nu puteam avea sport in craiova si performate cand inca de la incepu pavel badea vine si spune ca imnul culorile si tot le apartine iar fiul lui adrian paunescu spune ca poate au vorbit probabil cu alta familie paunescu cat despre neprezentarea lotului si restul minciunilor nu mai vorbesc.rusine!

  8. #8
    Fotograf
    Data de inscriere
     05-05-2009
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    204

    am vazut aseara la timisoara-dinamo un stadion care a tinut cu echipa din timisoara…presupun ca daca echipa csu craiova va avea rezultate atunci stadionul se va umple mereu

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    31

    la timisoara sau dus oameni care nu fac parte din comando timisoara … si sau mai dus pentru ca este ca si la noi rivalitatea cu dinamo … insa la meciurile cu vaslui, botosani daca o sa sa fie maxim 1000 de suporteri e bn…. a si na fost plin au fost doar 10000 iar stadionul are 30000.. FORTZA Univ. Craiova

  10. #10
    Junior
    Data de inscriere
     10-11-2006
    Mesaje
    76

    In locul originalului Universitatea Craiova ne-am ales pana la urma cu doua chinezarii de echipe, cu care o sa ne facem de ras cateva sezoane …Craiova nu are puterea financiara sa sustina doua echipe performante…

    contact : 0760909566
  11. #11
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    399

    PLECATI DIN CRAIOVA,CU OLGA A VOASTRA IN FRUNTE!!MI E SCARBADEVOI…RUSINE!!!RUSINE!!

  12. #12
    0-day Member
    Data de inscriere
     27-08-2010
    Mesaje
    1

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.