Turul Romaniei in 7 zile

Turul Romaniei in 7 zile

343
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vernisaj marti, 15 ianuarie, ora 19.00

Participanti: Martinka Bobrikova & Oscar de Carmen, Larisa Crunteanu, Bogdan Ghiu, Teodor Graur, Olivia Mihaltianu, Dorin Moldoveanu, Alexandru Niculescu, Lala Panait

 

Club Electroputere Bucuresti Str. Biserica Enei nr. 16 (Caminul Artei)

 

Club Electroputere Bucuresti va invita vineri, 15 ianuarie, ora 19:00, la vernisajul celei de-a doua expozitii „Turul Romaniei in 7 zile” (TR7Z).

 

Cele doua expozitii pun in scena, in etape diferite, lucrari ce vorbesc despre o Romanie în care contrastele si cautarea construiesc normalitatea. Sunt analizate contrastele destructive, cu care participantii s-au intersectat in timpul calatoriei, se vorbeste despre simbolistica tricolorului, a carei prezenta a devenit o urma a unei experiente trecute; cautarea de sine sau a identitatii se afla in alegerea traseelor pe orizontala sau pe verticala. S-a filmat si s-a inregistrat cu intensitate obsesiva, s-a scris, s-a vorbit si s-a tacut in mod angajat si performativ.

 

Expozitia reprezinta etapa finala a proiectului TR7Z, desfasurat in perioada 4 – 10 septembrie. Acesta a fost conceput ca un atelier mobil de creatie alternativa, la care au participat atat artisti, cat si persoane implicate in contextul cultural contemporan. TR7Z a avut un caracter experimental, urmarind ca participantii sa se deconecteze de la ordinarul cotidian prin interactiune si prin producerea unui context relational complex.

 

Traseul a fost gandit astfel cu scopul de a valorifica teritoriul Romaniei dintr-o varietate de perspective, care sa permita dezvoltarea unor subiecte de lucru legate de urbanism, economie, arhitectura, dezvoltare regionala, peisaj, cultura populara etc.

Itinerariul parcurs si contextul relational produs de conditiile de desfasurare si persoanele implicate in proiect constituie sursa de inspiratie si de documentare pentru lucrarile din aceasta expozitie.

 

Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National

Partener Club Electroputere Bucuresti: Uniunea Artistilor Plastici

http://www.facebook.com/turulromaniei7



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.