USL Dolj şi-a depus candidaturile la parlamentare

USL Dolj şi-a depus candidaturile la parlamentare

749
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Candidaţii din partea USL Dolj la alegerile parlamentare din 9 decembrie şi-au depus duminică, 28 octombrie a.c., candidaturile la Biroul Electoral Judeţean. 

Duminică, parterul Palatului Administrativ din Craiova a devenit neîncăpător. Candidaţii USL din Dolj, susţinuţi de liderii şi colegii din PSD, PNL şi PC, au venit să se înscrie oficial la alegerile parlamentare. Cu puţin înainte de ora 11, ora stabilită pentru semnarea documentelor la BEJ, candidaţii au oferit o mică şedinţă foto presei. Pozele s-au făcut ad-hoc pe scările principale din interiorul clădirii. Au urmat, apoi, câteva declaraţii, însă nu din partea celor care îşi doresc să devină parlamentari de Dolj. Au vorbit Ion Prioteasa, Valeriu Zgonea, Lia Olguţa Vasilescu, Mircea Geoană şi  Mihai Voicu, după care toată lumea s-a îndreptat către biroul de circumscripţie pentru formalităţi. Evenimentul depunerii candidaturilor s-a încheiat repede, înainte ca toţi susţinătorii USL să se dezmeticească. El a fost succedat de o nouă rundă de declaraţii, de data aceasta din partea candidaţilor. Fiecare pe unde a apucat să o facă… Candidaţii s-au lăsat din nou pozaţi, unii cu alţii sau cu liderii partidelor din care provin. La încheiere, Mircea Geoană a concluzionat, neoficial, ca pentru sine şi, probabil, fără să-şi dorească să fie auzit, într-o notă… personală: „Gata, am scăpat!”.

Este o zi specială pentru noi. Anul acesta avem 15 candidaţi din partea USL Dolj. Toţi au şanse reale să câştige colegiile. Poate este unul dintre cele mai bune, dintre cele mai faste momente ale nostre după ’90, când USL poate câştiga de4taşat toate colegiile. Astfel, miniparlamentul doljean şi colegii noştri să aibă un cuvânt de spus la Bucureşti şi să poată lupta pentru Craiova şi pentru Dolj”, a declarat preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa înainte ca cei 15 candidaţi să se înscrie official în cursa pentru parlamentare.

Şi primarul Craiovei, Lia olguţa Vasilescu, a spus câteva cuvinte de susţinere pentru colegii săi din USL: “Eu zic că anul acesta vom face o figură frumoasă. Nu vor fi niciun fel de surprize. Personal, cred că va fi o victorie zdrobitoare la nivelul judeţului, nu am niciun fel de îndoială. (…) vreau să avem numărul necesar de parlamentari, care să ne asigure guvernarea în următorii 4 ani”.

Valeriu Zgonea:

“Avem oameni extraordinar de bine pregătiţ, sunt oameni valoroşi. Vrem să avem peste 60% şi să câştigăm toate mandatele. Din datele pe care le avem de la Craiova reiese că opoziţia nu va câştiga niciun colegiu”.

Mircea Geoană:

“Mă bucur că fac parte, în continuare, din această echipă, alături de Nelu Prioteasa, Olguţa Vasilescu, Mişu Voicu. Vreau să spun trei lucruri: 9 decembrie nu este o miză pentru pentru candidaţii noştri. Este o miză pentru România.  Vrem să determinăm lumea să vină la vot. Fiecare persoană care stă acasă pe 9 decembrie, înseamnă că dă o nouă şansă celor care au nenorocit România.

Al doilea lucru pe care vreau să-l punctez este că Guvernul şi Parlamentul vor avea în faţă provocări foarte complexe. Nu în ultimul rând, avem obligaţia să venim cu o nouă ofertă  în Dolj şi, îndrăznesc să spun, pentru întreaga Oltenie”.

Mihai Voicu:

“Vă mărturisesc că sunt impresionat de solidaritatea dintre partidele care fac parte din USL. Faptul că am câştigat de o manieră zdrobitoare la alegerile locale arată că ceea ce încercau unii să inducă – cum că USL se va rupe, că nu ne înţelegem între noi –  este neadevărat. Azi suntem mai puternici şi mai uniţi ca niciodată. Suntem o echipă ce nu poate fi învinsă. Intrăm în luptă cu candidaţi noi, valoroşi”.

Valeriu Zgonea a declarat că, potrivit viitoarei legislaţii, la următoarele alegeri numărul parlamentarilor va fi cu 40 de persoane mai mare. 

Candidaţii USL din Dolj pentru Senat sunt: Colegiul 1 Craiova – Cristiana Anghel (PC), Colegiul 2 Craiova – Mihai Fifor (PSD), Colegiul 3 Cetate-Filiaşi – Florea Voinea (PSD), Colegiul 4 Băileşti-Calafat – Mario Ovidiu Oprea (PNL), Colegiul 5 Dăbuleni-Segarcea – Mircea Geoană (PSD).

Candidaţii USL pentru Camera Deputaţilor sunt: Colegiul 1 Craiova – Cosmin Enea (PNL), Colegiul 2 Craiova – Nicolae Vasilescu (PSD), Colegiul 3 Craiova – Ionuţ Stroe (PNL), Colegiul 4 Craiova – Florentin Gust (PSD), Colegiul 5 Filiaşi – Petre Petrescu (PSD), Colegiul 6 Cetate – Claudiu Manda (PSD), Colegiul 7 Calafat – Mihai Voicu (PNL), Colegiul 8 Calafat – Daniel Iane (PNL), Colegiul 9 Segarcea – Valeriu Zgonea (PSD), Colegiul 10 Dăbuleni – Ion Călin (PSD).

Nouă din cei 15 candidaţi USL din Dolj doresc să îşi reînnoiască mandatele, respectiv Oprea, Geoană, Stroe, Gust, Petrescu, Manda, Voicu, Zgonea şi Călin.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.