Transfer de autoritate al militarilor polonezi aflați în misiune la Craiova

Transfer de autoritate al militarilor polonezi aflați în misiune la Craiova

4.468
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O ceremonie prilejuită de transferul de autoritate ale contingentelor militare din Polonia, rotația I și rotația a-II-a, va avea loc vineri, 12 ianuarie, începând cu ora 11.00, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova. Contingentul polonez este afiliat acestui Batalion din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, iar durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni.

Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016.

La acest eveniment participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.

***

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din anul 2016. Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul estic al Alianței (tailored Forward Presence).

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.