Zilele Municipiului Craiova 2012

Zilele Municipiului Craiova 2012

745
15
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 3,40)

In raportul facut de departamentul Imagine al Primariei Municipiului Craiova se arata urmatoarele:

Craiovenii s-au obişnuit ca în fiecare an, când este prăznuit Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul spiritual al Băniei, întreg Municipiul Craiova să se afle in straie de sărbătoare cu ocazia celebrării Zilelor Municipiului Craiova.
Zilele Municipiului Craiova reprezintă un eveniment marcant pentru locuitorii Cetăţii Banilor, moment in care, mai mult ca niciodată, străzile si principalele instituţii de cultură îşi deschid porţile pentru lumea artelor, a culturii, a frumosului cu scopul de a oferi cele mai deosebite expoziţii şi spectacole criticului public craiovean.
Anul 2012 va aduce cea de-a XVI-a ediţie consecutivă a remarcabilului eveniment socio-cultural, Zilele Municipiului Craiova, în perioada 22-28 octombrie a.c.
În acest an, manifestările cu precădere cu caracter cultural şi artistic vor fi într-un număr ridicat, caracterizate prin diversitate şi calitate, pentru că dorim ca această sărbătoare să fie pentru toţi craiovenii.
Pentru că anul acesta ne propunem să se desfăsoare spectacole în cât mai multe zone ale Municipiului Craiova, în primele trei zile de sărbătoare, pe scene amplasate în Craioviţa, Valea Roşie şi, respectiv, Rovine, vor urca artişti de prestigiu care să întreţină atmosfera in locurile respective.
Marile concerte care vor fi cap de afiş în cadrul deosebitului eveniment vor avea loc, însa, în centrul oraşului, pe o scena imensă amplasată în Piaţa Mihai Viteazul, unde timp de patru seri cunoscuţi artişti de talie naţională şi internaţională vor întreţine atmosfera. Intenţionăm ca pe parcursul acestor zile să strângem nu mai puţin de 20.000 de spectatori, pentru ca în seara în care pe scenă va urca şi invitatul special din străinătate să aşteptăm prezenţa a 30.000 de oameni care să creeze o atmosferă incendiară. Locul teraselor din zona Calea Unirii va fi luat de corturile amplasate de sponsori, de unde cei prezenţi să se poată aproviziona cu diverse produse.
Vor fi concerte de muzică populară, disco, pop, rock, hip hop, cu apreciaţi artişti, diverse expoziţii, spectacole de teatru şi alte activităţi culturale. Sunt vehiculate să urce pe scenă nume sonore ca: Irina Loghin, Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Bladi & Dr. Mako, C.I.A, Guess Who, HI-Q, Elena Gheorghe, Mandinga, Alex Mica sau Alphaville, precum şi alţii.
Ca şi obiectiv avem ca cea de-a XVI-a ediţie a Zilelor Municipiului Craiova să depăşească cu mult precedentele aniversări pentru că ne dorim ca progresul să se manifeste şi artistic la ceas de sărbătoare.
Prezentul raport a fost întocmit cu scopul de a fi pus pe ordinea de zi a Şedinţei Extrordinare din data de joi, 27.09.2012, unde va fi supus votului Consiliului Local al Municipiului Craiova.

15 COMENTARII

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.