DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare Muzicală ,,VREAU SĂ CÂNT!”, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este un concurs organizat anual de către Casa de Cultură ,,Traian Demetrescu” din Craiova. Structurat pe două categorii, muzică uşoară şi muzică populară, acesta se adresează copiilor cu vârsta începând de la 6 ani din toată ţara. Anul acesta s-au înscris 85 de participanţi din întreaga ţară aceştia fiind repartizați pe categorii în funcție de vârsta împlinită la data desfăşurării concursului, respectiv:

  • Categoria I: 6 – 9 ani
  • Categoria a II-a: 10 – 13 ani
  • Categoria a III-a: 14 – 17 ani
  • Categoria a IV-a: peste 18 ani

Tuturor participanților li se vor acorda diplome de participare, iar celor clasați pe primele 3 locuri,  premii în bani şi trofee:

Premiul I – 600 lei

Premiul al II-lea – 500 lei

Premiul al III-lea – 400 lei

De asemenea, se mai pot acorda mențiuni şi premii speciale pentru fiecare categorie de vârstă.

Componenţa juriului este următoarea:

Elmira Sebat – Conf. univ. dr. la Departamentul de Arte – Facultatea de Litere a  Universităţii din Craiova

Noemi Modra – soprană la Opera Română Craiova, prof. asoc. la Departamentul de Arte  Facultatea de Litere a  Universităţii din Craiova

Carmen Budulan – solistă a ansamblului profesionist Doina Oltului (Slatina), interpret muzică populară

Festivalul – Concurs de Interpretare Muzicală ,,VREAU SĂ CÂNT!” care se adresează unei palete largi de  vârste, are meritul de a fi, în primul rând, un concurs de înalt standard, mai ales pentru faptul ca este un eveniment la care participa concurenţi foarte bine pregătiţi care, deşi sunt copii sau foarte tineri, au deja o activitate constantă în domeniul muzical, participând frecvent la spectacole şi evenimente cultural-artistice locale, regionale sau naţionale.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.