ZMC Craiova: Căldură pe banii UE la Bucovăţ, Murgaşi şi Vârorul de...

ZMC Craiova: Căldură pe banii UE la Bucovăţ, Murgaşi şi Vârorul de Jos

681
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pic murgasi 006 ZMC Craiova: Căldură pe banii UE la Bucovăţ, Murgaşi şi Vârorul de Jos poze

         Localităţile Bucovăţ, Murgaşi şi Vârvorul de Jos vor beneficia de fonduri de la  Programul de Dezvoltare al Naţiunilor Unite – UNDP pentru achiziţionarea şi montarea de centrale termice pentru o serie de clădiri sociale.

Primăria Craiova şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova” au obţinut finanţarea de la UNDP pentru grădiniţa din comuna Bucovăţ, pentru şcoala primară din satul Veleşti, comuna Murgaşi şi dispensarul medical uman din comuna Vârvorul de Jos, în cadrul proiectului „Îmbunătăţirea eficienţei energetice în gospodăriile cu venituri reduse din România”, prin acţiunea 3.1.2.

Pic murgasi 004 ZMC Craiova: Căldură pe banii UE la Bucovăţ, Murgaşi şi Vârorul de Jos poze

Primăria Craiova era deja parteneră în acest proiect, iar prin implicarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova”, proiectul a fost extins şi pentru aceste trei localităţi.

Valoarea finanţării obţinute este de 125.787 lei ceea ce reprezintă 50% din valoarea totală a proiectului, restul de 50% fiind cofinanţarea consiliului local al fiecărei comune.

Lucrările se vor finaliza la sfârşitul anului 2013, începutul anului 2014. Este vorba despre centrale termice cu gazeificare, ce vor duce la un consum energetic foarte scăzut, acesta fiind şi scopul principal al proiectului şi anume eficienţa energetică.

 

 

Echipa” Zona Metropolitană Craiova”

Sursa: http://www.oltenasul.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2115

    multam strainilor ca ne ajuta.ai nostrii ia totul ei .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.