(Video/Foto) O pisică a devenit membră a trupei de artiști a Filarmonicii...

(Video/Foto) O pisică a devenit membră a trupei de artiști a Filarmonicii Oltenia

768
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

De trei ani, Filarmonica ”Oltenia” din Craiova are alături un membru mai puțin obișnuit printre artiști: o pisică. Micuța felină i-a obișnuit pe angajații instituției de cultură cu prezența ei la repetiții și, uneori, chiar în timpul spectacolelor, pe scenă. Se tolănește, adesea, lângă pian, dezmierdându-se pe arii din Mozart, Beethoven și Ceaikoski.

pisic meloman 4

Toți angajații o știu și o iubesc, iar prezența ei la repetiții e precum cafeaua de dimineață: nelipsită și plăcută. Pentru că are atât de mulți ”stăpâni” nu are un singur nume, fiecare alintând-o după bunul plac. Oricum, nu-i place să fie deranjată, mai ales atunci când ascultă reprezentanțiile la pian. Un scaun îi este tot timpul la îndemână, acesta fiind locul pe care obișnuiește să ia loc pentru a se relaxa. Însă nici pianul în sine nu-i displace, făcându-și loc printre partituri chiar pe instrumentul muzical.

„Îi place să se așeze lângă mine, la pian, și stă nemișcată. Au fost zile în care și-a pus lăbuțele pe clape, ce să mai, este o pisică melomană care adoră muzica clasică”, spune pianista Manuela Enache.

Nu e de mirare că, uneori, pisica își face apariția chiar în timpul spectacolelor, ”precum o divă”, după cum o apreciează artiștii Filarmonicii Oltenia. Instutiția i-a devenit casă iar prezența ei zilnică nu deranjează pe nimeni.

 

2 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   16-11-2010
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  71

  „Lasati pisicile sa faca ce vor !”

  f m
 2. #2
  Junior
  Data de inscriere
   23-02-2015
  Locatie
   Londra
  Mesaje
  65
  Citat Mesaj initiat de Advocatus
  „Lasati pisicile sa faca ce vor !”

  )))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.