Un impostor se dă drept dr. Cazacu de la Spitalul Nr. 1...

Un impostor se dă drept dr. Cazacu de la Spitalul Nr. 1 Craiova şi pretinde bani de la diverşi directori din oraş

9.748
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Bărbatul pretinde că este medicul Sergiu Cazacu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi că vrea să-şi ajute şoferul care este grav bolnav şi are nevoie de bani pentru tratament. Astăzi, aşa-zisul medic l-a contactat telefonic pe directorul complexului comercial „Mercur”, prezentându-se ca fiind dr. Cazacu, pe care l-a rugat să-l primească pe pretinsul său şofer pentru a-i înmâna o sumă de bani. Se pare că impostorul a reuşit să înşele deja şi alte persoane, despre care, de altfel, i-a vorbit şi managerului de la Mercur, pentru a-l convinge că şi alţii l-au sprijinit financiar. În 2008, acelaşi bărbat, Vasile-Valentin Cioponea, a mai reuşit să înşele câţiva oameni de afaceri din oraş, susţinând că este viceprimarul Nedelescu. El le-a cerut acestora diverse sume de bani drept ajutor pentru un tânăr sărac şi bolnav, până când una dintre persoanele înşelate a luat legătura cu Gheorghe Nedelescu şi l-a demascat pe escroc.

Am primit un telefon de la aşa-zisul medic Cazacu (Sergiu Cazacu n.r.) cum că şoferul lui este foarte bolnav şi dacă îl pot ajuta cu bani. I-am zis că este în regulă – pentru că, întâmplător, îl cunosc personal de mulţi ani, de aseamenea şi pe soţia lui (Camelia Cazacu, care, de altfel, este purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj n.r.). La foarte scurt timp, a şi ajuns „şoferul”„, povesteşte Ioan Vigaru, directorul complexului comercial „Mercur”. Acesta spune că bărbatul i-a povestit că este bolnav şi are nevoie de circa 300 de lei şi că este aşteptat de o ambulanţă care trebuie să îl transporte la un sanatoriu.

I-am spus că-mi trebuie documentele, pentru sponsorizare, şi i-am cerut buletinul. Între timp mi-a dat o scrisoare medicală şi alte câteva acte, printre care şi o copie după un buletin. I-am cerut totuşi cartea de identitate în original, moment în care a spus că se simte cam rău şi vrea să stea undeva jos. Am rugat-o pe secretară să-l conducă undeva ca să se liniştească şi am sunat-o pe soţia medicului pentru că mi s-a părut cam suspectă toată povestea„, povesteşte managerul de la „Mercur”.

Între timp, Ioan Vigaru a aflat că adevăratul dr. Sergiu Cazacu nu l-a sunat niciodată şi că nu are nicio legătură cu aşa-zisul angajat. „Soţul meu nici măcar nu are şofer. Şi ieri am fost sunată de o cunoştinţă de la o policlinică din oraş care m-a întrebat despre cazul şoferului. Am făcut legătura că persoana care se dă drept soţul meu este un impostor„, explică Camelia Cazacu.

Conform copiei lăsate de bărbat (foto), acesta se numeşte CIOPONEA VASILE-VALENTIN. El a părăsit sediul „Mercur” înainte ca paza complexului să-l prindă, însă camerele de supraveghere au surprins imagini cu impostorul în momentul în care a intrat în magazin, dar şi când a ieşit.

La scurt timp, bărbatul a luat din nou legătura, telefonic, cu directorul de la „Mercur”, spunând că este acelaşi medic Cazacu, pentru a întreba dacă şoferusl său a ajuns şi a luat banii. „I-am spus că a plecat înainte să-i înmânez suma, dar că totul este în regulă şi poate veni pentru că sunt pregătiţi. Mi-a răspuns că o să-l sune imediat (pe „şofer” n.r.) şi că va ajunge imediat pentru a-i lua„, a mai povestit Ioan Vigaru.

De menţionat că nu se ştie în ce măsură datele de pe copia cărţii de identitate sunt reale.

Poliţia a fost alertată despre tentativa de înşelăciune.

UPDATE: Se pare că identitatea lui Vasile Valentin Cioponea este reală, acesta fiind cunoscut pentru numeroase escrocherii prin care a reuşit să obţină bani de la diverse persoane. Bărbatul fusese eliberat condiţionat în decembrie 2012, după o condamnare pentru înşelăciune.



5 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    205

    Tupeu, indrazneala, curaj . . . si mult cretinism, nicidecum smecherism.

  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    350

    Uneori te întrebi cât de naivă poate fi lumea.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     27-03-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    20

    L-am prins. Asta e falsul doctor https://www.facebook.com/cioponea.vasilevalentin

  4. #4
    Addicted!
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    1977

    multi netrebnici pe lumea asta..

  5. #5
    Coder
    Data de inscriere
     22-03-2007
    Locatie
     LAƒpuAŸ
    Mesaje
    455

    Ar fi fost frumos dacă ați blura anumite informații (cnp, adresa exacta, seria, etc) din poza cu CI-ul gogului. Publicarea de astfel de informații, din câte știam eu, nu prea ar fi legală.

    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise, deasemenea reclama de orice fel nu este permisa!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.