Universitatea Craiova agent electoral, cu gigacalorie plătită la ”pauşal”

Universitatea Craiova agent electoral, cu gigacalorie plătită la ”pauşal”

467
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

A.M.R. 60 de zile ! Exact, au mai rămas 5 duzine de zile pînă cînd vom vota, dacă vom vota. Posibil da, mai ales că astăzi, 11.04. a.c., în mod tacit, ca să nu zicem pe ”şustache” în Senat s-a decis ca votul să fie obligatoriu (în primă fază pentru cei care şi candidează pentru oareşce funcţii), deşi Constituţia prevede CLAR că votul NU ESTE OBLIGATORIU.

Dar nu despre asta discutăm noi astăzi, ci, despre minunata, fascinanta şi mirobolizanta metropolă – CRAIOVA.

Ce ziceam noi mai deunăzi, de fapt ne întrebam: Să fie, ori ba, Universitatea Craiova agent electoral pentru candidaţii pentru fotoliul de primar al vechi Cetăţi a Banilor ? Eeeeeeeh. Ei ziceau că NU. Noi ziceam că – SIGUR DA. Ce s-a întîmplat în 5 zile. Păi multe şi de consemnat:

–         s-a lansat, nu la apă – nemaiexistînd portul PDL, pentru un nou mandat

actualul edil-şef al urbei, Antonie Solomon. Modul a fostul unul

”serafic”. Direct din Eden, în susurul acordurilor celebrului duo Enceanu & Mîţu-Stoian, a coborît printre noi, aceşti nedemni muritori de sacrificiile pe care ni le oferă drept ofrande, ”Prea-Sfîntul” şi ”Prea-Iluminatul” candidat al UNPR, Antonie Solomon. Lansarea, din punct de vedere al strategiei de campanie (dacă există aşa ceva), a fost mai degrabă un fiasco, neancorată profesionist rigorilor anului 2012;

–         în Bucureşti a fost un triplu congres şi un megamiting, la Romexpo, al

membrilor U.S.L. Mesaje de unitate, responsabilitate şi confirmarea

candidaţilor pentru alegerile electorale din 10 iunie a.c. Organizare

foarte bună, din toate punctele de vedere, şi discursuri adecvate

situaţiei actuale din societatea românească. A fost şi o secvanţă

caragielească – O scrisoare ruptă – dar în tonul unei polemici,

necesară oarecum, în mediul nostru carpato-danubiano-pontic;

–         la nivel localo-judeţean, europarlamentarul Marian Jean Marinescu,

şeful campaniei P.D.L. ne propune echipa tînără Dincă – Stoica pe

care ne-o prezintă ca fiind cea mai potrivită pentru Craiova şi Dolj;

–         ultima, nu cea din urmă, ci chiar prima în ordine cronologică, a fost acţiunea

organizată vineri 06.04.a.c. de fanii Universităţii Craiova care îşi vor

LEGENDA înapoi, readusă la viaţă.

 

Ce au în comun acţiunile politice cu Universitatea Craiova? Păi au.

Lansarea lui Antonie Solomon s-a făcut pe scena Filarmonicii (s-o fi plătit chiria aferentă, inclusiv daunele cauzate de artificiile date prin sală?) pe un fundal mistico-biblic. Edilul-şef al urbei apărea într-un peisagiu mistico-biblic prin propria-i aureolă, totul încadrat în culorile echipei de suflet a oltenilor – Universitatea Craiova. Explicaţia, singura care să facă oarecum un liant între politică şi fotbal, ne-a oferit-o generalul (făcut la apelu’ bocancilor) ”caşchetă” care ne-a explicat că am avut o echipă de 5 stele, depăşită însă de primarul de 7 stele. Ca şi cum am schimbat marca de coniac popular cu cea de coniac extrafin şi foarte rar. Legăturile lui ”caşchetă” aveau corespondent poate la Piatra-Olt şi Simeria. În plus, omul negru din istoria Universităţii Craiova, marcant membru al UNPR a venit să otrăvească, din nou, spiritul oltean cu ale lui planuri de reconstrucţie a echipei şi realizarea unui stadion modern.

