Val de anchete la Protecția Copilului după sinuciderile copiilor orfani

Val de anchete la Protecția Copilului după sinuciderile copiilor orfani

557
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Doi tineri, de la casele de tip familal, s-au sinucis în decurs de două zile. Cristina s-a spânzurat de dorul femeii care a avut-o în plasament, iar Nicu s-a aruncat în gol de la etajul zece al unui bloc aflat în construcții. După ce-a de-a doua sinucidere a fost trimis corpul de control al Autorității Naționale de Protecție a Copilului, iar ieri au fost trimise concluziile către Consiliul Județean Dolj. Măsurile pe care Comisia de anchetă a decis să le ia sunt următoarele: cercetarea angajaților și psihologilor care au gestionat situația, gestionarea banilor de buzunar ai copiilor instituționalizați, precum și acordarea de asistență psihologică tuturor copiilor din sistem.

 

O anchetă efectuează și procurorii. “În urma decesului celor doi tieneri instituționalizați a fost deschis un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care aceștia au decedat. Urmează să fie audiate persoanele care au avut responsabilități cu privire la supravegherea și îngrijirea celor doi tineri , urmează să fie ridicate și studiate acte”, a declarat Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

 

Și la nivelul Consiliului Județean se fac cercetări pentru a vedea dacă se impune sau nu sancționarea directorului Florin Stancu. “Am dispus comisiei de disciplină din cadrul consilului să analizeze situația si să prezinte concluziile către plenul Consiliului Județean care l-a desemnat ca director, plenul l-a numit, plenul îl poate sancționa”, a declarat Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj.

 

Până acum niciunul dintre angajații Direcției pentru Protecția Copilului Dolj nu a fost sancționat pentru moartea celor doi tineri.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4461

    si ce sa rezolvat?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.