Ce puteți vedea la Noaptea Muzeelor

Ce puteți vedea la Noaptea Muzeelor

3,223
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În “Noaptea Muzeelor” craiovenii au ce vedea. Atât Muzeul de Artă, cât și Muzeul Olteniei cu toate cele trei secții vor scoate cele mai importante pisese.

 

Noaptea Muzeelor va începe sâmbătă la ora 18.00. Până la ora 02.00 sunt așteptați peste 12.000 de vizitatori.  “Deschidem porțile și vă așteptăm să sărbătorim împreună, cultura și muzeul, prin circuitele muzeale propuse de expozițiile permanente (“Facerea pâinii”, Ritmurile vieții” – Casa Băniei, “Oltenia Terra Fossilis”, “Colecția de minerale și roci”, “Condițiile fizico-geografice și ecosistemele Olteniei”, “Universul și sistemul nostru solar – Planetariu” – Secția de Științele Naturii, “Oltenia Preiostorică” și “Redescoperă Istoria” la Secția de Istorie – Arheologie”). De asemenea vă propunem o serie de evenimente special create pentru această noapte: Expoziția ” Din istoria Craiovei: Parcul Bibescu”, ce va fi vernisată sâmbătă, ora 18.00, la sediul Secției de Istorie-Arheologie și Expoziția ” Oltenia Rediviva ” la Secția de Istorie-Arheologie”, spun reprezentanții Muzeului Olteniei.

Nici Muzeul de Artă nu se lasă mai prejos. Vizitatorii vor putea admira șase opere ale lui Brâncuși, printre care Sărutul și Domnișoara Pogany dar și lucrări ale celor mai iluștrii pictori și sculptori români: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Gheorge Anghel sau Dimitrie Paciurea.

În plus , Muzeul de Artă găzduiește și expoziția temporară de artă contemporană „Despre menine, infante, dive și alte grații” (pictură, colaj textil, tapiserie) ale artiștilor Marijana & Relul Bițulescu, dar și o colecție de imagini emblematice ale picturii secolului XVII flamand și olandez: Cabinetul Colectionarului. “Garantăm o întoarcere educativă în timp, pentru a descrie un concept de artă cu care publicul tânăr nu este foarte familiarizat. Este vorba despre o artă practicată de ”meșteșugari” în pictură, dar care posedau cunoștințe solide în domenii adiacente precum chimia, pentru a putea produce culorile, lianții și a pregăti suporturile. Pentru ei, a picta nu reprezenta un hobby, ci o meserie serioasă, a cărei deprindere necesita pe lângă certe abilități, hotărâre și răbdarea de a parcurge etapele de la ucenic la maestro”, informează reprezentanții Muzeului de Artă Craiova.

Noaptea Muzeelor este sărbătorită în peste 30 de țări europene.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.