În barca PDL, mai moderaţi, mult mai moderaţi, cei doi tineri candidaţi, Mărinică Dincă şi Ştefan Stoica, ziseră şi ei ceva de dispariţia Universităţii Craiova şi problemele din fotbalul judeţean. Şi cam atît.

Din partea USL nimic nou şi special despre ”agentul electoral” Universitatea Craiova, dar rămînem în stand-by după ce candidatul Uniunii, Lia Olguţa Vasilescu, a promis că are în vedere situaţia echipeI şi alături de Ion Prioteasa va prezenta o soluţie de revenire a Unibversităţii Craiova în aria competiţională.

Concluzia este simplă – Universitatea Craiova este ”agent electoral”. Şi este şi văzută aşa deoarece toţi candidaţii sunt conştienţi că voturile izbăvitoare, cele care vor face diferenţa, vin de la fanii Universităţii Craiova. Unii zic că marja e de 5-8 % şi e una mică. Alţii, mai specialişti în ale luptelor electorale, spun că e chiar procentul care va face diferenţa. Pentru cine însă o să vedem peste 60 de zile.

Universitatea Craiova a fost, este şi va fi ”agent electoral”. Din păcate în acest an de graţie 2012, LEGENDA e în comă, dar forţa ei bîntuie, ori alină, dorinţele de prea mărire ale candidaţilor.

LEGENDA e, însă, pîngărită atunci cînd Iordănescu vină să ne facă necrologul echipei, culorile echipei sunt pîngărite lîngă o siglă cu un vultur ”fascist”, iar un pseudo securisto-miliţian care a trădat întreaga Oltenie sportivă, vine şi ne înveninează din nou sufletul cu dorinţa lui de a fi şef în fotbalul craiovean.

Noi muritorii, cei care am tremurat de emoţii şi frig, am plîns de necaz şi fericire, am aşteptat cu sufletul la gură un nou meci pe ”Central” şi pe ”Ion Oblemenco” VĂ RUGĂM stimaţi administrabili, politicieni şi pseudo oameni de afaceri, DACĂ NU IUBIŢI UNIVERSITATEA CRAIOVA – NU O PÎNGĂRIŢI !

Nu ne luaţi şi speranţa că LEGENDA noastră va reînvia.

Renaşterea Universităţii Craiova şi a retrezirii SPIRITULUI nu se face de azi pe mîine şi nici cu promisiuni deşarte.

 

CRAIOVA şi adevăraţii craioveni şi olteni au nevoie:

–         de o echipă care să-i reprezinte şi să le reprezinte ambîţu’ şi zvîcu’;

–         de un stadion de mileniu III;

–         de o coeziune totală între cei care vor păstori destinele LEGENDEI.

 

Restul sunt basme, poveşti şi naraţiuni care nu mai pot păcăli nici un iubitor

de fotbal din Bănie şi Oltenia.

Vrem olteni adevăraţi, la o echipă adevărată, care să se ia la trîntă dreaptă cu orice echipă de pe bătrînul continent. Vrem loialitate faţă de oraş şi club, iubire faţă de jucători şi tehnicieni şi respect total pentru suporterii LEGENDEI UNIVERSITATEA CRAIOVA.

Cei care nu ne cunosc nevoile, suferinţele, dorinţele şi aspiraţile să ne lase în pace şi să nu pîngăească LEGENDA.

Cei cu sufletul curat şi intenţii constructive să vină şi să le pună în practică. Au girul tuturor fanilor Ştiinţei. Pentru că:

CIN’ SE IA CU ŞTIINŢA BINE, ÎI DAU VOTU’ DE LA MINE,

CIN’ SE IA CU ŞTIINŢA RĂU, SĂ RĂMÎNĂ-N … ATENEU’ !

 

Sursa: olteniapress.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.